Videó: a magyar Futballkirály nyomában – 75 éve, a Bayern edzőjeként hunyt el Schaffer Alfréd

Vágólapra másolva!
2020.08.31. 22:58
A Nemzeti Sport munkatársai felkeresték, és a TuS Prien labdarúgócsapatának vezetőivel meg is koszorúzták a 75 évvel ezelőtt Dél-Németországban elhunyt Schaffer Alfréd Prien am Chiemsee-i sírját, amelyet idén újítottak fel. Exkluzív beszámolónk következik.
KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA!
KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA!

Schaffer Alfréd neve talán nem sokat mond a mai fiatalok számára, pedig Európa első Futballkirályát (Fussballkönig) tisztelhetjük benne – száz éve ezt a becenevet ragasztották rá a németek az MTK-t elhagyó nagyszerű Spécire, aki olyan vándorlásba kezdett ezután az öreg kontinensen, amit még nem látott a világ. Számos országban megfordult játékosként, majd edzőként is, közben haza-hazatért. A harmincas években két bajnoki címet nyert a Hungáriával, míg a válogatottat világbajnoki ezüstéremhez segítette 1938-ban szövetségi edzőként.

Edzői karrierjének utolsó három állomása a Roma, a Ferencváros és a Bayern München volt. A bajoroknál rövid ideig működött csak a második világháború befejezése után, mert 1945. augusztus 31-én elhunyt.

Azóta is ott nyugszik a festői fekvésű felső-bajorországi Prien am Chiemsee-ben, ahol a helyiek ápolják az emlékét – olyannyira, hogy idén tavasszal fel is újították a sírját. A végeredmény csodálatos lett, amiről a Nemzeti Sport munkatársai is meggyőződhettek ottjártukkor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik