Liga 2: vezetett, de veszített az FK Csíkszereda

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2023.11.05. 13:55
null
Vezetett, de kikapott a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
A csíkszeredai kapufák segítették a román másodosztály élére Sellenberket, amely a székelyföldi városban is megőrizte idegenbeli veretlenségét.

 

A négy korábbi csíkszeredai játékossal felálló Sellenberké voltak a mérkőzés első helyzetei, de Gyenge Szilárd szeredai kapus kétszer is lábbal mentett egykori csapattársa, Marvin Schieb kiugrásánál, majd lövésénél.

Az FK részéről pedig a 17 éves Balogh Szilárd jelentette a veszélyt, akit elsőre még szereltek a védők, másodszor viszont 13 méterről, balról a hosszú alsó sarokba lőtte Makrai Gábor visszagurított labdáját. Az előny azonban alig másfél percig tartott, mert egy baloldali beadásnál egymást akadályozta Gyenge és Apró Claudiu, Raul Rotund pedig az üresen maradt kapuba lőtt.

A gyors gólváltás után ritkultak a helyzetek, de az 59. percben az egykor Csíkszeredánál is játszó, Honvéd-nevelés Raul Palmes fejesével a vendégek kerültek előnybe az eredményjelzőn. Az FK viszont emberelőnybe került, amikor Nestorly Lumbu utolsó védőként visszarántotta a kiugró Jelena Richárdot, így az utolsó 20 percben végig a sellenberki kapu előtt zajlott a játék.

A csíki lövések azonban háromszor a kapufát csattantak: Babati Benjámin szabadrúgásból, Rónai Róbert és Nistor Ákos pedig közel 30 méterről lőtt a lécekre. A legvégén pedig Babati két lépésről fölé lőtt, így az FK jó játéka ellenére is pont nélkül és a tizenkettedik helyen maradt.

Az FK anyaországi játékosai közül Kelemen Dávid és Nagy János végigjátszotta a találkozót, Makrait a 70. percben Jelena váltotta, és szintén ekkor állt be Babati is. Szabó Bálint és Pintér Bence végig a kispadon maradt.

ROMÁN LIGA 2
12. FORDULÓ

FK Csíkszereda–CSC 1599 Selimbar 1–2 (Balogh Sz. 21., illetve Rotund 23., Palmes 59.)
Kiállítva: Lumbu (Selimbar, 71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik