A hétvége legszebb és legemlékezetesebb pillanatai

Vágólapra másolva!
2010.08.16. 11:37
null
Egy emlékezetes hétvégi pillanat: Reina öngólja a Liverpool–Arsenal meccsen (Fotó: Action Images)
Címkék
Ismét eltelt egy hétvége, és megannyi szép gólt és magyar sikert láthattunk Európa-szerte. Cseh László és Hosszú Katinka újabb aranyakkal gazdagította a magyar úszók éremgyűjteményét a budapesti Európa-bajnokságon. Hollandiában Dzsudzsák Balázs góllal és két gólpasszal vette ki a részét a PSV 6–0-s győzelméből. Angliában pedig az utolsó percig vezető Liverpool végül kapusa miatt bukott el két pontot az Arsenal ellen. De ez csak a jéghegy csúcsa volt.

Időrendi sorrendben haladva kezdjük a Vasas–Győr mérkőzéssel. A labdarúgó NB I 3. fordulójának pénteki összecsapásán a budapesti együttes kisebb meglepetésre, ám megérdemelten nyert 2–1-re az Európa-ligában menetelő Rába-partiak ellen.

VASAS–GYŐR 2–1
 

(A Sport Tv felvétele)

Péntek este gálamérkőzésre is sor került. A Franz Beckenbauer búcsúztatására megrendezett találkozón a Bayern München ellenfele a Real Madrid volt, amely végül a világbajnok kapus Iker Casillasnak köszönhetően büntetőkkel nyert.

IKER CASILLAS KIVÉDTE A MÜNCHENIEK SZEMÉT
 

Ha szombat, akkor futballdömping és Barta Nóra. Utóbbi azért került be az összeállításba, mert a hosszú sérülése után visszatérő magyar műugró előbb a döntőbe jutott, majd ott kiváló gyakorlatokat bemutatva bronzérmes lett.

BARTA NÓRA FANTASZTIKUSAT ALKOTOTT 
 

Megkezdődött az angol labdarúgó-bajnokság 2010–2011-es szezonja is, és a címvédő Chelsea rögtön kiütéses sikerrel rajtolt. A londoniak 6–0-val küldték haza az újonc West Bromwich Albiont.

GÓLGÁLA CHELSEA MÓDRA
 

A 2. fordulót rendezték a holland labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie). A bajnoki címre bejelentkező PSV 6–0-ra lemosta az újonc De Graafschap csapatát. Az eindhovenieknék végigjátszotta a meccset Dzsudzsák Balázs, aki egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a hazaiak gólgálájából.

DZSUDZSÁK-PARÁDÉ AZ ÚJONC ELLEN
 

Este került sor a spanyol Szuperkupa döntőjének első összecsapására. A hazai pályán játszó Sevilla hátrányba került a bajnoki címvédő Barcelona ellen, ám pazar második félidei játékának köszönhetően 3–1-re nyert.

SEVILLA–BARCELONA 3–1
 

(A Sport Tv felvétele)

A magyar szurkolók számára aranyos vasárnap következett. A Budapesten zajló úszó Európa-bajnokságon kettős magyar siker született női 200 méter pillangón, amelyben Hosszú Katinka Jakabos Zsuzsannát előzte meg, és hasonló eredménnyel végződött a férfi 400 méteres vegyes úszás. E számban Cseh László lett az Európa-bajnok és Verrasztó Dávid az ezüstérmes.

KETTŐS MAGYAR SIKER NŐI 200 MÉTER PILLANGÓN…
 

(Az MTV felvétele)

…ÉS FÉRFI 400 MÉTER VEGYESEN
 

(Az MTV felvétele)

Késő délután rendezték a Premier League rangadóját, amelyen a Liverpool az Arsenal gárdáját fogadta. A „vörösök” szerezték meg a vezetést David N’Gog remekül helyezett lövésével, ám nem tudták otthon tartani a három pontot, mivel a 90. percben az addig parádésan védő Pepe Reina kapitális hibájából egyenlítettek az „ágyúsok”.

LIVERPOOL–ARSENAL 1–1
 

A magyar labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában is derbit játszottak. Az eddig két meccset veszítő Budapest Honvéd az ugyanennyi találkozót nyerő Ferencváros vendége volt. Meglepetésre már az első félidőben 3–0-ra elhúzott a Kispest, és bár a zöld-fehérek szépítettek, végül 3–1-re kikaptak az Albert-stadionban.

HONVÉD-GYŐZELEM A FRADI ELLEN
 

 

 

(A Sport Tv felvétele)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik