Válogatott: Semmi sem változott, a Herthához köt a szerződésem - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.18. 18:46
null
Dárdai Pál is amondó: az oroszok elleni meccsel véget ért négy mérkőzésre vállalt küldetése (Fotó: Mirkó István)
A Hertha BSC labdarúgócsapatának hivatalos honlapja szerint „egyértelmű üzenet” hangzott el: Dárdai Pál, a magyar válogatott négy mérkőzésre megbízott szakvezetője a Magyarország–Oroszország felkészülési meccs után visszatér Berlinbe, és ott folytatja munkáját, valamint edzői tanulmányait.

 

A Hertha honlapja idézi a fiatal magyar szakvezetőt is, aki nagyon örül annak, hogy mind a játékosokat, mind a közönséget maga mellé állította, ám a klub hivatalos álláspontjának megfelelően nyilatkozott: szerződése Berlinhez köti, és vissza is tér a magyar–orosz után. Hétfőn Michael Preetz klubmenedzser a Kickernek jelezte: a Hertha ragaszkodik Dárdai megtartásához, a megbízott szövetségi kapitány „küldetése véget ér".

„Őrület, ami itt folyik, már a telefonom sem veszem fel, mert állandó elfoglaltságaim vannak. Nagyon örülök, hogy a munkám eredményeket hozott, annak is, hogy a válogatott játékosai mindent beleadtak, és az utolsó izzadtságcseppjükig dolgoztak a közös projektünkön” – idézi a honlap Dárdai Pált, aki a klub hivatalos álláspontjával összhangban beszélt jövőjéről.

„Véleményem szerint semmi sem változott, a Herthához köt a szerződésem, tovább folytatom edzői tanulmányaimat és képzésemet. Az otthonom Berlin, itt él a családom, itt járnak iskolába a gyerekeim. Csodálatos élmény volt a válogatott, hálás vagyok a Herthának, hogy elengedett, de egyértelmű volt: csak négy mérkőzésre ülök le a kispadra, aztán Berlinbe utazom. Az első megbeszélésemet Michael Preetzcel tartom, közösen elemezzük a megbízott szövetségi kapitányi időszakomat. Michael a főnököm, ezért leülünk, és meghallgatja az élménybeszámolómat."

Preetz teljesen egyértelműen fogalmazott Dárdai jövőjével kapcsolatban:

„A kezdettől fogva az volt a megállapodás, hogy Pál az oroszok elleni mérkőzéssel befejezi a tevékenységét a magyar csapatnál, és ismét száz százalékban a Herthánál végzendő munkájára, valamint edzői tanulmányaira koncentrál.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik