Válogatott: Tetszett, amit láttam, az Eb-re csúcsformában leszünk – Storck

Vágólapra másolva!
2016.05.13. 19:43
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott ausztriai edzőtáborában 4–0-ra legyőzte az U21-es nemzeti csapatot. A találkozó után Bernd Storck szövetségi kapitány értékelte a pályán látottakat.

„Nem kell túlértékelni az eredményt, hiszen az U21-es csapat ellen léptünk pályára. Összességében elégedett vagyok azzal, amit láttam, jól mozogtak a játékosok, gyors futballt mutattak be és sok helyzetet alakítottak ki. Jó volt a kapcsolat a védelem és a támadás között. Azok a fiatal játékosok, akik szerepet kaptak az edzéseken, remekül szálltak be. Megismétlem, elégedett vagyok, jó csapatmunkát végeztek a játékosok, és szerencsére az idő is velünk volt.”

A német szakembert az újságírók Bad Kleinkirchheimről, az edzőtábor nyújtotta lehetőségekről kérdezték.

„Elégedettek vagyunk a helyszínnel, kellemes itt, szép a hotel, tökéletesen fel van szerelve. Profi körülmények között készülhetünk, néhány esős nap van mögöttünk, de megfelelőek a körülmények” – összegzett Bernd Storck, aki a Nemzeti Sport érdeklődésére az elmúlt napok pozitív benyomásairól is beszélt.

„Nem szeretnék egyetlen játékost sem kiemelni, a fiatalok remekül beilleszkedtek, ez tisztán látható volt a mérkőzésen is. Önbizalommal játszottak, de ismét hangsúlyozom, nem szabad túlértékelni a látottakat. Koncentrált volt a csapat, de az utolsó húsz percre elfáradt. Ez nem meglepő, hiszen egy kimerítő felkészítő táborban vagyunk. Az azért látszik, hogy a magyar csapatok játékosaival több munka lesz, mint a külföldi bajnokságokból később csatlakozókkal.”

A találkozón a felnőtt csapat keretéből Lang Ádám nem lépett pályára, Korcsmár Zsolt pedig a combját fájlalva hagyta el a játékteret. Az U21-es csapatból a második félidőre a felnőttekhez áthívott Gera Dániel szintén kisebb sérülést szenvedett.

„A sérültekkel kapcsolatban még várni kell az orvosok véleményére. Lang Ádám lába még az edzésen bicsaklott ki, ezért nem játszott. Reméljük, Korcsmárnál sincs nagyobb probléma.”

A szövetségi kapitány örömmel nyugtázta a ferencvárosi Nagy Ádám játékát, aki szintén sérülésből tért vissza, majd hozzátette, hogy május 20-án pénteken azok a labdarúgók bizonyíthatnak, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

A kapitány elmondása szerint az edzőtáborban elsősorban a védekezésen és a taktikai felkészítésen van a hangsúly. Utóbbihoz hozzátette, hogy az U21-es csapatnak alig akadt gólhelyzete a mérkőzésen, látható volt a pályán az előző napokban elvégzett munka.

A válogatott több játékosa is fáradtságra, erőnléti hiányosságokra panaszkodott az elmúlt napokban. Erről a Nemzeti Sport Online kérdezte Bernd Storck kapitányt.

„Intenzív felkészülést folytatunk, többségében erőnléti feladatokat végeztünk el. Még nem vagyunk a végén, ez a következő napokban is folytatódni fog, de a második edzőtáborban is lesz dolgunk ezen a téren. Az Európa-bajnokság kezdetére el fogjuk érni a csúcsformát” – zárta szavait Bernd Storck, majd mosolygósan távozott a sajtóteremből.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik