Nemzetisport.hu 2012.10.16 23:36 Frissítve: 2014.08.24 02:32

Vb 2014: Románia védekezésben, Magyarország fizikailag erős - Avci

Bár a török újságírók a sajtótájékoztató előtt arról diskuráltak: Abdullah Avcinak lejárt ezzel a vereséggel az ideje a válogatottnál, így alighanem jobban teszi, ha lemond a posztjáról, a török szakvezetőnek elmondása szerint nem fordult meg a fejében a távozás gondolata.

„Jól kezdtük a mérkőzést, megérdemelten szereztük meg a vezetést, az ellenfél már támadót cserélt volna be, amikor egy nagyon egyszerű gólt kaptunk. A szünetben koncentrációra, pontosabb játékra kértem a futballistáimat, ám rögtön a félidő elején ismét egy rendkívül egyszerűen elkerülhető gól jött, majd jött egy tizenegyes. Bár a visszajátszást még nem láttam, de úgy érzem, az olasz játékvezető nem ítélt meg egy büntetőt a javunkra, a folytatásban a magyarok pedig jól őrizték az előnyüket” – foglalta össze a mérkőzést a török kapitány.  

„Ebben a hónapban legalább négy pontot vártunk, ám egy sem jött össze. A tíz meccsből hat ment le, a céljaink elérésétől távolabb kerültünk. Márciusban jön a következő selejtező, arra változtatnunk kell” – tekintett előre Avci, aki hangsúlyozta, nem vetődött fel benne a lemondás gondolata, és úgy érzi, bírja a szövetség támogatását.   

„Sikertelenség után mindig vannak olyan forgatókönyvek – amiket az újságírók különösen erősítenek – hogy az edző a hibás. Nem hiszem azonban, hogy a török futballban a hazai szakemberek, edzők lennének a hibásak a gyengébb eredményekért. A stáb tagjai azon vannak, hogy a csapat előrelépjen, fejlődjön” – válaszolt arra a kérdésre Avci, hogy a játékosainak sem jelentette be távozását.

Avci a magyar újságírók kérésére röviden összehasonlította a magyar és a román csapat játékát is. „Románia védekezése nagyon kemény, taktikailag rendkívül fegyelmezett, a magyar válogatott fizikailag erős, a levegőben jól teljesít. Mindkét csapatnak kilenc pontja van a csoportban, ám más-más pozitívumok jellemzik” – mondta röviden Avci.

2020.02.24 18:49:13

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁS

AZ MLSZ életműdíjasa szerint Törőcsik Andrásnak Maradonánál is jobb képességei voltak, a mai hazai edzők közül Kuttor Attilát emeli ki.

2020.02.21 23:01:18

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.