A Hamburg szabott újabb zakót a Chelsea-nek

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 20:17
null
Nehéz az út: Florent Maloudával és a Chelsea-vel is elbántak a hamburgiak (Fotó: Action Images)
Újabb felkészülési mérkőzését vesztette el az angol bajnoki címvédő Chelsea, amely hiába vezetett 1–0-ra a Hamburg otthonában, 2–1-re kikapott a német nagycsapattól.

Az első helyzet a Chelsea előtt adódott, miután Michael Essien remekül indította Paulo Ferreirát, a portugál szélsőhátvéd beadását Frank Lampard lőtte kapura, de Rost hárítani tudott. A csendesen folydogáló mérkőzésbe húsz perc után Florent Malouda hozott izgalmat, meghúzta a bal szélt, beadását Kalou a földre fejelte, onnan a labda fölé pattant.

Két perccel később már nem úszta meg a meglepően passzív Hamburg: Pitroipa nagyon „laza" volt a tizenhatos előtt, Essien viszont kemény, erőszakosan labdát szerzett, ziccerben Lampardhoz passzolt, a Chelsea 8-asa pedig az üres kapuba helyezett.

A HSV Ruud van Nistelrooy és Paulo Guerrero révén egyenlíthetett volna, de a holland rusnyán kapu fölé lőtt jó helyzetből, míg a perui a 35. percben a lécet találta el.

A második félidő elején Nicolas Anelka kétszer is helyzetbe került, az elsőt Rostba lőtte, a másodikat a hálóba – az eredmény maradt 0–1, mert a játékvezető (jó kérdés, hogy miért...) érvénytelenítette a gólt.

Tíz perccel később Didier Drogba lefordult Westermannról, de nem tudott betalálni, a kihagyott londoni helyzetek után pedig jött az egyenlítés. Mladen Petric előbb egy centikkel elzúgó fejessel jelentkezett, majd a 72. percben kihasznált egy óriási védelmi hibát: Jurij Zsirkov pocsékul passzolt hátra, Turnbull és John Obi Mikel nem ért oda, Petric viszont igen, berobbant, és a hálóba emelt. 1–1

És ezzel nem volt vége: a 87. percben eldöntötte a meccset a HSV. A második csapatból felhozott dél-koreai Szon Hung Min a tizenhatos jobb oldalán tört be, befelé cselezett John Terry mellett, aztán  higgadtan a hálóba lőtt Turnbull mellett.

A Hamburg 2–1-re megnyerte a mérkőzést, így a Chelsea eddig egy kivételével minden felkészülési mérkőzését elvesztette. A B-csapat előbb legyőzte a Crystal Palace-t (1–0 a sérülés után visszatérő Essien góljával), majd kikapott 5–1-re a Wycombe Wandererstől. A hétvégén az Eintracht Frankfurt 2–1-re nyert a „kékek" ellen, most pedig itt az újabb zakó. Persze könnyen lehet, hogy a pocsék felkészülési eredményeket jó bajnoki rajt követi majd...

HAMBURG–CHELSEA 2–1

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Hamburger SV (német)–Chelsea (angol) 2–1 (0–1)

HSV: Rost – Dieckmeier (Benjamin, a szünetben), Westermann, Demel (Rincón, 55.), Zé Roberto – Pitroipa, Jarolím, Tesche (Kacsar, a szünetben)  – Petric (Choupo-Moting, 81.), Guerrero (Castelen, 67.) – Van Nistelrooy (Szon Hun Ming, 81.)

Chelsea: Turnbull – P. Ferreira (Bruma, 67.), Ivanovics (R. Carvalho, 53.), Terry, A. Cole (Zsirkov, 61.) – Mikel, Lampard (Benajun, 61.), Essien – S. Kalou (Drogba, a szünetben), Anelka (Kakuta, 67.), Malouda

G: Petric (72.), Szon Hung Min (87.), ill. Lampard (24.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik