A 42 éves szertáros-edző mindent megfogott, a legenda is elámult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.06. 18:07
null
Daniel Anderssonnak a klub hivatalos honlapján még most sincs mezszáma – az új 39-es remek teljesítményt nyújtott 42 évesen (Fotó: hd.se)
A hétvége egyik európai futballhőse egészen biztosan Daniel Andersson, a svéd élvonalban szereplő Helsingborg 42 éves szertáros-kapusedzője. Az egyszeres svéd válogatott Andersson azt követően kapott főszerepet az Allsvenskan nyitó fordulójában, hogy a Helsingborg minden felnőtt kapusa megsérült. Andersson beállt és védéseivel 0–0-hoz segítette hozzá csapatát a Kalmar FF ellen.

A pályafutása során a Trelleborg, az AIK, a skót Hibernian, a Helsingborg és az Ängelholm csapatában megfordult Andersson már évekkel ezelőtt szögre akasztotta a kapuskesztyűt, igaz, edzőként továbbra is a Helsingborg szolgálatában állt. Az első forduló előtt aztán beütött a krach: a „vörösöknél” vezetőedzőként bajnokin most debütáló Henrik Larssonnak minden felnőtt kapusa (az amerikai Matt Pyzdrowski és a hatszoros svéd válogatott Pär Hansson) kidőlt, így a svéd csatárlegendának nem maradt más választása Andersson reaktiválásán kívül.

A bajnokin 2012 augusztusa óta nem védő 42 éves veterán minden rutinját bevetve mindent hárított, így a Helsingborg 0–0-s döntetlennel távozott a Kalmar otthonából.

„Erre én sem készülhettem fel, szertárosból kapusedző lettem, aztán ismét játékos” – hitetlenkedett Andersson a meccs után.

„Lenyűgözött a teljesítményével. Mindjárt 43 éves, és egy hibát sem követett el a mérkőzés alatt. Az ilyen helyzetekre semmi sem készíthetett fel – nem sok trénerrel fordulhatott elő, hogy be kellett vetnie a kapusedzőt. Úgy látszik, sok beosztásban alkalmazható” – dicsérte „Henke” Larsson Anderssont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik