nemzetisport.hu 2019.06.17 10:35 Frissítve: 2019.06.18 13:42

Válogatott: Reméltem, hogy Nagy Ádám többet játszik majd – Rossi

Nagy Ádámnak több játéklehetőségre van szüksége, Schäfer Andrásnak viszont csak időre, hogy adaptálódjon a Serie A kihívásaihoz – véli a magyar szövetségi kapitány. Marco Rossi a Tuttomercatowebnek adott interjúban Maurizio Sarri juventusos jövőjéről is kifejtette véleményét.

 

Marco Rossi a Serie A magyarjairól mondott véleményt (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Olyan helyzetben vagyunk, ami életben tartja a reményeinket. Számunkra a kezdetekkor álomszerűnek tűnt a lehetőség, hogy részt vegyünk az Európa-bajnokságon. Még nem értünk el semmit, le kell játszanunk még négy másik mérkőzést, de reméljük, hogy meglesz a szerencsénk” – mondta óvatosan Marco Rossi a Tuttomercatoweb kérdésére az Európa-bajnoki selejtezők jelenlegi állásáról. A magyar válogatott az E-csoportban négy lejátszott mérkőzés után kilenc ponttal az élen áll.

Rossit a télen Olaszországba igazolt Schäfer András helyzetéről is kérdezték. Az MTK-t hátrahagyó 20 éves középpályás a Genoa felnőttcsapatában nem jutott szóhoz tavasszal.

Őszintén szólva nem számítottam elsőre többre, tudtam, hogy nem feltétlen lesz egyszerű dolga Olaszországba érkezve. De ez még csak az első éve a Serie A-ban. Ha valakinél, akkor inkább Nagy Ádámnál vártam volna, hogy több lehetőséget kap, de Szinisa Mihajlovics alatt nem találta meg a helyét.”

A magyar szövetségi kapitány – mint egykori Sampdoria játékos – elmondta, szívesen látná a csapatot újra az Európa-ligában. Rossi szintén kíváncsian várja, mire lesz képes a Juventus a frissen kinevezett Maurizio Sarrival a kispadon.

Láttuk, hogy mit ért el a Napolival és a Chelsea-vel. Hasonló típusú játékra számítok tőle a Juventusnál is. Talán a Napolihoz jobban passzolt, s itt nem a személyiségére gondolok, hanem arra, hogy milyen a játékfelfogása. A Juventusszal nehéz lesz megismételni ugyanezt.”

2019.07.16 22:53:29

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Bíróink sikerei jelentették a nagy győzelmeket.

2019.07.16 11:30:15

Magyar válogatott I. M.

Az MLSZ elnöke a futball szeretetéről, a válogatottról és a 2020-as Eb-ről is beszélt.

2019.07.15 20:18:18

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

Kivételes karrier a reformkapitányé, de a pályán segítségre szorult Ginzery Dénes.

2019.07.15 08:58:13

Magyar válogatott ZOMBORI ANDRÁS

Sándor György még játszhatott volna Csákváron, de szombaton már a Siófok–ZTE meccsen jegyzetelt.

2019.07.05 23:58:15

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ha gólt szerez Eb-selejtezős meccsen, mindig nyer a válogatottunk.