Ajax: Overmars és Van der Sar kirúgta Bergkampékat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.21. 16:24
null
Dennis Bergkamp 2001 óta szolgálta újra az Ajaxot, de most mennie kell (Fotó: AFP)
Az Ajax sikertelen őszi szezonja után Edwin van der Sar ügyvezető igazgató és Marc Overmars futballigazgató elbocsátotta Marcel Keizer vezetőedzőt, valamint két segédjét, Dennis Bergkampot és Hennie Spijkermant.

A tavasszal még Európa-liga-döntőt játszó Ajaxa Bajnokok Ligája selejtezőjében elbúcsúzott a sorozattól, a holland bajnokságban a második helyen áll, szerdán pedig kiesett a Holland Kupa nyolcaddöntőjében.

Keizer a nyáron a Dortmundhoz távozó, a BVB-től szintén decemberben elbocsátott Peter Boszt váltotta a kispadon.

„Rémes nyarunk volt, az idény rajtja rosszul sikerült. A mélypontot a Bajnokok Ligája-búcsú jelentette, azóta rendszeresen beszéltünk Marc Overmarsszal arról, milyen helyzetben van a csapatunk. Úgy látjuk, ha így folytatjuk, nem lesz méltó a klub az Ajax hagyományaihoz” – idézte a klub honlapja Van der Sart.

A döntés pikantériája, hogy Overmars az Ajaxban és az Arsenalban is Bergkamp csapattársa volt, nem is beszélve a holland válogatottról, melynek kapujában (meg a 90-es évek Ajaxáéban) Van der Sar állt.

Bergkamp 2011 óta dolgozott ismét az amszterdamiaknál.

A klub honlapján később bejelentették, átmenetileg Michael Reiziger irányítja a csapatot, segítője Winston Bogarde lesz – ők eddig a második keret szakmai munkájáért feleltek. Van der Sarhoz és Overmarshoz hasonlóan mindketten meghatározó játékosai voltak az Ajaxnak a kilencvenes évek közepén, és együtt nyertek Bajnokok Ligáját 1995-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik