Ajánló: A jószemű José – dokumentumfilm Tóth-Zele Józsefről

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.12.24. 15:12
null
Tóth-Zele József (jobbra) és Emilio Butragueno (középen) Puskás Ferenc madridi mellszobránál
Exkluzív portréfilm kerül a Spíler TV műsorára az ünnepek alatt, a még ma is köztünk élő, 86 éves korábbi labdarúgó és edző, Tóth-Zele József életéről.

 

A rendezőként Bencsik Róbert, producerként dr.Kovács Barnabás által jegyzett, A jószemű Josécímű film Tóth-Zele Józsefről szól, aki azon egyéniségek közé sorolható, akik munkásságukkal külföldön jó hírét keltették Magyarországnak.

Tóth-Zele József, a kiemelkedően sikeres labdarúgó és utánpótlásedző színes és kalandos életét bemutató film a kezdetektől fogva vezeti végig a nézőt a főszereplő karrierjének legfontosabb állomásain a Heves megyei Füzesabonytól, az 1956-os forradalomban való részvételen, Bécsbe történő disszidáláson és Franciaországon át, egészen a madridi Santiago Bernabéu Stadion zöld gyepéig. Tóth-Zele József – aki barátaival, Kocsis Sándorral és Puskás Ferenccel együtt végezte el a Spanyol Labdarúgó-szövetség edzőképzését, melynek vezetője az akkori spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Kubala László volt – csaknem 30 évig szolgálta a Real Madridot utánpótlásedzőként, nevelte a fiatalokat, járta az országot, kereste a tehetségeket. Hozzá kötik például Emilio Butragueno felfedezését – a filmben a jelenleg is a Real Madridnál dolgozó korábbi klasszis is interjút ad.

A film az ünnepek alatt három alkalommal lesz megtekinthető a Spíler Tv-n:

2022.12.24., szombat, 18.55 óra, Spíler2
2022.12.25., vasárnap, 17.50, Spíler2
2023.01.01., vasárnap, 9.00, Spíler2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik