Válogatott: Reméltem, hogy Nagy Ádám többet játszik majd – Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 10:35
null
Marco Rossi a Serie A magyarjairól mondott véleményt (Fotó: Tumbász Hédi)
Nagy Ádámnak több játéklehetőségre van szüksége, Schäfer Andrásnak viszont csak időre, hogy adaptálódjon a Serie A kihívásaihoz – véli a magyar szövetségi kapitány. Marco Rossi a Tuttomercatowebnek adott interjúban Maurizio Sarri juventusos jövőjéről is kifejtette véleményét.

 

Olyan helyzetben vagyunk, ami életben tartja a reményeinket. Számunkra a kezdetekkor álomszerűnek tűnt a lehetőség, hogy részt vegyünk az Európa-bajnokságon. Még nem értünk el semmit, le kell játszanunk még négy másik mérkőzést, de reméljük, hogy meglesz a szerencsénk” – mondta óvatosan Marco Rossi a Tuttomercatoweb kérdésére az Európa-bajnoki selejtezők jelenlegi állásáról. A magyar válogatott az E-csoportban négy lejátszott mérkőzés után kilenc ponttal az élen áll.

Rossit a télen Olaszországba igazolt Schäfer András helyzetéről is kérdezték. Az MTK-t hátrahagyó 20 éves középpályás a Genoa felnőttcsapatában nem jutott szóhoz tavasszal.

Őszintén szólva nem számítottam elsőre többre, tudtam, hogy nem feltétlen lesz egyszerű dolga Olaszországba érkezve. De ez még csak az első éve a Serie A-ban. Ha valakinél, akkor inkább Nagy Ádámnál vártam volna, hogy több lehetőséget kap, de Szinisa Mihajlovics alatt nem találta meg a helyét.”

A magyar szövetségi kapitány – mint egykori Sampdoria játékos – elmondta, szívesen látná a csapatot újra az Európa-ligában. Rossi szintén kíváncsian várja, mire lesz képes a Juventus a frissen kinevezett Maurizio Sarrival a kispadon.

Láttuk, hogy mit ért el a Napolival és a Chelsea-vel. Hasonló típusú játékra számítok tőle a Juventusnál is. Talán a Napolihoz jobban passzolt, s itt nem a személyiségére gondolok, hanem arra, hogy milyen a játékfelfogása. A Juventusszal nehéz lesz megismételni ugyanezt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik