Válogatott: Vanczák érkezik, Halmosi távozott, Varga marad

Vágólapra másolva!
2012.10.09. 13:06
null
Vanczák a hétvégén maszkban már visszatért a Sionba (Fotó: blick.ch)
Címkék
Több változás is történt az Észtország és Törökország ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott keretében. Halmosi Péter elhagyta az edzőtábort, míg Egervári Sándor szövetségi kapitány behívta Vanczák Vilmost.

 

ELLENFÉLNÉZŐBEN
ROMÁNIA. A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca a soron következő, törökök és hollandok elleni világbajnoki selejtezők előtt kihagyta a keretéből a Steaua Bucuresti és a Vaslui támadóját, Raul Rusescut és Marius Niculaét, ellenben ismételten számít a rutinos Adrian Mutu, Ciprian Marica kettősre. Piturca elismerte, a két légiós csatár nincs kirobbanó formában.

„Mutu fizikális problémákkal küszködik, de a szombati, Lille elleni meccsen végre kilencven percet játszott, és ez reményt ad számunkra. Marica nincs élete formájában, ugyanakkor továbbra is nagy értéke a csapatunknak, nem hagyhattam ki” – mondta.

ÉSZTORSZÁG. Lágyéksérüléssel küszködik a Magyarország elleni pénteki vb-selejtező előtt Ragnar Klavan, az észt labdarúgó-válogatott kulcsembere és csapatkapitánya. A belső védő az Augsburg–Werder Bremen német bajnoki első félidejében sérült meg, de végigjátszotta a mérkőzést. A nyolcvankétszeres válogatott hátvédet az észt nemzeti csapat orvosi stábja vizsgálja – a hírek szerint sérülése ellenére valószínűleg játszhat a mieink ellen.

Mint arról beszámoltunk, a válogatott keret két tagja, Varga József és Halmosi Péter hétfőn nem tudott a többiekkel együtt gyakorolni Telkiben, mindketten orvosi vizsgálatokon vettek részt. A debreceni középpályásról jó híreket közöltek a doktorok, ő továbbra is a válogatottal készülhet, Halmosi Péter sérülése ezzel szemben nem teszi lehetővé a tréningek folytatását, a Haladás játékosa már el is hagyta a telki edzőtábort.

Egervári Sándor úgy döntött, hogy a távozó védő helyére Vanczák Vilmost hívja meg az együttesbe – írja az mlsz.hu. A Sion védője az arccsonttörését követő operáció után, a hétvégén már pályára lépett klubcsapatában, az orvosok egy speciális maszkban engedélyezték számára a játékot.

A szövetségi kapitány hétfőn előbb Vanczákot hívta fel telefonon, majd egyeztetett a svájci klub elnökével és sportigazgatójával is. A sioni vezetők rugalmasak voltak, és annak ellenére, hogy korábban nem kaptak hivatalos kikérőt válogatottunk vezetőitől, beleegyeztek a labdarúgó hazautazásába. A védő kedd este érkezik meg Telkibe.

A válogatott tegnap esti programját egyébként videózás zárta, a játékosok visszanézték a hollandok elleni szeptemberi selejtezőt, a szakmai stáb tagjai pedig kielemezték, milyen okok vezettek a vereséghez.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Roda), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Takács Ákos (Győri ETO), Varga József (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK) Gera Zoltán (WBA), Gyurcsó Ádám (Videoton), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koltai Tamás (Győri ETO), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Szakály Péter (DVSC-Teva)
Támadók: Németh Krisztián (Roda), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)
A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 2 2 6–0 +6 6
2. Hollandia 2 2 6–1 +5 6
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 6–4 +2 3
4. Törökország 2 1 1 3–2 +1 3
5. Észtország 2 2 0–5 –5 0
6. Andorra 2 2 0–9 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik