Afrika-kupa: remek gól döntött, nagyon megünnepelték – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.21. 19:42
Ghána válogatottja 1–0-ra legyőzte Malit a Gabonban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája szombati játéknapján, és ezzel biztossá tette, hogy továbbjut a D-csoportról.

A mérkőzés egyetlen gólját Jordan Ayew beadásából Asamoah Gyan fejelte a 21. percben. Az első félidőt Ghána uralta, a másodikban viszont Malinak voltak helyzetei, de játékosai egyiket sem tudták kihasználni – két meccs után sincs góljuk a tornán.Asamoah Gyan fejelte a 21. percben. Az első félidőt Ghána uralta, a másodikban viszont Malinak voltak helyzetei, de játékosai egyiket sem tudták kihasználni – két meccs után sincs góljuk a tornán.

ASAMOAH GYAN GÓLJA ÉS AZ ÜNNEPI CSAPATTÁNC

A meccset eldöntő, már 98-szoros válogatott Asamoah Gyan a nyolcadik gólját szerezte Afrikai Nemzetek Kupáján – sorozatban ez a hatodik torna, amelyiken a kapuba talál –, és ezzel megelőzte a hatvanas években aktív Osei Kofit a ghánai örökranglista élén.

A táncos gólöröm során Rahman Babáról sem feledkeztek meg a ghánaiak: egy mezt felmutatva kívántak gyógyulást az első meccsen megsérülő, a torna hátralévő részét kihagyni kényszerülő védőnek.

Szenegál után a négyszeres bajnok Ghána a második válogatott, amelyik két meccs alapján kiharcolta a negyeddöntőbe jutást.

A mali Gao városban történt, 77 halálos áldozatot követelő minapi öngyilkos merénylet áldozatai emlékére gyászszünettel kezdődött a mérkőzés.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT

Ghána–Mali 1–0 (Asamoah Gyan 21.)
Egyiptom–Uganda 1–0 (el-Szaid 89.)
Az állás: 1. Ghána 6 pont (már továbbjutott), 2. Egyiptom 4, 3. Mali 1, 4. Uganda 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik