SOMOGYI ZSOLT 2019.12.03 22:38

Willi, visszavárunk! – Somogyi Zsolt jegyzete

Miközben a szurkolók arról ábrándoznak, hogy a magyar válogatott bő fél év múlva a németek, a franciák és a portugálok ellen játszik az Európa-bajnokságon, a szakemberek Willi Orbán rehabilitációját figyelik – árgus szemekkel... Nem véletlenül: rengeteg múlik rajta. Jól tudjuk, a nemzetközi színtéren az utóbbi időszakban fájdalmas pofonokat szenvedett el a nemzeti csapat, időnként úgy is, hogy az RB Leipzig futballistája ott volt a csapatban, de nélküle határozottan gyengébb a védekezésünk. Egy fecske nem csinál nyarat, egyetlen játékoson nem múlhat a siker, írnánk itt a közhelyet, de mégis, ha meg kellene nevezni a jelenkori magyar labdarúgásban azt az embert, akinek a hiányát a leginkább megérzi a válogatott, akkor az Willi Orbán (szinte biztos vagyok abban, száz szurkolóból minimum kilencven őt nevezné meg egy ilyen jellegű közvélemény-kutatás esetén).

Az most nem is ide tartozik, mennyire lehet rá büszke a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelése, magunk között vagyunk, ismerjük el, semennyire, ritka szerencsés igazolás volt megszerezni őt, nemzeti csapatban különleges találat az ilyesmi. A Bundesliga elismert védői közé sorolják a német kollégák, szakértők egyaránt, nem csoda, ha nálunk is mindenki sokat vár tőle. A vele készült interjút is jókora érdeklődés övezi, mit gondol ő, miként látta a nélküle rendezett Wales elleni selejtezőt (intelligens fiú, igazi csapatember, hiszen udvariasan nem említette, hogy katasztrofális hibákat követtek el Cardiffban a védősor tagjai – nem mintha a többiek brillíroztak volna...), és magunk is izgatottan olvastuk: ugye, Bulgária ellen már számíthat rá a szövetségi kapitány?

Tudjuk jól, Gulácsi Péterrel összeszokott párost alkotnak, hiszen Lipcsében klubtársak, s nagy szüksége lenne a játékára. Nyilván Willi Orbán is ábrándozik arról, milyen különleges lenne neki a németek elleni Eb-meccs: a futballista, mint tudjuk, Kaiserslauternben született, ott nőtt fel, német az anyanyelve, ott volt U21-es válogatott, pikáns lenne neki például klubtársa, Timo Werner ellen küzdeni az Európa-bajnokságon... Szóval, tényleg szívből jövő kívánság, nem csak az enyém, millió szurkoló nevében mondhatom: jobbulást, mielőbbi visszatérést a magyar védelem tengelyébe – Willi, visszavárunk!

2019.12.06 23:25:50

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Fotók. Videó! Posztumusz díjjal jutalmazzák Puskás Ferencet, az F1-es világbajnok is megnézte a legendás labdarúgó karrierjének emlékeiből rendezett kiállítást.

2019.12.03 21:29:53

Magyar válogatott S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2019.12.03 20:49:08

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Felvetődik a kérdés: nem kellene-e egy korszerű követelményrendszert bevezetni, s ezen keresztül ellenőrizni az utánpótlásban folyó munka hatékonyságát?

2019.12.03 20:39:52

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Bulgária ellen már számíthat rá a szövetségi kapitány?

2019.12.02 23:41:02

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Csupán arra ügyeljünk, hogy a valóságtól elrugaszkodott bizakodást ne kövesse a valóságtól elrugaszkodott csalódás. Keserveinkben maradjunk realisták – Marseille emléke is erre int.