SOMOGYI ZSOLT 2019.12.03 22:38

Willi, visszavárunk! – Somogyi Zsolt jegyzete

Miközben a szurkolók arról ábrándoznak, hogy a magyar válogatott bő fél év múlva a németek, a franciák és a portugálok ellen játszik az Európa-bajnokságon, a szakemberek Willi Orbán rehabilitációját figyelik – árgus szemekkel... Nem véletlenül: rengeteg múlik rajta. Jól tudjuk, a nemzetközi színtéren az utóbbi időszakban fájdalmas pofonokat szenvedett el a nemzeti csapat, időnként úgy is, hogy az RB Leipzig futballistája ott volt a csapatban, de nélküle határozottan gyengébb a védekezésünk. Egy fecske nem csinál nyarat, egyetlen játékoson nem múlhat a siker, írnánk itt a közhelyet, de mégis, ha meg kellene nevezni a jelenkori magyar labdarúgásban azt az embert, akinek a hiányát a leginkább megérzi a válogatott, akkor az Willi Orbán (szinte biztos vagyok abban, száz szurkolóból minimum kilencven őt nevezné meg egy ilyen jellegű közvélemény-kutatás esetén).

Az most nem is ide tartozik, mennyire lehet rá büszke a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelése, magunk között vagyunk, ismerjük el, semennyire, ritka szerencsés igazolás volt megszerezni őt, nemzeti csapatban különleges találat az ilyesmi. A Bundesliga elismert védői közé sorolják a német kollégák, szakértők egyaránt, nem csoda, ha nálunk is mindenki sokat vár tőle. A vele készült interjút is jókora érdeklődés övezi, mit gondol ő, miként látta a nélküle rendezett Wales elleni selejtezőt (intelligens fiú, igazi csapatember, hiszen udvariasan nem említette, hogy katasztrofális hibákat követtek el Cardiffban a védősor tagjai – nem mintha a többiek brillíroztak volna...), és magunk is izgatottan olvastuk: ugye, Bulgária ellen már számíthat rá a szövetségi kapitány?

Tudjuk jól, Gulácsi Péterrel összeszokott párost alkotnak, hiszen Lipcsében klubtársak, s nagy szüksége lenne a játékára. Nyilván Willi Orbán is ábrándozik arról, milyen különleges lenne neki a németek elleni Eb-meccs: a futballista, mint tudjuk, Kaiserslauternben született, ott nőtt fel, német az anyanyelve, ott volt U21-es válogatott, pikáns lenne neki például klubtársa, Timo Werner ellen küzdeni az Európa-bajnokságon... Szóval, tényleg szívből jövő kívánság, nem csak az enyém, millió szurkoló nevében mondhatom: jobbulást, mielőbbi visszatérést a magyar védelem tengelyébe – Willi, visszavárunk!

2020.01.18 21:33:09

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nyilasi Tibor ennek az apró országnak több is, mint az egyik mesteri góllövője.

2020.01.08 22:46:52

Magyar válogatott SZ. M.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.01.01 20:59:01

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Gulácsi Péter pályafutása sikertörténet.

2019.12.26 23:21:09

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Szoboszlai fejlődésének titka, hogy a legtöbb magyar fiatallal szemben nem jellemzik nagy szélsőségek a játékát.