A mexikói bombagólok után elsüllyedt a Barca

Vágólapra másolva!
2011.08.04. 07:47
null
Elbukott a Chivas jelentette akadályban a Barcelona (fotó: Action Images)
A mexikói Chivas labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4–1-re felülmúlta a Bajnokok Ligája-győztes Barcelonát. A találkozón David Villa góljával a katalán csapat szerzett vezetést a 4. percben, de a guadalajarai együttes Marco Fabián két remekbe szabott találatával a második játékrész elején fordított, majd újabb két góllal fölényessé tette a sikerét.

Rekordot hozott a Sun Life Stadionban a mexikói és a katalán gárda csatája, hiszen 70 080-an zsúfolódtak be a Miami Dolphins amerikaifoci-csapatának arénájába, márpedig labdarúgó-mérkőzésen ennyien még sohasem voltak Dél-Floridában.

A Barcelona nem vesztegette az időt, David Villa egy remek kiugrás végén magabiztosan értékesítette a helyzetét a 4. percben, és megszerezte a gránátvörös-kékeknek a vezetést.

Eddig alakult azonban csak Pep Guardiola tanítványainak szája íze szerint a meccs, a második félidő elején Marco Fabián hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba, majd két perccel később ismét fantasztikus találatot ért el: egy jobb oldali beadás után ollózva bombázott a léc alá.

A 72. percben Giovani Casillas növelte a mexikóiak előnyét, majd a hosszabbítás perceiben Ulises Dávila lövése talált utat a hálóba, és tette már-már fölényessé a közép-amerikaiak sikerét.

A Lionel Messit, Dani Alvest, Javier Mascheranót és a nemrégiben szerződtetett Alexis Sánchezt nélkülöző Barcelona magyar idő szerint vasárnap hajnalban ismét mexikói klub ellen mérkőzik meg, Dallasban az América lesz a soros rivális.

CHIVAS–BARCELONA 4–1


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
CHIVAS (MEXIKÓI)–BARCELONA (SPANYOL) 4–1 (0–1)
BARCELONA: Pinto – Fontás (Sergi Gómez, 33., Armando 62.), Piqué (Busquets, a szünetben), Abidal (Muniesa, 62., Adriano 74.), Jonathan dos Santos – Xavi (Iniesta, a szünetben), S. Keita (Balliu, 81.), Thiago Alcántara (Riverola, 62.), Cuenca (Deulofeu, 62.) – Carmona (Espinosa, 62.), Villa (Pedro, a szünetben)
G: Fabián (60., 62.), G. Casillas (72.), Dávila (92.), ill. Villa (4.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik