Nemzetisport.hu 2011.09.07 09:22 Frissítve: 2014.08.02 03:04

Vanczák: Ott játszom, ahol szükség van rám

Vanczák Vilmos már a 7. percben betalált Moldovának kedden a 2–0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőn. A magyar labdarúgó-válogatott védője a meccs után az NSO Tv-nek elmondta, több poszton is bevethető hátul, de ott játszik, ahol a válogatottnak a legjobb, illetve már a nemzeti csapatban is be akart találni. Nyilatkozott még a remekül helytálló Korcsmár Zsolt és az ugyan ezúttal gólt nem szerző, ám rengeteget robotoló Szabics Imre.

Vanczák Vilmos korai gólja jó alaphangot biztosított legjobbjainknak a folytatásra (Fotó: MTI)

„Nem érheti szemrehányás a játékosaimat, mert mindent megtettek a győzelemért – értékelt a vereség után Gavril Balint, a moldovaiak szövetségi kapitánya. – El kell ismernünk, hogy a magyar csapat jobb volt a miénknél, könyörtelenül kihasználta a hibáinkat. Nekünk persze sehogy sem sikerült gólt szereznünk. Lehet, ennek épp én vagyok az oka, amiért nem vagyok túl vallásos. Na, de félre a tréfával, négy vesztes mérkőzés után belátom, én is sok esetben hibát követtem el, lemondani azonban nem akarok. A gyors vendéggól hideg zuhanyként ért bennünket, mégsem lehet okom a panaszra, mert felálltunk a padlóról, igyekeztünk kezdeményezni, és valamiképp betalálni. Ennél több jót azonban sajnos már nem tudok elmondani.”

AZ NSO AJÁNLJA
 
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT%

„Minden elismerésem a kollégámé, mert ebben az évben még nem láttam ilyen jól játszani Moldova válogatottját – nyilatkozta Egervári Sándor a győztes meccs után. – Játékosai rendkívül motiváltan, agresszívan vetették bele magukat a küzdelembe, nem hittem volna, hogy ennyi tartás van bennük. Emellett igyekeztek gólra törően is futballozni.”

A házigazdák előtt nagy gólszerzési lehetőség nem akadt a mérkőzésen, a szakember szerint azonban hiba lenne, ha ezt csupán a szerencsénknek tudnánk be. Egervári Sándor érthetően elégedett lehetett csapata játékával.

„Okosan és fegyelmezetten futballoztunk. Még ha voltak olyan pillanatok is, amikor nehezebb helyzetbe kerültünk, mindig volt egy játékos, aki hidegvérű, higgadt megoldást választott. Láttam ilyet a védelemben, valamint a támadósorban is, így valamennyi labdarúgót dicséret illet. Örömmel láttam, hogy ennyire hatékony a támadójátékunk. Való igaz, több nagy helyzetet is kialakítottunk, de egy pillanatra se gondolja, hogy elégedetlen vagyok amiatt, hogy »csak« kettő nullára győztünk.”

A szövetségi kapitány egyelőre nem foglalkozik a svédekkel – velük futunk versenyt a továbbjutást jelentő második helyért, de ehhez az északiaknak botlaniuk kell –, majd október 7-én szentel nekik figyelmet, amikor Finnországba látogatnak.

EGERVÁRI SÁNDOR BŐVEBB ÉRTÉKELÉSÉT ELOLVASHATJÁK A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

VANCZÁK: OTT JÁTSZOM, AHOL SZÜKSÉG VAN RÁM

 

 

 

 

RUDOLF:  SZENZÁCIÓS ITT JÁTSZANI

 

 

A NEHÉZ PILLANATOKBAN IS NYUGODTAK MARADTUNK – EGERVÁRI

 

 

 

2019.09.13 21:33:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A drukker ilyen, ilyennek is kell lennie – a végletek emberének. Olyannak, amilyennek a legendás osztrák futballvezér, Hugo Meisl látta egykori honfitársainkat: a magyarok vagy temetnek vagy lakodalmat ülnek.

2019.09.11 20:54:38

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA-szabályozás sem tudja felülírni az érzelmeket.

2019.09.10 20:04:39

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

NS-VÉLEMÉNY. Honnan ez a szenvedély?

2019.09.10 14:04:22

Magyar válogatott MAROSI GERGELY

107 mérkőzés, 3 fordítás, avagy ha bajba kerülünk, akkor ritkán vágjuk ki magunkat belőle. Értékelés.