MTI 2010.01.21 12:37 Frissítve: 2013.05.03 02:21

A Realra volt pénz, a világításra nem

2.6 millió eurót kapott tízórás tiranai kiruccanásáért a Real Madrid labdarúgócsapata, amely szerda este felkészülési mérkőzést játszott az albán fővárosban a helyi első osztályú Gramozi együttese ellen. A találkozón kisebb botrány alakult ki, amikor nyolcvan percre elment a világítás.

A szurkolók nem igazán örültek a világítási problémáknak (Action Images)
A szurkolók nem igazán örültek a világítási problémáknak (Action Images)

A leggazdagabb albánként emlegetett Rezart Taci olajmágnás hozta tető alá a spanyol királyi gárda tiranai látogatását, amelynek csúcspontja az esti meccs volt. A 15 ezer néző hatalmas örömére a hazaiak szerezték meg a vezetést a találkozó elején, de a vendégek brazil aranylabdás irányítója, Kaká még a szünet előtt egyenlített.

A folytatást kisebb botrány előzte meg, mivel a tiranai Nemzeti Stadionban kialudtak a fények, s csak mintegy nyolcvan perc után sikerült megjavítani a világítást. A felháborodott, és öngyújtók seregét a pályára dobáló szurkolók dühödt kiabálással tiltakoztak, amiért Albánia legmodernebb futballstadionja csaknem egy mérkőzésnyi időre teljes sötétségbe borult. A kényszerszünetet követően lejátszották a második félidőt, amely egy gólt hozott: a Real francia csatára, Karim Benzema tíz perccel a vége előtt talált be az albán csapat kapujába.

A REAL MADRID ALBÁNIAI GYŐZELME
 
  

 

A madridiaknál – kivéve a válogatott kapus Iker Casillast – valamennyi nagy sztár játszott, így a portugál Cristiano Ronaldo és a csapatkapitány Raúl, továbbá Guti és Sergio Ramos is.

Az elnöki díszpáholyban foglalt helyet az albán nagyvállalkozóval egyetemben a spanyol klub elnöke, Florentino Pérez, de megjelent az albán kormány több tagja, s jelen volt Spanyolország tiranai nagykövete is.

2020.02.27 22:02:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szurkolói gyanút az táplálja, hogy a szentgyörgyi futballcsapatban négy olyan játékos is szerepel, aki korábban több-kevesebb időt töltött az egyik ellenlábasnál, az FC Botosani-nál.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.