A PSG még mindig Di Maríán lovagol, lendületben a Dinamo Moszkva

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2014.08.07. 17:25
null
Nem lenne rossz belelátni a BL-győztes, vb-ezüstérmes Di María fejébe (Fotó: Action Images)
Nem is rendes nyár az, ahol nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Egyhetes pihenő után folytatódik a nyári transzfersorozat, amelyben a francia klubfutball elmúlt két hetének történéseiből csemegézünk, és körbenézünk a nagy orosz labdarúgópiacon is.

 

PÁRIZSBAN A DI MARÍA-TRANSZFEREN RÁGÓDNAK

Bár már hetek óta rázzák a hírharangot a megbízható külföldi források, de egyelőre csak nem tud Párizsba költözni Ángel Di María, a Real Madrid argentin támadója. A kő(olaj)gazdag franciák ugyebár az „UEFAir play” miatt nem költhetnek már többet ezen a nyáron átigazolásokra, megszabott kvótájukat kimerítették a David Luizért adott 49.5 millió euróval, a tavaly befutott 21 éves jobbhátvéd, Serge Aurier is egy gyanús illatú kölcsönügylet keretében került a klubhoz a Toulouse-tól: 2019-ig írt alá, kilencmilliós vételi opcióval. Mivel Aurier bérét az eddigi tartalék jobbhátvéd, Christophe Jallet eladásából fedezték, egyre inkább úgy tűnik, hogy „el kell transzferálniuk” valakit ahhoz, hogy meg tudják szerezni az argentint. Kézenfekvő honfitársa, Ezequiel Lavezzi eladása, akire az olasz élcsapatok szinte kivétel nélkül vevők lennének, csak éppen a 25 millió körüli ár egyelőre mindenkit elriaszt. Nem úgy a Liverpoolt, de mint látjuk majd, az érte befolyt összeg éppen csak elég lenne „egyévnyi” Di Maríára.

Edinson Cavani egy szezon után továbbáll Párizsból?
(Fotó: Action Images)
Edinson Cavani egy szezon után továbbáll Párizsból? (Fotó: Action Images)

Ahogyan korábban Marco Verrattit és Kingsley Comant, most Adrien Rabiot-t kapta el a mehetnék, szoros összefüggésben azzal, hogy a fiatal középpályásnak jövőre kifut szerződése, és a Serie A dobogósai mellett Dortmundból és Londonból is csábítgatják. Konkrét, pontosabban újabb konkrét ajánlatot tett Marquinhosért a Barcelona, de százszor is meggondolandó, hogy 40 millióért eladják-e a brazil védőt, aki a jövendő világklasszisa lehet (vagy legyünk kicsit határozottabbak: a jövendő világklasszisa lesz), hiszen a jobb oldalon és középen is bevethető dél-amerikait tavaly 31.4 millióért vették meg az AS Romától, és csak azért nem lenne ildomos eladni, mert posztján Luiz, illetve Thiago Silva a vetélytársa.

Az állítólag bevezetendő 3–4–3-as hadrend egyik kárvallottja Edinson Cavani lehet, akit a hírek szerint a Chelsea és a Manchester United is gőzerővel csábít, de az uruguayi többször is azt nyilatkozta, hogy esze ágában sincs távozni.

Pedig az érte kapott 70 millió körüli összeg majdnem elég lenne Di Maríára: a Marca értesülései szerint a szélsőt ötesztendős szerződéssel várják Párizsban és évi nyolcmilliós fizetéssel, csak éppen a Realnak nincs ínyére, hogy idén csak 10, majd jövőre további 65 millió eurót kapnának (más források nem 65-ről, hanem 70-ről írnak). New Yorkban az ügyről egyénként személyesen egyeztetett Nasszer al-Kelaifi, párizsiak elnöke, kollégája, Florentino Pérez és a szuperügynök, Jorge Mendes. A szappanopera egyelőre tart, egy-két hétig biztosan el kell rágódnunk még ezen a gumicsonton. A Marca és más spanyol lapok szerint a játékos menni akar, Carlo Ancelotti nem örül ennek, a Real azonnali pénzt akar, az UEFA fegyelmet, Mendes mester és társasága pedig gőzerővel dolgozik és mozgatja az eurómilliókat (egy tekintélyes részét majd saját magához, természetesen).

Meglehet, a Marco Reus után hiába koslató Manchester United lesz végül a (jó 80 millióval szegényebb) nevető harmadik, hiszen a két játékos közül az egyik valószínűleg nála köt majd ki. Vagy Ancelotti végre teljesíti régi vágyát, keretében tudja Verrattit, és elég így Lavezzit eladniuk a franciáknak? De hogy még izgalmasabb legyen, eláruljuk, hogy a Le 10 Sport értesülései szerint az olasz középpályást egy ideje az MU is vinné, és ezzel be is fejeztük volna az ügy taglalását…

...ha nem hasított volna a cikkleadásba (csütörtök dél) egy friss hír.

„Tárgyaltunk a Real Madriddal Di María klubváltásának lehetőségéről, de megvásárlása túl drága a számunkra” – mondta a PSG elnöke egy sajtótájékoztatón, de higgyék el, kérem, ez csak annyit jelent magyarról transzferre fordítva, hogy igenis kell nekünk, nem mondtunk le róla, csak éppen a részleteken farigcsálni szeretnénk.

ELKEZDTE AZ AS MONACO IS. MÓDJÁVAL.

Ha kissé nyögvenyelősen is, de csak megindította az erősítéseket az újgazdagságában megtorpant Monaco, már ha nem számoljuk azt, hogy 11 millióért azért csak érkezett egy védő (Ajmen Abdennur) és egy azonnal kölcsön is adott kapus (Paul Nardi). Utóbbival együtt 18-an hagyták el a csapatot, tehát lesz dolga Leonardo Jardim mesternek, no és futja is a bevásárlásra a James Rodríguezért kapott pénzből. Így került nyolcmillióért az ASM-hez a Stade Rennes-től a 19 éves francia szűrő, Tiemoué Bakayoko, aki tulajdonképpen a Geoffrey Kondogbia, Jérémy Toulalan kettős tehermentesítésére érkezett, meglehetősen túlárazva egyébiránt. A védelmet a stuttgarti Antonio Rüdiger erősítheti, Víctor Valdés ügyében nincs további fejlemény, és állnak a tárgyalások a Bayernnel Xherdan Shaqiri ügyében is. Sőt, ha a felépült Falcao tényleg a Realhoz menekül, mert erre azért reális esélyt látunk (bár a Liverpool után a Manchester City is bejelentkezett érte a héten, utóbbi már csak azért is, mert a La Gazzetta dello Sport esküszik rá, hogy Sztevan Jovetics közel került a Juventushoz), akkor hamar véget érhet a hercegségi tündérmese.

Az új kezdőkapus viszont éppen Madridból érkezhet az első számú kesztyűs emberből nagy hirtelen kegyvesztetté váló Diego López személyében (az As értesülései), Falcao maradása mellett Wesley Sneijder és Fernando Torres átigazolásával pedig visszaírná magát a „Monyákó” a transzfertérképre a nagy(v)evői oldalra is; de hasonlóan nagy (sőt, nagyobb) fogás lenne a benficás Nicolás Gaitán, akit gőzerővel csalogat Joao Moutinho is, és egy az egyben képes lenne pótolni James Rodríguezt.

Falcao és Diego López klubot cserélnek? 2011-ben a kapus a Villarrealt, a csatár a Portót erősítette (Fotó: Action Images)
Falcao és Diego López klubot cserélnek? 2011-ben a kapus a Villarrealt, a csatár a Portót erősítette (Fotó: Action Images)

Az mindenképpen pozitív a klub számára, hogy az AS Roma által hatmilliós ajánlattal körülszirénkedett szélső, Yannick Ferreira-Carrasco négy évvel meghosszabbította monacói kontraktusát (a hazaiak számára eldöntve ezzel a kontrakt-tusát).

EKÖZBEN A TÖBBIEK

Nincs jó hírünk a többi francia futballcsapat kedvelőinek: az Olympique Marseille elveszítette a világbajnokságon végleg befutó Mathieu Valbuenát és a nagy nyári tornán szintén látott támadót, Jordan Ayew-t, de még a tunéziai ék, Szaber Kalifa is távozott; a feljutó Lens súlyos anyagi gondokkal küzd, büntetésképpen nem igazolhat, eddig kölcsönvett fiataljairól is le kellett mondania, és bizony tovább vegetálnak a korábbi nagy csapatok.

Örvendetes viszont, hogy egyre több egykori kiválóság ül le a kispadra: Willy Sagnol ugyebár megkapta Zinedine Zidane helyett a Girondins Bordeaux kispadját, a bestiális szűrőként elhíresült Claude Makelele pedig a Bastiát vezeti.

Ezek ugyebár nem most történtek, csak az érdekesség kedvéért jegyeztük meg, korosabb olvasóink épülésére, az viszont sokkal frissebb, hogy a Ligue 1 egy vérbeli gólvágóval gazdagodott: a Norwich City egy idényre kölcsönadta Ricky van Wolfswinkelt a St.-Étienne-nek. A holland gólfarkasért tavaly tízmillió eurót fizettek a „kanárik” a Sporting CP-nek, de nem lubickolt a Premier League-ben, most kissé melegebb éghajlaton „térhet magához”.

LENDÜLETBEN A „GYINAMO”

Mint láthatják alant, rovatunk újabb és újabb ligákkal bővül, a franciákhoz például betársult az orosz élvonal legjobbjainak társasága. Dzsudzsák Balázs után újabb csillagokkal gazdagodott a nyáron az ambiciózus DINAMO MOSZKVA, még úgy is, hogy olyan ismert labdarúgóktól köszönt el, mint a veterán ukrán csatár, az exliverpoolos Andrij Voronin, az argentin válogatott védő, Leandro Fernández, a párszor a szerb nemzeti csapatban is bevetett balbekk, Marko Lomics, a veretes ausztrál profi, Luke Wilkshire vagy a román szűrő, George Florescu. Az „érkezett” oldalt ugyanis olyan nagyság (vagyis inkább apróság) fémjelzi, mint az OM-tól potom hétmillióért megszerzett támadó mindenes, Mathieu Valbuena – igaz, a madárcsontú gallnak nem biztos, hogy a fagyos PL küzdelmei állnak majd testhez. Jó lesz rá ügyelnie Dzsudzsáknak is, hiszen az orosz középső védők és vízhordók testi méreteit ismerve biztosan nem a két csatár mögötti területen veti majd be Valbuenát Sztanyiszlav Csercseszov mester. Egyébként érdekes adalék a transzferológia lélektanához, hogy az aláírás előtt pár nappal Valbuena hevesen cáfolta, hogy az oroszokhoz menne, ügynöke, Jean-Pierre Bernes pedig az Eurosportnak azt mondta, hogy egy lófüttyöt fog menni az ő védence a Dinamóhoz...

Valbuena Marseille-től Moszkváig húzta a bőröndjét (Fotó: Action Images)
Valbuena Marseille-től Moszkváig húzta a bőröndjét (Fotó: Action Images)

Aztán csak-csak és addig-addig. Egyébként a 29 éves játékosért a nyáron az Arsenal, a Tottenham, a Queens Park, a West Ham és a Valencia is érdeklődött, de van egy tippünk, miért kötött ki mégis Moszkvában.

„A Dinamo már régóta érdeklődik irántam, Csercseszov pedig azóta, hogy 2008-ban játszottunk a Szpartak Moszkva ellen. Már akkor megjegyzett magának. Tetszett, amit most hallottam tőle, a klubnak remek tervei vannak, mindent meg akar nyerni. Segíteni akarok ezek elérésében” – zengett a hivatalos magyarázat.

Szintén nagy fogás a Standard Liege-től nem sokkal olcsóbban elhappolt – szintén francia – szűrő, William Vainqueur, míg 5.5 millióért érkezett a Sir Alex Ferguson által felfedezett bal oldali védő, Alexander Büttner. Pár éve még nagy ígéretnek számított a másik oldali mindenes, a bolgár Sztaniszlav Manolev, aki a tavasszal írt alá a PSV-től a Kubany Krasznodarhoz, most szintén ingyen állt eggyel tovább, a Rubin Kazanytól jött középcsatár, Alekszandr Prudnyikov pedig már a felnőtt válogatott keretébe is beférkőzött.

Kezd egyébként elkopni a pénz az orosz ligából (igaz, a kevéske rubelt költő FK Krasznodar még így is csúnyán eldádáz pár európai kupacsapatot), de azért egy Lokomotiv Moszkva vagy egy Rubin Kazany még képes súlyos eurómilliókat kiadni egy-egy csatárért, lásd lenti tabulkánkat, de még az alaposan meggyengült Zenit is jócskán a zsebébe nyúlt egy Ezequiel Garay-aláírásért.

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
SC BASTIA
Érkezett: Guillaume Gillet (kölcsönbe., Anderlecht), Mathieu Peybernes (Sochaux, ingyen), Floyd Ayité (Stade Reims, i.), Gadji Tallo (k., AS Roma), Apodi (Querétaro), Christopher Maboulou (Chateauroux, i.), Luka Kikabidze ( Lokomotivi Tiflisz), Christophe Vincent (kölcsönből vissza, Bastia), Matthieu Sans (kv., GFC Ajaccio), Florent André (kv., Consolat Marseille), Brandao (St.-Étienne, i.)
Távozott: Távozott: Vahbi Hazri (Bordeaux, 2.000.000 euró), Féthi Harek (Nimes, i.), Ilan (szerződése lejárt), Matthieu Sans (Niort, i.), Toifilou Maoulida (Nimes, i.), Mickaël Landreau (visszavonult), Julien Sablé (visszavonult), Florian Raspentino (kv., Marseille), Gianni Bruno (kv., Lille), Milos Kraszics (kv., Fenerbahce), Sambou Yatabaré (kv., Olympiakosz)
FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Vahbi Hazri (Bastia, 2.000.000), Nicolas Pallois (Chamois Niort), David Djigla (Bordeaux B), Valentín Vada (Bordeaux B), Théo Pellenard (Bordeaux B), Thomas Touré (Bordeaux B), Gaëtan Laborde (Bordeaux B), Clément Badin (Bordeaux B), Emiliano Sala (kv., Chamois Niort), Jaroslav Plasil (kv., Catania), Rodrigo Castro (kv., Red Star), Hadi Sacko (kv., Le Havre), Vujadin Szavics (kv., Arminia Bielefeld)
Távozott: Landry N'Guemo (szl.), Henrique (Fluminense, i.), Guillaume Hoarau (szl.), Kévin Olimpa (szl.), Vujadin Szavics (szl.), David Bellion (Red Star, i.), Jérémie Bréchet (szl.), Matthieu Chalmé (szl.), Rodrigo Castro (kv., Red Star), Gaëtan Laborde (k., Stade Brest)
SM CAEN
Érkezett: Julien Féret (Stade Rennes, i.), Rémy Vercoutre (Lyon, i.), Sloan Privat (k., Gent), Florian Raspentino (Marseille, 500.000), Emmanuel Imorou (Clermont Foot, i.), Damien da Silva (Clermont Foot, i.), Hervé Bazile (Le Poiré-sur-Vie), Jordan Adéoti (Stade Laval, i.), Yrondu Musavu-King (kv., Uzes), Yannick M'Bone (kv., Fréjus-Saint-Raphaël), Romain Poyet (kv., Amiens)
Távozott: Laurent Aguazi (szl.), Molla Wague (Udinese, i.), Aurélien Montaroup (Créteil), Thomas Bosmel (Arles, i.), Romain Poyet (szl.), Kim Kjung Dzsung (kv., Tallinna Olympic), Jonathan Kodjia (kv., Stade Reims), Mathias Autret (kv., Lorient)
FC ÉVIAN THONON GAILLARD
Érkezett: Fabien Camus (k., Genk), Nicki Bille Nielsen (Rosenborg, 2.000.000), Youssouf Sabaly (PSG, i.), Jesper Juelsgaard (Midtjylland), Benjamin Leroy (Tours, 250.000), Zakarija Abaruai (Évian B), Ali M'Madi (kv., GFC Ajaccio), Adrien Thomasson (kv., Vannes), Dan Nistor (kv., Pandurii Targu Jiu)
Távozott: Kévin Bérigaud (Montpellier, 3.000.000), Túlio de Melo (szl.), Dan Nistor (kv., Pandurii Targu Jiu), Ali M'Madi (szl.), Fabrice Ehret (szl.), Adrien Thomasson (k., GFC Ajaccio), Diaranké Fofana (Universitatea Cluj), Facundo Bertoglio (kv., Dinamo Kijev), Youssouf Sabaly (kv., PSG), Modou Sougou (kv., Marseille), Marco Rubén (kv., Dinamo Kijev), Ilan Boccara (kv., Ajax Amsterdam II), Maxime Blanc (szl.), Fabrice Ehret (Nancy, i.)
EA GUINGAMP
Érkezett: Benjamin Angoua (Valenciennes, i.), Maxime Baca (Lorient, i.), Ronnie Schwartz (Randers), Jonas Lössl (Midtjylland, 500.000), Lars Jacobsen (Köbenhavn, i.), Julien Cardy (Arles, i.), Thierry Argelier (kv., Vannes), Sylvain Marveaux (k., Newcastle United)
Távozott: Steeven Langil (Mouscron-Péruwelz), Fatih Atik (Trabzonspor, i.), Jonathan Martins Pereira (szl.), Paul Babiloni (AJ Ajaccio, i.), Guy Ndy Assembé (kv., Nancy), Mustapha Yatabaré (al-Arabi, 2.500.000), Vivian (Sochaux, i.)
RC LENS
Érkezett: Alphonse Aréola (k., PSG), Marcel Tisserand (k., Monaco)
Távozott: Samuel Atrous (szl.), Edgar Salli (kv., Monaco), Alphonse Aréola (kv., PSG), Marcel Tisserand (kv., Monaco), Rémy Bonne (Arlés, i.)
OSC LILLE
Érkezett: Sébastien Corchia (Sochaux, 1.800.000), Emmanuel Debordeaux (Lille B), Marcos Lopes (k., Manchester City U21), Corentin Halucha (Lille B), Alexandre Oukidja (kv., Mouscron-Péruwelz), Gianni Bruno (kv., (Bastia), Julian Michel (kv., Mouscron-Péruwelz), Abdoulaye Diaby (kv., Mouscron-Péruwelz), Divock Origi (k., Liverpool)
Távozott: John Jairo Ruiz (kv., Oostende), Julian Jeanvier (kv., Mouscron-Péruwelz), Barel Mouko (visszavonult), Alexandre Oukidja (szl.), Julian Michel (szl.), Divock Origi (Liverpool, 12.630.000), Gianni Bruno (Évian, i.)
LORIENT
Érkezett: Sadio Diallo (k., Stade Rennes), Benjamin Jeannot (Nancy, 1.000.000), Valid Meszlub (Le Havre, i.), Vincent Le Goff (Istres), Mathias Autret (kv., Caen), Cheick Touré (kv., Bourg-Péronnas), Simon Falette (kv., Stade Brest ), Rémi Mulumba (kv., Dijon), Benjamin Lecomte (kv., Dijon), Jordan Ayew (Marseille, 4.000.000)
Távozott: Jérémie Aliadiere (Umm-Szalal, 400.000), Kévin Monnet-Paquet (St.-Étienne), Grégory Bourillon (Stade Reims, i.), Baptiste Reynet (k., Dijon), Maxime Baca (Guingamp, i.), Cheick Doukouré (Metz, i.), Maxence Derrien (k., Avranches), Sadio Diallo (kv., Stade Rennes), Larry Azouni (kv., Marseille)
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Lindsay Rose (Valenciennes, 1.800.000), Corentin Tolisso (Lyon B), Alassane Pléa (kv., Auxerre), Christophe Jallet (PSG, 1.000.000)
Távozott: Bafetimbi Gomis (Swansea City, i.), Jimmy Briand (szl.), Rémy Vercoutre (Caen, i.), Miguel Lopes (kv., Sporting CP), Mouhamadou-Naby Sarr (Sporting CP, 1.000.0000)
OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Michy Batshuayi (Standard Liege, 6.000.000), Romain Alessandrini (Stade Rennes, 5.000.000), Momar Bangoura (Marseille B), Maxime Lopez (Marseille U19), Julien Fabri (Marseille B), Baptiste Aloé (Marseille B), Jérémie Porsan-Clemente (Marseille U19), Florian Raspentino (kv., (Bastia), Billel Omrani (kv., Arles), Modou Sougou (kv., Évian), Senah Mango (kv., Luzenac), Morgan Amalfitano (kv., West Bromwich), Fued Kadir (kv., Stade Rennes), Larry Azouni (kv., Lorient), Jordan Ayew (kv., Sochaux)
Távozott: Florian Raspentino (Caen, 500.000), Souleymane Diawara (szl.), Larry Azouni (Nimes, i.), Senah Mango (szl.), Gennaro Bracigliano (szl.), Kevin Osei (szl.), Mathieu Valbuena (Dinamo Moszkva, 7.000.000), Jordan Ayew (Lorient, 4.000.000), Szaber Kalifa (k., Club Africain)
FC METZ
Érkezett: José Luis Palomino (Argentinos Juniors), Jonathan Rivierez (Le Havre, i.), Cheick Doukouré (Lorient, i.), David Oberhauser (szl.), Juan Falcón (Zamora FC, 900.000), Alhassane Keita (kv., Boulogne), Samy Kehli (kv., Royal Excelsior Virton), Michel Le (kv., Cherbourg), Ali Bamba (kv., Racing Strassburg), Guirane N'Daw (Aszterasz Tripolisz, i.)
Távozott: Thibaut Bourgeois (Bastia, i.), Luciano Teixeira (szl.), Alhassane Keita (k., Lierse), Thomas Didillon (k., Seraing United), Yves Angani Kayiba (kv., FC Systeme), Nicolas Fauvergue (kv., Stade Reims), Daniel O'Shaughnessy (Brentford, i.), Abdallah Ndour (k., Racing Strassburg), Karim Lancina (SAS Epinal, i.)
AS MONACO
Érkezett: Aymen Abdennur (Toulouse, 13.000.000), Fabinho (k., Rio Ave), Paul Nardi (Nancy, 3.000.000), Quentin N'Gakoutou (Monaco B), Dominique Pandor (kv., Stade Brest), Edgar Salli (kv., Lens), Jérémy Labor (kv., RWDM Bruges), Martin Sourzac (kv., RWDM Bruges), Jérome Phojo (kv., Bastia), Tristan Dingomé (kv., Le Havre), Delvin N'Dinga (kv., Olympiakosz), Gary Kagelmacher (kv., Valenciennes), Karl Medzsani (kv., Valenciennes), Marcel Tisserand (kv., Lens), Lacina Traoré (kv., Everton), Gaetano Monachello (kv., Ergotelisz), Borja López (kv., Rayo Vallecano), Tiemoué Bakayoko (Stade Rennes, 8.000.000)
Távozott: James Rodríguez (Real Madrid, 80.000.000), Emmanuel Riviere (Newcastle United, 6.320.000), Delvin N'Dinga (k., Olympiakosz), Munir Obbadi (k., Hellas Verona), Gary Kagelmacher (1860 München, 200.000), Éric Abidal (Olympiakosz), Tristan Dingomé (Mouscron-Péruwelz), Jessy Pi (k., Troyes), Marcel Tisserand (k., Lens), Paul Nardi (Nancy, i.), Nacer Barazite (Utrecht, i.), Andreas Wolf (szl.), Sébastien Chabbert (visszavonult), Flavio Roma (visszavonult), Quentin N'Gakoutou (k., Arles), Fabinho (kv., Rio Ave), Sergio Romero (kv., Sampdoria), Ajmen Abdennur (kv., Toulouse), Carl Medzsani (Trabzonspor, i.), Marcel Tisserand (k., Toulouse)
HSC MONTPELLIER
Érkezett: Kévin Bérigaud (Évian, 3.000.000), Paul Lasne (AJ Ajaccio), Steve Mounié (Montpellier B), Emanuel Herrera (kv., Tigres), Bryan Dabo (kv., Blackburn Rovers), Dylan Gissi (Olimpo de Bahía Blanca, i.), Jean Deza (USM Porres)
Távozott: Rémy Cabella (Newcastle United, 10.000.000), Garry Bocaly (Arles, i.), Emanuel Herrera (Emelec), Teddy Mézague (szl.), Jonathan Tinhan (Istres, i.), Vincent Di Stefano (szl.), M'Baye Niang (kv., Milan), Jean Deza (kv., Universidad San Martín)
NANTES
Érkezett: Itaj Sehter (Hapoel Tel-Aviv, 420.000), Johan Audel (VfB Stuttgart, i.), Anthony Walongwa (Nantes B), Kian Hansen (kv., Esbjerg)
Távozott: Filip Djordjevics (Lazio, i.), Adrien Trebel (Standard Liege), Fabrice Pancrate (szl.), Johan Audel (kv., VfB Stuttgart), Banel Nicolita (kv., St.-Étienne), Itaj Sehter (kv., Hapoel Tel-Aviv)
OGC NICE
Érkezett: Niklas Hult (Elfsborg), Julien Vercauteren (Lierse), Abraham Guié Guié (kv., Apollon Limassol), Joris Delle (kv., Cercle Bruges), Kévin Gomis (kv., Nottingham Forest)
Távozott: Nemanja Pejcsinovics (Lokomotiv Moszkva, i.), Luigi Bruins (szl.), Fabrice Abriel (Valenciennes, i.), Jordan Astier (k., Fréjus-Saint-Raphaël), Christian Brüls (kv., Gent), David Ospina (Arsenal, 4.000.000), Stéphane Bahoken (k., Racing Strassburg)
PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: David Luiz (Chelsea, 49.500.000), Jean-Christophe Bahebeck (kv., Valenciennes), Alphonse Aréola (kv., Lens), Youssouf Sabaly (kv., Évian), Jordan Ikoko (kv., Créteil-Lusitanos), Antoine Conte (kv., Stade Reims), Clément Chantome (kv., Toulouse), Serge Aurier (k., Toulouse),
Alphonse Aréola (kv., Lens)
Távozott: Jérémy Ménez (Milan, i.), Alex (Milan, i.), Alphonse Aréola (k., Lens), Youssouf Sabaly (Évian, i.), Jordan Ikoko (Le Havre, i.), Kingsley Coman (Juventus, i.), Christophe Jallet (Lyon, 1.000.000), Alphonse Aréola (k., Bastia)
STADE REIMS
Érkezett: Grégory Bourillon (Lorient, i.), Yann Benedick (kv., Racing Strassburg), Jonathan Kodjia (kv., Caen), Nicolas Fauvergue (kv., Metz), Alexis Peuget (kv., Chateauroux), Benjamin Moukandjo (Nancy, i.)
Távozott: Floyd Ayité (Bastia, i.), Nicolas Fauvergue (AJ Ajaccio, i.), Jonathan Kodjia (Angers, i.), Antoine Conte (kv., PSG), Grzegorz Krychowiak (Sevilla, 5.500.000)
FC STADE RENNES
Érkezett: Mexer (CD Nacional, 2.190.000), Philipp Hosiner (Austria Wien, 1.900.000), Benjamin André (AJ Ajaccio, i.), Pedro Henrique (Zürich), Olivier Sorin (Auxerre, i.), Gjoko Zajkov (Rabotnicki Skopje), Sadio Diallo (kv., Lorient), Abdoulaye Sané (kv., Stade Laval), Dimitri Foulquier (kv., Granada), Axel Ngando (kv., Auxerre), Cheikh Diarra (kv., Istres), Zana Allée (kv., Auxerre), Abdoulaye Diallo (kv., Le Havre), Gelson Fernandes (Freiburg, 1.800.000), Christian Brüls (Gent), Sanjin Prcic (Sochaux, 2.000.000)

Távozott: Romain Alessandrini (Marseille, 5.000.000), Jonathan Pitroipa (al-Dzsazira Abu Dabi, 5.000.000), Sadio Diallo (k., Lorient), Julien Féret (Caen, i.), Dimitri Foulquier (Granada), Cheick N'Diaye (szl.), Abdoulaye Diallo (k., Le Havre), Nélson Oliveira (kv., Benfica), Fued Kadir (kv., Marseille), Silvio Romero (kv., Lanús), Cheikh Diarra (Auxerre, i.), Tiemoué Bakayoko (Monaco, 8.000.000), John Boye (Erciyesspor, i.)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Yohan Mollo (Nancy, 4.000.000), Kévin Monnet-Paquet (Lorient), Nathan Dekoke (St.-Étienne U19), Jonathan Bamba (St.-Étienne U19), Maxence Chapuis (St.-Étienne B), Jérrold Nyemeck (St.-Étienne B), Lynel Kitambala (kv., Auxerre), Kévin Mayi (kv., Chamois Niort), Banel Nicolita (kv., Nantes), Pierre-Yves Polomat (kv., Chateauroux), Ricky van Wolfswinkel (k., Norwich)
Távozott: Jean-Pascal Mignot (Sochaux, i.), Lynel Kitambala (Charleroi, i.), Danijel Alekszics (Lechia Gdansk, 300.000), Yohan Mollo (kv., Nancy), Josuha Guilavogui (kv., Atlético Madrid), Benoit Trémoulinas (kv., Dinamo Kijev), Kurt Zouma (kv., Chelsea), Brandao (Bastia, i.)
FC TOULOUSE
Érkezett: Dragos Grigore (Dinamo Bucuresti, 1.000.000), Alekszandar Pesics (FK Jagodina, 800.000), Maxime Spano (ES Pennoise, i.), Aymen Abdenour (kv., Monaco), William Matheus (Palmeiras), Marcel Tisserand (k., Monaco)
Távozott: Aymen Abdennur (Monaco, 13.000.000), Jonathan Zebina (szl.), Clément Chantome (kv., PSG), Serge Aurier (k., PSG), Eden Ben Baszat (Maccabi Tel Aviv, 700.000)
AZ ÉLVONALBÓL KIESETTEK:
AJ AJACCIO
Érkezett: Paul Babiloni (Guingamp, i.), Nicolas Fauvergue (Stade Reims, i.), Cédric Kanté (Sochaux, i.), Benoit Lesoimier (Stade Brest, i.), Brandon Deville (kv., Westerlo), Fabrice Begeorgi (kv., Uzes), Jordi Quintilla (Barcelona B, i.)
Távozott: Benjamin André (Stade Rennes, i.), Paul Lasne (Montpellier), Denis Tonucci (szl.), Laurent Bonnart (Chateauroux, i.), Sigamary Diarra (szl.), Juri Jakovenko (szl.), Guillermo Ochoa (Málaga, i.), Csahir Belghazuani (Stade Brest, i.), Claude Dielna (kv., Olympiakosz), Gadji Tallo (kv., AS Roma)
FC SOCHAUX-MONTBÉLIARD
Érkezett: Jean-Pascal Mignot (St.-Étienne, i.), Romain Habran (k., PSG B), Famara Diedhiou (GFC Ajaccio), Florin Bérenguer (Dijon, i.), Karl Toko Ekambi (Paris FC), Oierre Gibaud (Jeanne d'Arc Carquefou, i.), Mamadou Lamarana Diallo (Sochaux B), Hillel Konaté (Sochaux B), Yaya Banana (kv., Lausanne), Christophe Hérelle (kv., Colmar), Ishmael Yartey (kv., Sion), Abdoul Camara (kv., RCD Mallorca), Rafael Dias (kv., Arles), Vivian (Guingamp, i.)
Távozott: Mathieu Peybernes (Bastia, i.), Thierry Doubai (Luzern, i.), Sébastien Corchia (Lille, 1.800.000), Loic Poujol (Paris FC, i.), Carlao (szl.), Cédric Kanté (AJ Ajaccio, i.), Christophe Hérelle (szl.), Simon Pouplin (szl.), Ishmael Yartey (szl.), Abdoul Camara (Angers, i.), Kalilou Traoré (szl.), Florian Marange (szl.), David Sauget (szl.), Joachim Eickmayer (szl.), Pierre-Alain Frau (szl.), Petrus Boumal (Litex Lovetcs, i.), Pierrick Cros (Mouscron-Péruwelz), Sébastien Roudet (Chateauroux, i.), Razak Boukari (kv., Wolverhampton), Emmanuel Mayuka (kv., Southampton), Nathan Sinkala (kv., Mazembe), Jordan Ayew (kv., Olympique Marseille), Sanjin Prcic (Rennes, 2.000.000), Yaya Banana (Platanias Chania, i.)
VALENCIENNES
Érkezett: Dusan Djuric (kv., Odense), Aurelian Chitu (kv., PASZ Jannina), Fabrice Abriel (Nice, i.), Sekou Baradji (Dijon, i.), Jérome Guihoata (Tours, i.), Yunis Abdelhamid (Arlés, i.), Adama Coulibaly (Auxerre, i.)
Távozott: Mathieu Dossevi (Olympiakosz, i.), Arthur Masuaku (Olympiakosz, i.), Grégory Pujol (GFC Ajaccio, i.), David Ducourtioux (GFC Ajaccio), Lindsay Rose (Olympique Lyon, 1.800.000), Benjamin Angoua (Guingamp, i.), Dusan Djuric (Aarau), Jean-Christophe Bahebeck (kv., PSG), Tongo Doumbia (kv., Wolverhampton), Gary Kagelmacher (kv., Monaco), Majeed Waris (kv., Szpartak Moszkva), Karl Medzsani (kv., Monaco), Arthur Masuaku (Olympiakosz, 300.000)
vastaggal az elmúlt két hét átigazolásai
A PREMJER-LIGA ÁTIGAZOLÁSAI
CSZKA MOSZKVA
Érkezett: Kirill Pancsenko (Tom Tomszk, 185.000), Mark González (kv., Universidad Católica), Sekou Oliseh (kv., PAOK Szaloniki), Tomas Necid (kv., Slavia Praha)
Távozott: Sekou Oliseh (k., Kuban Krasznodar), Viktor Vaszin (k., Mordovia Szaranszk)
DINAMO MOSZKVA
Érkezett: Mathieu Valbuena (Olympique Marseille, 7.000.000), William Vainqueur (Standard Liege, 6.000.000), Alexander Büttner (Manchester United, 5.500.000), Sztaniszlav Manolev (Kuban Krasznodar, i.), Alekszandr Prudnyikov (Rubin Kazany), Pavel Ignjatovics (kv., Tom Tomszk), Vlagyimir Rikov (kv., Tom Tomszk), Alekszandr Szapeta (kv., Ural), Gordon Schildenfeld (kv., Panathinaikosz), Vlagyimir Szobolev (kv., Anzsi), Fedor Szmolov (kv., Anzsi)
Távozott: Leandro Fernández (Newell's Old Boys), Marko Lomics (Mordovia Szaranszk, i.), Vlagyimir Djadjun (Rubin Kazany), Luke Wilkshire (Feyenoord, i.), Alekszandr Szapeta (Ural, i.), Gordon Schildenfeld (k., Panathinaikosz), Andrij Voronyin (szl.), Vlagyimir Rikov (Torpedo Moszkva, i.), George Florescu (szl.), Alan Gatagov (szl.), Pavel Szolomatyin (k., Amkar Perm), Vlagyimir Szobolev (Rubin Kazany, i.), Jevgenyij Frolov (szl.), Alan Kaszajev (kv., Rubin Kazany)
KUBANY KRASZNODAR
Érkezett: Vlagyiszlav Kulik (k., Rubin Kazany), Andrej Jescsenko (k., Anzsi), Sekou Oliseh (k., CSZKA Moszkva), Danilo (k., Zorja Luganszk, 300.000), Toni Sunjic (Zorja Luganszk), Jevgenyij Pomazan (k., Anzsi), Mihail Komkov (kv., Tom Tomszk)
Távozott: Dealbert (szl.), Sztaniszlav Manolev (Dinamo Moszkva, i.), Danilo (kv., Zorja Luganszk), Nyikita Bezlihotnov (Ufa, i.), Mihail Komkov (Tom Tomszk, i.), Alexei Coselev (Saxan Ceadir-Lunga)
FK KRASZNODAR
Érkezett: Odil Ahmedov (Anzsi), Vlagyimir Bisztrov (Zenit, i.), Marat Izmajlov (k., Porto), Marcos Pinheiro Pizzelli (kv., FK Aktobe), Nyikita Burmisztrov (Anzsi), Andrij Dikan (Szpartak Moszkva, i.), Ruszlan Adzsindzsal (Krilja Szovetov, i.), Hizir Appajev (kv., Rotor Volgográd), Igor Lambarszcsij (kv., Jenyiszej Krasznojarszk), Moussa Konaté (kv., Genoa), Koman Vladimir (kv., Ural), Ruszlan Bolov (kv., Szpartak Nalcsik)
Távozott: Gerard Gohou (Kajrat Almati), Alekszandr Filcov (Rubin Kazany), Nemanja Tubics (szl.), Koman Vladimir (szl.), Dusan Andjelkovics (szl.), Isael (Kajrat Almati, i.), Márcio Abreu (Torpedo Moszkva, i.), Oleg Samszonov (szl.), Igor Lambarszcsij (Ural), Hizir Appajev (Gazovik Orenburg, i.), Ruszlan Bolov (k., Volgar Asztrahány), Roman Sirokov (kv., Zenit)
LOKOMOTIV MOSZKVA
Érkezett: Manuel Fernandes (Besiktas, i.), Oumar Niasse (Akhisar Belediye Genclik, 5.500.000), Alan Kaszajev (Rubin Kazany, 5.000.000), Nemanja Pejcinovics (Nice, i.), Dmitrij Szicsev (kv., Volga Nyizsnyij Novgorod), Arszenij Logasov (kv., FK Rosztov), Victor Obinna (kv., Chievo Verona)
Távozott: Magomed Ozdojev (k., Rubin Kazany), Alekszej Sirokov (kv., Lokomotiv Moszkva II)
RUBIN KAZANY
Érkezett: Marko Livaja (Atalanta, 6.500.000), Vlagyimir Djadjun (Dinamo Moszkva), Makszim Kanunnyikov (Amkar Perm, 1.500.000), Magomed Ozdojev (k., Lokomotiv Moszkva), Alekszandr Filcov (FK Krasznodar), Sota Bibilov (Volga Nyizsnyij Novgorod, i.), Ruszlan Muhametsin (kv., Mordovia Szaransk), Ruszlan Abisov (kv., FK Gabala), Vitalij Usztinyov (Rotor Volgográd, i.), Vlagyimir Szobolev (Dinamo Moszkva, i.), Carlos Eduardo (kv., Flamengo), Gökhan Töre (kv., Besiktas), Ivan Temnyikov (kv., Tyerek Groznij), Igor Portnjagin (kv., Tom Tomszk), Alan Kaszajev (kv., Dinamo Moszkva), Iván Marcano (kv., Olympiakosz), Alireza Hagigi (kv., Covilha), Aliser Dzsalilov (kv., Nyeftehimik Nyizsnekamszk)
Távozott: Yann M'Vila (k., Inter, 1.000.000), Vlagyiszlav Kulik (k., Kuban Krasznodar), Alan Kaszajev (Lokomotiv Moszkva, 5.000.000), Dmitrij Torbinszkij (FK Rosztov, i.), Szergej Davidov (k., Torpedo Moszkva), Giedrius Arlauskis (Steaua Bucuresti, i.), Ruszlan Muhametsin (k., Mordovia Szaranszk), Alekszandr Prudnyikov (Dinamo Moszkva), Ruszlan Abisov (k., FK Gabala), Georgij Nurov (Ural), Pavel Mogilevec (kv., Zenit II), Ivan Temnyikov (Tom Tomszk), Vagiz Galiulin (Ufa, i.), Roman Saronov (szl.), Alekszandr Orehov (Tom Tomszk, i.), Arturs Karasausks (kv., Skonto Riga)
SZPARTAK MOSZKVA
Érkezett: Roman Sirokov (Zenit, i.), Demy de Zeeuw (kv., Anderlecht), Artyem Dzjuba (kv., FK Rosztov), Jano Ananidze (kv., FK Rosztov), Nicolás Pareja (kv., Sevilla), Alekszandr Zotov (kv., Sinnyik Jaroszlavl), Majeed Waris (kv., Valenciennes), Juan Insaurralde (kv., PAOK Szaloniki), Marek Suchy (kv., FC Basel), Kim Källström (kv., Arsenal), Welliton (kv., Celta Vigo), Dinijar Biljaletgyinov (kv., Anzsi)
Távozott: Marek Suchy (FC Basel, 2.000.000), Nicolás Pareja (Sevilla, 2.500.000), Demy de Zeeuw (szl.), Andrij Dikan (FK Krasznodar, i.), Alekszandr Zotov (k., Arszenal Tula)
ZENIT SZENTPÉTERVÁR
Érkezett: Ezequiel Garay (Benfica, 6.000.000), Luka Djordjevics (kv., Twente), Milan Rodics (kv., Volga Nyizsnij Novgorod), Alekszandr Buharov (kv., Anzsi), Ivan Szolovjev (kv., Amkar Perm), Vlagyimir Bisztrov (kv., Anzsi), Roman Sirokov (kv., FK Krasznodar)
Távozott: Cristian Ansaldi (k., Atlético Madrid), Roman Sirokov (Szpartak Moszkva, i.), Vlagyimir Bisztrov (FK Krasznodar, i.), Alekszandr Buharov (FK Rosztov, i.), Alekszandar Lukovics (szl.), Konsztantin Zirjanov (Zenit II)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik