Válogatott: Storck ezért hívta fel az éjszaka közepén Möllert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.18. 12:43
A sikeresen megvívott Európa-bajnoki pótselejtezőt követően Bernd Storck szövetségi kapitány segítője, Andreas Möller visszatért Németországba. A korábbi válogatott játékos a frankfurti landolást követően megosztott néhány kulisszatitkot a közvéleménnyel az elvégzett munkával kapcsolatban.

A világ- és Európa-bajnok Möller a norvégok elleni Eb-pótselejtező előtt Bernd Storck kérésére csatlakozott a szakmai stábhoz.

Möller elárulta, amit már eddig is tudni lehetett: a szövetségi kapitány azért számított a szolgálataira, mert szeretett volna maga mellett tudni egy szakembert, akiben megbízik, és aki új impulzusokat hoz a válogatotthoz. A Borussia Dortmund, a Schalke és a Juventus korábbi támadója arról is beszélt, hogyan készültek Storckkal a norvégok elleni ütközetre.

„Egész éjjel dolgoztunk. Elemeztünk, finomítottuk és fejlesztettük a taktikát, próbáltuk maximálisan feltérképezni a norvégokat. Egyszer az is előfordult, hogy már lefeküdtem, amikor Bernd felhívott, és azt mondta, »Gyere, támadt egy ötletem«. Folyamatosan járt az agya” – mondta Möller a Frankfurter Rundschaunak.

A befektetett munka meghozta eredményét, hiszen a magyar válogatott 1972 után ismét kijutott az Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik