Válogatott: Senkivel sem tárgyaltam, nem hívtak – László Csaba

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2017.06.13. 16:46
null
László Csaba egyelőre vár, csütörtökön talán mindenki többet tud majd (Fotó: Veres Viktor)
A Népszava információi szerint László Csaba is az MLSZ jelöltjei közé tartozik, ha a csütörtöki MLSZ-ülésen Bernd Storck leváltásáról döntenek, a Dunaszerdahelyről távozó magyar szakember lehet a következő kapitány. László Csaba a Nemzeti Sportnak azt mondta, még nem keresték meg. 

 

– Ön lesz a szövetségi kapitány?
– Bár azt válaszolhatnám, hogy igen! – mondta lapunknak László Csaba, aki a napokban állt fel a szlovák élvonalbeli DAC kispadjáról. – De ezzel becsapnám önt, a közvéleményt és saját magamat is.

– Ezek szerint nem keresték, és nem tárgyalt senkivel?
– De, rengetegen kerestek. Újságírók, barátok, ismerősök. S mindenkinek ugyanazt mondtam: senkivel sem tárgyaltam, nem hívtak titkos megbeszélésre.

– Akkor mit gondol, miért emlegetik önt ismét a kapitányjelöltek között?
– Igen, ezt már egyszer átéltem, még Dárdai Pál kinevezése előtt. Többen tudni vélték, én leszek a kapitány, aztán másként alakult. Tiszta szívből szurkoltam Palinak, nem volt bennem csalódottság.

– Most sem lenne, ha mást választanának?
– Ezzel most az események elébe mentünk. Csütörtököt mondtak nekem is, és gondolom, a közvélemény is tisztában van vele, hogy csütörtökön sok minden eldőlhet a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi ülésén.

– Egyébként elvállalná?
– Van olyan magyar edző, aki nemet mondana erre a felkérésre? Szerintem nincs. De kérem, úgy írjon rólam, velem kapcsolatban, hogy ne mondhassa senki: tessék, itt van László Csaba, aki árulja és reklámozza magát! Szeretnék a háttérben maradni, és tisztességgel kivárni, mit hoz a jövő. Nem is lenne sportszerű más által betöltött pozícióról nyilatkozni.

– Azért kíváncsi lennék az Andorra elleni találkozóval kapcsolatos véleményére.
– Meglepett, megdöbbentett az Andorrától elszenvedett vereség, mert a magyar futball jóval erősebb az andorrainál. Bárki is lépett pályára azon az estén címeres mezben, győzni kellett volna, ez a minimum. Andorrában olyan vereséget szenvedett a csapat, amelyen nehéz, sőt, szinte lehetetlen túllépni, nem véletlenül beszél erről már szinte az egész ország. A fájdalmon és a presztízsveszteségen kívül pedig ott van a jövő: nem mindegy, miként szerepel a válogatott, mert nemsokára vége a felkészülési meccsek időszakának, és ezek az eredmények is beleszámítanak a következő Európa-bajnokság erősorrendjébe, és abba, hogy a mieink melyik kalapba kerülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik