Várhidi szerint hárman küzdöttek a szerbek ellen

Vágólapra másolva!
2009.11.29. 08:50
Címkék
Várhidi Péternek sokba került, hogy az U21-es válogatott 2008 őszén 8–0-ra kikapott Szerbiában: az Európa-bajnoki selejtező után a szakembert elküldték az MLSZ-ből. A kudarcot a mai napig sem érti, a Nemzeti Sportnak is azt mondta korábban, hogy normális körülmények között egy csapat nem kap ki nyolc góllal. Ráadásul Vass Ádám, a válogatott középpályása azt nyilatkozta: tud róla, volt olyan társa, akit meg akartak vesztegetni.
Várhidi Péter hiába kiabált játékosaival a szerbek elleni meccsen (Fotó: M. Németh Péter - archív)
Várhidi Péter hiába kiabált játékosaival a szerbek elleni meccsen (Fotó: M. Németh Péter - archív)

– Ön is hallott arról, hogy valamelyik játékosát megkeresték a szerbiai találkozó előtt?
– Hivatalosan nem – mondta Várhidi Péter.

– Félhivatalosan?
– Pletykák mindig voltak és lesznek, de ezeket nem lehet bizonyítani.

– Úgy tudjuk, a találkozót megelőző napon magára hagyta a csapatot a szállodában.
– Ez így van. A segítőimmel kimentem a szerb felnőtt válogatott világbajnoki selejtezőjére. Nem volt kötelező program, a játékosok a szállodában maradtak.

– Aztán másnap kaptak egy nyolcast...
– A mai napig nem értem, hogyan. A szerbek lőttek úgy gólt, hogy hat-nyolc játékos állt a tizenhatoson belül. A szünetig csak kettőt kaptunk, de az öltözőben elmondtam, hogy volt már olyan csapat a történelemben, amely emberhátrányban is tudott gólt szerezni.

– Ehhez képest a második félidő nulla-hatra végződött...
– Álltam az oldalvonal mellett, és majdnem megőrültem. Üvöltöttem a játékosoknak, hogy koncentráljanak. Láttam, hogy Filkor Attila, Vass Ádám és Zsidai László csaknem megszakad, hiszen a többiek helyett is futottak. Váltogattam a helyüket, hogy egy kicsit tudjanak pihenni. Feltűnő volt, hogy szinte minden kapott gólunkat beívelés előzött meg.

– Hallani arról, hogy a meccs után a buszon összeugrottak a játékosok.
– A lefújás után az öltözőben csak annyit mondtam nekik, hogy szégyelljék magukat. Sohasem gondoltam, hogy címeres mezben nem tesznek meg mindent a sikerért. A buszon elöl ültem, azt nem tudom, mi történt hátul. Nagyon el voltam keseredve, ráadásul folyamatosan csörgött a telefonom.

– Milyen információkat kapott a meccs után?
– Több ismerősöm is jelentkezett, hogy sokat lehetett keresni azzal, ha valaki a szerbek nagy különbségű győzelmére fogadott.

– Ha esetleg a szerbiai meccs kapcsán a rendőrségre idézik, akkor többet mondana, mint eddig nekem?
– Nincs bizonyítékom semmire, de eltöltöttem negyven évet a labdarúgásban. Tudom, hogy nyolc góllal nem lehet csak úgy kikapni, még emberhátrányban sem.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik