A spanyolok nyolcat vágtak Tahitinek

Vágólapra másolva!
2009.09.25. 23:39
null
Nsue (balra) és Niguez két góllal nyitotta a vb-t (fotó: Reuters)
Címkék
A csütörtöki, egyiptomi győzelmet hozó – 4–1 Trinidad és Tobago válogatottja ellen – nyitómeccset követően pénteken már nagyüzemben zajlottak a mérkőzések az U20-as világbajnokságon: Spanyolország 8–0-ra kiütötte Tahitit, Nigéria meglepetésre kikapott Venezuelától, míg Paraguay és Olaszország nem bírt egymással.

A házigazda csoportjában Paraguay és Olaszország gól nélküli döntetlent játszott a pénteki nap első meccsén. A mérkőzésen Paraguay fiai álltak közelebb a győzelemhez, ám a dél-amerikaiak gyenge helyzetkihasználásuk miatt nem tudták megszerezni a három pontot, így az első fordulót követően az afrikaiaknak áll a zászló a csoportban.

A B-csoport két találkozója közül az egyik nagyon szoros küzdelmet hozott, míg a másik végtelenül egyoldalúra „sikerült”: Nigéria meglepetésre 1–0-ra kikapott Venezuelától, míg Spanyolország a várakozásoknak megfelelően simán intézte el Tahitit.

Nigériából Lukman Harunát kiállította a játékvezető a 40. percben, ezt követően pedig még az első félidő hajrájában kapituláltak az ifjú „szuper sasok”:  Egy szabadrúgást követően Yonathan Del Valle teljesen egyedül maradt a rosszul lestaktikázó védők mellett, és 10 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát.

A nigériaiak hiába birtokolták tíz fővel is 60 %-ban a mérkőzésen a labdát, nem tudtak kiegyenlíteni a második játékrészben, így a két éve U17-es világbajnok csapatra épülő együttes vereséggel kezdte a tornát.

Spanyolország már az első negyedórában eldöntötte a Tahiti elleni meccset. Francia Polinézia legnagyobb szigetén már a vb-re való kijutást is világbajnoki címként ünnepelték, így nem jelentett nagy meglepetést, hogy az ibériaiak hatalmas mezőnyfölényben futballozták végig a találkozót.

A spanyol válogatott – amelynek kulcsjátékosai (Aaron Niguez, Dani Parejo, Emilio Nsue) ott voltak a tavalyi csehországi U19-es Eb-n, ahol 1–0-s vereséget szenvedve a magyar válogatottól búcsúztak a csoportban – könnyed játékkal szerezte góljait. Niguez és Nsue már az első félidőben duplázott, így Luis Milla együttese a szünetben 4–0-ra vezetett.

A második félidő elején kicsit tartalékoltak a spanyolok, de az utolsó negyedórára ismét megrázták magukat, és 15 perc alatt újabb négy gólt szerezve – a csereként beálló Kike is két gólt lőtt – 8–0-ra nyerték meg a találkozót.

A B-csoport második helyezettje egyébként az egyenes kieséses szakaszban a „magyar” csoport második helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben.

 

U20-AS VB, EGYIPTOM
B-CSOPORT, 1. CSOPORT
Spanyolország–Tahiti 8–0 (Niguez 11., 15., Nsue 17., 32., Fran Merida 74., Kike 79., 86., Ander 89.)
Nigéria–Venezuela 0–1 (Del Valle 45.)
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Paraguay–Olaszország 0–0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik