Ajánló: el Clásico Madridban; pályán az Arsenal és a Man. City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.25. 08:23
null
Diafra Sakho (balra) néhány hét alatt nevet szerzett magának (Fotó: Action Images)
Szombaton rendezik az idény első el Clásicóját, a Real Madrid–Barcelona összecsapást, de nemcsak a spanyol, hanem az angol, az olasz, valamint a német topliga is tartogat ma érdekes mérkőzéseket. A Premier League-ben a Manchester City és az Arsenal, a Serie A-ban a Roma lép pályára idegenben, míg a Bundesligában a Borussia Dortmund saját közönsége előtt játszik. Íme, a szombati program!

 

 

A tabella első öt helyezettjéből négy ma lép pályára a Premier League 9. fordulójában, csak a listavezető Chelsea meccsel vasárnap (a hatodik Manchester United ellen). A szombati kínálatból a West Ham–Manchester City párharc ígérkezik a legérdekesebbnek, a United ugyanis – mint a tavaszi eredmények után várták – nem a hátsó régiókban tanyázik, hanem épp ellenkezőleg, elöl, a negyedik pozícióban.

A WH 24 éves szenegáli csatára, az ötgólos Diafra Sakho, aki a francia Ligue 2-ből érkezett a nyáron, a második helyezett Cityt is elkeserítené – pályafutása hetedik PL-találkozóján. Ő Sam Allardyce menedzser nagy felfedezettje.

Folytatja-e bajnoki kínlódását a Bajnokok Ligájában menetelő BVB? A Janus-arcú Borussia Dortmund a Hannovert látja vendégül a Bundesliga 9. fordulójában, és amennyiben nem tudja begyűjteni ellene a három pontot, még a mostaninál is szorultabb helyzetben találhatja magát. A Dortmund és a kiesés? Na, ne már...

Szalai Ádám veretlenül harmadik Hoffenheimje a meglepetésújonc Paderbornt fogadja, és a magyar csatár az előzetes hírek szerint a kispadon foglalhat helyet. A Stieber Zoltánt foglalkoztató Hamburg Berlinbe látogat, és ha nyer, megelőzheti a Herthát. A magyar szélső várhatóan nem kezd a kiesés elől menekülő HSV-ben.

Olaszországban a második Roma a harmadik Sampdoria vendégeként lép pályára a keddi BL-borzalom után, és a „farkasok" fogadkoznak: a Bayern elleni hazai 1–7 „egyszeri, megismételhetetlen" kisiklás volt csupán... Nos, 20.45-től kiderül, Francesco Totti és társai mennyire tették túl magukat a kudarcon. A Sampról érdemes tudni, hogy még nem kapott ki ebben a bajnokságban.

A TOPLIGÁK SZOMBATI PROGRAMJA

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
9. FORDULÓ

13:45: West Ham United–Manchester City (tv: DIGI Sport1)
16.00: Liverpool–Hull City
16.00: Southampton–Stoke City
16.00: Sunderland–Arsenal (tv: DIGI Sport1)
16.00: West Bromwich Albion–Crystal Palace
18.30: Swansea City–Leicester City (tv: DIGI Sport1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
9. FORDULÓ
15.30: Borussia Dortmund–Hannover 96 (tv: Eurosport2)
15.30: Augsburg–Freiburg
15.30: Hoffenheim–Paderborn
15.30: Hertha BSC–Hamburger SV
15.30: Eintracht Frankfurt–Stuttgart
18.30: Bayer Leverkusen–Schalke 04 (tv: Eurosport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
8. FORDULÓ
15.00: Empoli–Cagliari
18.00: Parma–Sassuolo (tv: SportKlub)
20.45: Sampdoria–Roma (tv: DIGI Sport1)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
9. FORDULÓ
16.00: Almería–Athletic Bilbao
18.00: Real Madrid–Barcelona (tv: Sport2)
20.00: Valencia–Elche
22.00: Córdoba–Real Sociedad (tv: Sport2)
22.00: Eibar–Granada

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik