Válogatott: Sokan megérdemlik az Eb-szereplést – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.14. 10:24
A Telkiben edzőtáborozó magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a mai sajtótájékoztatón beszélt a jelenlegi összetartás jelentőségéről, az Eb-felkészülésről, a kerethirdetéssel kapcsolatos kérdésekről.

„Ez az összetartás egy lehetőség arra, hogy felmérjük azokat a fiatal tehetségeket, akik az előző években a különböző korosztályos válogatottakban már feltűntek. Közülük lehetnek olyanok, akik majd az Eb-felkészülés további részében is szerepet kaphatnak" – kezdte a sajtótájékoztatót Bernd Storck szövetségi kapitány.Bernd Storck szövetségi kapitány.

A szakember kérdésre válaszolva beszélt az Eb-felkészülés menetéről:

„Nagyon sok dologból tevődik össze a felkészülés. Először is fel kell mérni, hogy milyen fizikális alapokról indulnak a játékosok. ezt már januárban szeretnénk a klubok segítségével felmérni, és a februári találkozások is a felméréseken lesz a hangsúly. A taktikát márciusban kezdjük el, először is az osztrákok és az izlandiak elleni mérkőzésekre való felkészüléssel. Ezek után pedig már fokozatosan egyre inkább előtérbe kerül majd a taktikai felkészítés."

Storck a szakmai stábbal kapcsolatban elmondta, még nem gondolkodott azon, szükség lesz-e változtatásra, de azt nem gondolja, hogy a régi stábból lesz visszatérő.

A szakember válaszolt a kerethirdetéssel kapcsolatos kérdésekre is:

„Nem feledkezünk meg arról, hogy kik vívták ki az Eb-szereplést. A csapat váza már körvonalazódik, de senkinek sem szeretnék ígéretet tenni. Ezzel együtt a pótselejtezőn szerepeltek nagy része megérdemli, hogy az Eb-n is szerepeljen. Nem szeretném magamat előre lekötni döntésekkel, a felkészülés ideje alatt, a következő hónapokban mindenki előtt adva van a lehetőség, hogy bekerüljön a csapatba, de túl nagy meglepetésekre nem kell számítani, a keret törzse már létezik" – fogalmazott a kapitány.

Elhangzott, hogy még nem lehet tudni, hogy májusban mikor kezdődik a felkészülés döntő szakasza, hogy a légiósokat pontosan mikorra engedik el a klubjuk. A következő felkészülési szakasz februárban lesz 19. és 23. között, majd lesz egy márciusi felkészülés, amelyben egy felkészülési meccs szerepel majd. A döntő szakasz május második hetében kezdődik, attól függően, hogy mikor tudnak csatlakozni a játékosok.

Storck elmondta, tudja, hogy a jelzett időszakokban nem mindig lesz teljes a keret, februárban például nagyjából csak 16 játékosra számíthat majd, az itthon játszó futballistákra.

A kapitány hangsúlyozta, köszöni a klubok együttműködését, és a tervek között szerepel még egy áprilisi összetartás is az NB I-es játékosok számára, de ez még szervezés alatt áll.

A sajtótájékoztatót fizikai felméréseken alapuló, labda nélküli gyakorlatokkal tarkított tréning követi.

A távlati csapat kerete

Kapusok
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Hegedűs Lajos (MTK Budapest)
Nagy Gergely (Vasas)

Védők
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Debreceni András (Vasas)
Forró Gyula (Újpest FC)
Gévay Zsolt (Paksi FC)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Kecskés Ákos (Újpest FC)
Kocsis Gergő (Puskás Akadémia)
Lang Ádám (Videoton FC)
Litauszki Róbert (Újpest FC)

Középpályások
Adorján Krisztián (Novara)
Holman Dávid (Lech Poznan)
Kleinheisler László (Videoton FC)
Koman Vladimir (DVTK)
Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Vécsei Bálint (Lecce)
Vida Máté (Vasas)

Támadók
Balogh Norbert (DVSC-Teva)
Gera Dániel (MTK Budapest)
Gyurcsó Ádám (Videoton FC)
Mervó Bence (FC Sion)
Pekár László (Puskás Akadémia)
Sallai Roland (Puskás Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik