Válogatott: Szalaitól azt várom, hogy igazi vezér legyen – Rossi

Vágólapra másolva!
2018.09.07. 17:52
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tamperei sajtótájékoztatóján elárulta, a keret legrutinosabb tagjaival közösen választották ki, Dzsudzsák Balázs távollétében ki viselje a karszalagot. A magyar válogatott szombaton 18 órától játszik Finnországgal a Nemzetek Ligája C-divíziójának 2. csoportjában.
Marco Rossi megtalálta a hangot a válogatott tagjaival (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Marco Rossi megtalálta a hangot a válogatott tagjaival (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott kispadján Tamperében debütáló szövetségi kapitánya elmondta, mivel a finnek és a görögök elleni meccs között mindössze három nap lesz, így biztosan lesznek változások a Finnországban és Budapesten pályára lépő együttes között, és emiatt még egy-két kérdőjel a fejében. Kijelentette, ezek szombat délelőttre kiegyenesednek, a stratégia és a koncepció pedig már kész, azt a játékosok ismerik.

„Megvannak a taktikai elképzeléseim, és úgy érzem, a csapat is megértette ezeket. A többi a pályán dől majd el. Egy, a szó jó értelmében véve erőszakos, agresszív ellenfélre számítok" – nyilatkozta Marco Rossi a finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. A szövetségi kapitány kijelentette, erős, jó közösséget alkot a jelenlegi keret, ez pedig reményei szerint a pályán is meglátszik majd.

A tréner újságírói kérdésre elmondta, különleges érzések kavarognak benne.

„Nem tudnám összehasonlítani, hogy a bajnoki címről döntő Honvéd–Videoton mérkőzés előtt vagy most izgulok-e jobban, de azt hiszem, nem is érdemes összehasonlítani a két szituációt. Akkor az idény végén jártunk és egy történelmi lehetőség kapujában álltunk egy nagy sorozat, a bajnoki szezon legvégén. Ezzel szemben most egy új sorozat legelső meccsére várunk. Különleges érzés, annyi biztos. Főleg, hogy egy nemzetet képviselünk, még ha csak a futballpályán is. Ez óriási büszkeség és még nagyobb felelősség. Ám én is, és a csapat is átérezzük a feladat súlyát" – jelentette ki Marco Rossi, aki beszélt arról is, hogyan választották ki a hiányzó csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs helyére Szalai Ádámot.

„A keret rutinos tagjaival közösen beszéltük meg, ki legyen a csapatkapitány ebben az átmeneti időszakban, és együtt döntöttünk Ádám mellett. Már csak a tapasztalata miatt is azt várom tőle, hogy igazi vezére legyen az együttesnek, a fiatalabbakat pedig segítse mindenben, amiben csak lehet. Persze ezt azoktól a rutinos játékosoktól is elvárom, mint például Kádár Tamás, vagy Gulácsi Péter" – jelentette ki a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint Szalai Ádám személye annyiból is jó választás, hogy a Bundesligában elért eredménye miatt megvan a tekintélye a játékvezetők felé is, így képes lehet hatékonyan és jól kommunikálni velük a kritikus pillanatokban is.

Lovrencsics Gergő kijelentette, jó érzésekkel várja a szombat esti találkozót.

„Új csapat van kialakulóban, azt látom, mindenki a legjobbját szeretné megmutatni, mindenki szeretne bizonyítani és ott lenni a pályán. Megkaptuk az úti csomagot, hogy mi lehet a finnek ellen a nyerő taktika, fel vagyunk készítve" – jelentette ki a válogatott és a Ferencváros jobb oldali mindenese.

„Nem szeretnék összehasonlítani szövetségi kapitányokat. Rossi nagyon jól ismeri a magyar bajnokságot, a magyar futballistákat. Nagyon komolyan felkészít minket, mind védekezésben, mind támadásban, hogy mit kell bizonyos szituációkban reagálni. Megtalálta a közös hangot a játékosokkal. Ő is szeretné bizonyítani Magyarországnak, hogy igenis jó csapat leszünk" – tette hozzá Lovrencsics.

A Finnország–Magyarország összecsapás szombat este 18 órakor kezdődik Tamperében.

A válogatott tamperei edzésének első percei

Magyar szurkolók Tamperében

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők
: Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
Középpályások:
Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Gergő (Bp. Honvéd FC)
Támadók:
Szalai Ádám (Hoffenheim), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
18.00, Tampere: Finnország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Görögország
Szeptember 11., kedd
20.45, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Görögország
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik