Afrika-kupa: legyőzte az újonc a vb-résztvevőt, és csoportelső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.30. 19:54
null
Csoportgyőzelmet ünnepelhetett az újonc (Fotó: AFP)
Az Egyiptomban zajló Afrika-kupa csoportkörének utolsó fordulójában a B-csoportban általános meglepetésre a torna egyik újonca, Madagaszkár 2–0-ra legyőzte Nigériát, ezzel veretlenül megnyerte a csoportot, míg a négyes másik meccsén Guinea szintén 2–0-ra legyőzte a 12. perctől emberhátrányban játszó Burundit, és a harmadik helyen zárt.

Madagaszkár a 2019-es Afrika-kupa egyik kellemes meglepetését szolgáltatja eddig, hiszen egy döntetlen és egy győzelem után a Nigéria elleni utolsó csoportmeccsen annak tudatában lépett pályára: győzelmével megszerzi a csoport első helyét.

Nicolas Dupuis csapata aztán nem is adta ennél alább: miután az első félidőben Lalaina Nomenjanahary kihasználta, hogy a középső védő Leon Balogunt csúnyán megzavarta a hazagurított labda, és vezetéshez juttatta a csapatát, a második félidőben Carolus Andriamatsinoro megpattanó szabadrúgása talált utat a nigériai kapuba. 2–0

Ezzel a végeredmény ki is alakult, a mérkőzés nem is érdemel sokkal több szót, alacsony színvonalú első félidő után a másodikban hiába próbálkozott a jobb – és rövidebb – nevekből álló nigériai válogatott a gólszerzéssel, sehogy sem járt sikerrel: 12 kísérletéből csak egy talált kaput a 90 perc alatt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


A csoport másik meccsén Guinea Mohamed Yattara duplájával 2–0-ra legyőzte a csoport utolsó helyén végző Burundit, és életben tartotta halovány esélyeit, hogy a legjobb négy csoportharmadik közé kerülve továbbjusson.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
B-CSOPORT
Madagaszkár–Nigéria 2–0
(Nomenjanahary 13., Andriamatsinoro 53.)
Burundi–Guinea 0–2 (M. Yattara 25., 52.)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Madagaszkár
3
21

5–2
+3
7
2. Nigéria32

1
2–2
0
6
3. Guinea
31
1
1
4–3
+1
4
4. Burundi
3

3
0–4
–4
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik