nemzetisport.hu 2019.06.17 10:35 Frissítve: 2019.06.18 13:42

Válogatott: Reméltem, hogy Nagy Ádám többet játszik majd – Rossi

Nagy Ádámnak több játéklehetőségre van szüksége, Schäfer Andrásnak viszont csak időre, hogy adaptálódjon a Serie A kihívásaihoz – véli a magyar szövetségi kapitány. Marco Rossi a Tuttomercatowebnek adott interjúban Maurizio Sarri juventusos jövőjéről is kifejtette véleményét.

 

Marco Rossi a Serie A magyarjairól mondott véleményt (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Olyan helyzetben vagyunk, ami életben tartja a reményeinket. Számunkra a kezdetekkor álomszerűnek tűnt a lehetőség, hogy részt vegyünk az Európa-bajnokságon. Még nem értünk el semmit, le kell játszanunk még négy másik mérkőzést, de reméljük, hogy meglesz a szerencsénk” – mondta óvatosan Marco Rossi a Tuttomercatoweb kérdésére az Európa-bajnoki selejtezők jelenlegi állásáról. A magyar válogatott az E-csoportban négy lejátszott mérkőzés után kilenc ponttal az élen áll.

Rossit a télen Olaszországba igazolt Schäfer András helyzetéről is kérdezték. Az MTK-t hátrahagyó 20 éves középpályás a Genoa felnőttcsapatában nem jutott szóhoz tavasszal.

Őszintén szólva nem számítottam elsőre többre, tudtam, hogy nem feltétlen lesz egyszerű dolga Olaszországba érkezve. De ez még csak az első éve a Serie A-ban. Ha valakinél, akkor inkább Nagy Ádámnál vártam volna, hogy több lehetőséget kap, de Szinisa Mihajlovics alatt nem találta meg a helyét.”

A magyar szövetségi kapitány – mint egykori Sampdoria játékos – elmondta, szívesen látná a csapatot újra az Európa-ligában. Rossi szintén kíváncsian várja, mire lesz képes a Juventus a frissen kinevezett Maurizio Sarrival a kispadon.

Láttuk, hogy mit ért el a Napolival és a Chelsea-vel. Hasonló típusú játékra számítok tőle a Juventusnál is. Talán a Napolihoz jobban passzolt, s itt nem a személyiségére gondolok, hanem arra, hogy milyen a játékfelfogása. A Juventusszal nehéz lesz megismételni ugyanezt.”

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.10 21:40:40

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ha nő a játékideje és elkezdi termelni a gólokat, valóban lesz értelme a beszélgetésnek

2020.02.08 11:32:56

Magyar válogatott Sz. Gy.

Évi száznál több rendezvényre, egymillió vendégre és megtérülő üzemeltetésre számítanak a Nemzeti Sportközpontoknál.

2020.02.06 07:20:54

Magyar válogatott SZELI MÁTYÁS

Az UEFA Eb-rendezésért is felelős igazgatója szerint idővel BL-döntőnek adhat otthont a magyar főváros.