Varga: Ha rajtam múlik, nem maradok jobbhátvéd

Vágólapra másolva!
2011.11.14. 09:48
null
Varga József Poznanban ismét játszhat a magyar csapatban (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A Liechtenstein elleni felkészülési mérkőzésen – amelyen a Puskás Ferenc Stadionban 5–0-ra győzött a válogatott – nem kapott szerepet Varga József, az őszi első DVSC-Teva labdarúgója. Kedden a Lengyelország elleni összecsapáson Poznanban már minden bizonnyal ott lesz a pályán. A debreceni labdarúgó a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, ha rajta múlik, nem marad jobbhátvéd, de sohasem utasítja vissza a rá kiszabott feladatot.

– Csalódottnak tűnt.
– Mikor? – csodálkozott a telki MLSZ-bázison a válogatott kerettel a Lengyelország elleni meccsre készülő Varga József.

– Amikor a Liechtenstein elleni találkozó előtt önt mutatta a televíziós kamera mint kereten kívüli, a meccset a nézőtérről figyelő játékost.
– Nem tagadom, furcsa volt a lelátóról nézni a mérkőzést, de Egervári Sándor szövetségi kapitány már a találkozó előtt közölte velem, szeretne más játékosoknak is lehetőséget adni, hogy Lázár Pál lesz a jobbhátvéd Liechtenstein ellen. Természetesen a kapitány döntését mint mindig, ezúttal is tiszteletben tartottam, és ha csalódottnak látott, annak csak az lehetett az oka, hogy mindig játszani szeretnék.

– Mostanában játszhatott is. Kényszerből nem a saját pozíciójában, hanem jobbhátvédként lépett pályára, és egyöntetű vélemény szerint nagyszerűen helytállt a védelem szélén. Ott marad?
– Ha rajtam múlik, nem. Természetesen nagyon jólesett, hogy a Svédország vagy a Moldova elleni mérkőzés után ismeretlenek is megállítottak Debrecenben az utcán, és azt mondták, nagyon tetszett nekik, amit jobbhátvédként nyújtottam. Volt, aki azt is hozzátette, nem bánná, ha a Lokiban is ezen a poszton számítanának rám.

– Mit szólt hozzá?
– Védekező középpályásként a pálya centrumában érzem igazán otthon magam. Amikor kiderült, hogy a jobb oldalon, védőként számítanak rám, igyekeztem megoldani a feladatot. Hallottam már olyan labdarúgóról, aki visszautasította a felkérést, amikor nem a megszokott pozíciójában kellett volna játszania. Én nem ilyen vagyok, gondoltam, ha itt kell segítenem, a tőlem telhető legmagasabb színvonalon megteszem. A debreceni utcán tehát azt válaszoltam, ha rajtam múlna, a válogatottban is középpályást játszanék. De nem rajtam múlik, és nincs is ezzel semmi gond. Ráadásul a kapitány a múlt héten közölte, hogy Lengyelországban ott leszek a kezdőcsapatban, így már napok óta erre a feladatra koncentrálok.

– Nem lesz könnyű.
– Ezzel valamennyien tisztában vagyunk. Jó játékosokból áll a lengyel válogatott, hazai pályán játszik az Európa-bajnokságon, ami nyilván óriási motiváció. Nehéz mérkőzésre számítok. De az eredményt ne kérdezze, az egyrészt megjósolhatatlan, másfelől csak saját magamra összpontosítok, de természetesen bízom a többiekben.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, VARGA JÓZSEF MIKOR SZERETNE KÜLFÖLDRE IGAZOLNI, KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik