nemzetisport.hu 2016.03.26 20:28 Frissítve: 2016.03.26 22:28

Válogatott: Storck nem egészen így tervezte; megvédte Szalait

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck azzal indított a horvátok elleni 1–1-es meccset követően, hogy nem egészen így képzelte el a találkozó elejét, utána viszont az elmúlt időszak egyik legjobb második félidei játékát látta.

A második félidőben a nagyon agresszív magyar válogatott megérdemelten egyenlített (Fotó: Földi Imre)

„Kicsit másképp képzeltem el a meccset. Több labdabirtoklást, több helyzetet képzeltem el. Harminc perc elteltével azonban fokozatosan javult a játékunk. Nem volt egyszerű újra felvenni a ritmust, de a második félidőben már sikerült úgy játszanunk, ahogy az Telkiben az edzéseken is látszott. Azt kértem, hogy ne féljünk, bátran játsszunk. A második félidő az egyik legjobb volt, amit mostanában láttam. A döntetlen mindenképp megérdemelt volt” – fogalmazott Bernd Storck szövetségi kapitány.

„A jövőre nézve pozitívnak látom a lehetőségeinket. A második félidő mindenképpen biztató. Azért választottam ilyen erős ellenfelet, hogy lássuk, miben kell előrelépnünk. Erre ez a találkozó tökéletes volt” – tette hozzá Storck.

A szakember újságírói felvetésre – hogy Szalai Ádámot leszámítva nagyon erős a támadósorunk – megvédte a Hannover csatárát.

„Ádámról fontos elmondani, hogy mindent megtesz a csapatért. Vele együtt jött el a fordulat. Ő is a csapat része. Mi egy csapat vagyunk, ennek ő is a része. A második félidő közös érdem” – mondta Storck, aki azt is hozzátette, támadásban több elképzelt formációnk is létezik, mindenkinek megvan a maga szerepe.

Kérdésre válaszolva a kapusnak hátrajátszott sok labda kapcsán még elmondta, ez tudatos volt, a biztonságot szolgálta.

Storck kiállt a kritizált csatára mellett

Ante Cacic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya is elismerően beszélt a magyar csapatról.

„Az első félidőben támadóbb jellegűbb futballt valósítottunk meg. A második félidőben viszont a magyar válogatott játszott támadóbban, a hazaiak birtokolták többet a labdát. Ennek és Dzsudzsák Balázs góljának köszönhetően Magyarország bebizonyította, méltó ellenfél, méltán lesz ott az Európa-bajnokságon” – nyilatkozta Cacic.

A szakember a Nemzeti Sport Online kérdésére kiemelte, ebből a meccsből az Európa-bajnokságra nézve messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, hiszen mindkét csapat a felkészülés elején tart, ez még a kísérletezés fázisa, sok idő van még az Eb-ig.

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–1 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 20 300 néző. V: Príhoda (cseh)
Magyarország:
Dibusz (Bogdán, a szünetben) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy Á. (Elek, a szünetben), Gera Z. – Németh K. (Nikolics, a szünetben), Kleinheisler (Böde, 80.), Dzsudzsák (Stieber, 81.) – Priskin (Szalai, a szünetben)
Horvátország: L. Kalinic – Corluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko – Modric, Antolic, Kovacic (Srna, 75.) – Brozovic, Mandzukic, Perisic
G: Dzsudzsák (79.), ill. Mandzukic (29.)

ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK A MAGYAR–HORVÁT MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNK ITT!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.24 00:02:08

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A kazahok boldogan fogadták a kedves meglepetéseket.

2018.03.23 22:07:41

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

Ha nem akar még egy ilyen meccskezdést (és folytatást), akkor bizony sok munkája lesz a belga edzőnek.

2018.03.23 20:59:52

Magyar válogatott nemzetisport.hu

„Az első tizenöt percben aludtunk. Három ajándékgólt adtunk az ellenfélnek.”

2018.03.23 18:57:14

Magyar válogatott BACSKAI JÁNOS, RITZ BALÁZS

Tíz perc után 0–2 volt, egy óra után kivonultak az ultrák, a vége 3–2-es vereség.

2018.03.22 12:24:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Jön a csapat, amely egyszer hat évig nem nyert mérkőzést • Nikolics Priskin, Rudolf és Dzsudzsák nyomába léphet.