Adebayor: Játszanánk, de haza kell mennünk!

Vágólapra másolva!
2010.01.10. 15:09
null
Emmanuel Adebayor nem tudta meggyőzni az elnököt (fotó: Action Images)
Címkék
Emmanuel Adebayor, a togói labdarúgó-válogatott kiválósága a francia RMC rádióadónak adott nyilatkozatában elmondta: az együttes a kormány kérésére hazatér, pedig a futballisták játszani szerettek volna az Angolában ma kezdődő Afrikai Nemzetek Kupáján.

 

A pénteki gerillatámadás óta bizonytalan a togói labdarúgó-válogatott helyzete és részvétele a ma kezdődő Afrika-kupán. Bár a ma reggeli hírek még arról szóltak, hogy a játékosok a szereplés mellett szavaztak, most mégis hazatérnek.

Erről Emmanuel Adebayor csapatkapitány számolt be a francia RMC rádióadó kérdésére.

„Mi, játékosok tartottunk egy megbeszélést szombaton, és úgy döntöttünk, hogy képviselni szeretnénk hazánkat a tornán és örömet akarunk szerezni a szurkolóknak. Sajnos államunk vezetői másként döntöttek, így elkezdünk csomagolni és hazatérünk" – nyilatkozta Adebayor.

A togói miniszterelnök, Gilbert Fossoun Houngbo korábban a L'Équipe című lapnak nyilatkozott.

„Megértem a játékosokat, hogy futballozni szeretnének, de ez most nem lehetséges. Ha Togo címere alatt pályára lépnénk, az rosszul képviselné az országot. Labdarúgóinknak haza kell térniük, és biztos, hogy a kormány nem változtatja meg a döntését."

Adebayor tárgyalt Faure Gnassingbé elnökkel is, ám nem sikerült meggyőznie. Az államfő egyébként a saját különgépét küldi el a futballistákért.

„Sohasem lehet tudni, nem lesz-e egy újabb támadás. El kell fogadnunk a vezetők döntését és hazarepülünk."

A togói válogatott pénteken busszal indult el Kongóból Angolába, ám a határt átlépve gépfegyverekből tüzet nyitottak rájuk. A csapat két játékosa is megsérült, a buszvezető, a kapusedző és a sajtószóvivő pedig elhunyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik