Vb-selejtező: „Nagyon oda kell figyelni a magyarokra” – Santos

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2017.09.02. 19:15
null
Pepe és Fernando Santos is arról beszélt, hogy nem lesz egyszerű dolguk a magyarok ellen (Fotó: Tumbász Hédi)
Vasárnap a portugálok ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott vb-selejtezőn, a Groupama Arénában. A vendégek szombati sajtótájékoztatóján Fernando Santos szövetségi kapitány és a védelem oszlopa, Pepe beszélt a mieink elleni találkozóról.

„Nem szabad elfelejteni, hogy a magyaroknak matematikai esélyük még van a továbbjutásra, ezért minden bizonnyal megtesznek mindent annak érdekében, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodva ezt a meccset megnyerjék – hívta fel a figyelmet erre az el nem hanyagolható tényre Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitány. – Éppen ezért nem érzem úgy, hogy könnyű mérkőzés elébe néznénk, és igaz, hogy Andorrától kikaptak a magyarok, de azon a meccsen teljesen más felállásban, kísérleti csapattal léptek pályára, nem úgy, mint például korábban ellenünk, a kinti mérkőzésen.”

Elmondta, egy meccset sohasem szabad összehasonlítani egy másikkal, és bár csakis a győzelmet tartja elfogadhatónak, nem hiszi, hogy azt könnyen adja a magyar válogatott.

A szombati edzés előtt tömeg várta Cristiano Ronaldóékat a szálloda előtt (Fotó: Török Attila)
A szombati edzés előtt tömeg várta Cristiano Ronaldóékat a szálloda előtt (Fotó: Török Attila)

„Nagyon oda kell figyelni a csapatomnak, mert amellett, hogy nagyon jó a magyarok védekezése, nehéz feltörni, ellenfelünk támadásai is szervezettek, gyorsan jönnek előre. Így a védelemnek is végig százszázalékosan koncentrálnia kell, mert különben baj történhet.”

A védelem alapembere, Pepe 2009-ben ugyancsak vb-selejtezőn győztes gólt szerzett a mieink ellen Budapesten, és nem bánná, ha ez megismétlődne, de elsősorban arra koncentrál, hogy ne kapjanak gólt.

„Feltétlenül bízunk abban, hogy győzünk, viszont ehhez agresszíven kell játszanunk, hiszen ellenfelünk nagyon felkészült, jó csapat, amely mindig tudatosan lép pályára, ezért nehéz ellene játszani. Azonban, megvan már a kész tervünk a győzelemhez, reméljük, ezt a pályán is meg tudjuk valósítani.”

Vidám hangulatban indult a portugálok szombati edzése (Fotó: Török Attila)
Vidám hangulatban indult a portugálok szombati edzése (Fotó: Török Attila)

A mérkőzés vasárnap 20.45-kor kezdődik, a magyar és a portugál válogatott telt ház előtt lép pályára az Üllői úti Groupama Arénában.

A sajtótájékoztató teljes egészében visszanézhető az alábbi videón:

A portugálok edzésének első tizenöt perce:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik