Válogatott: Pintér csapata még az ebédlőben is tolódik - Csank

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.25. 08:20
null
Szakály Péter (sapkában) és társai még az ebédlőben is tolódnak? (Korponai Tamás – archív)
Csank János, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya – ő volt az utolsó szakember, akivel a nemzeti csapatunk továbblépett egy selejtezőcsoportból (még 1997-ben) és pótselejtezőt játszhatott – a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt az Eb-sorsolásról, a magyar válogatottról.

„Manapság mindenhová nehéz bejutni, de most nagyon nagy a sanszunk azzal, hogy a csoportharmadikok is továbbjutnak. A görögök jó csapatot alkotnak, de nincs extraklasszisuk. Itthon nyerhetünk is ellenük, de idegenben is benne van az iksz. A románokat én szerettem volna elkerülni. Sok jó futballistájuk van, de itthon nyerni kellene ellenük is. A finneket most majd meglátjuk, régebben Litmanenek futballoztak náluk, de most is van egy-két jó játékosuk. Az északiak fizikailag mindig jók, veszélyes ellenfelek. Mi ugyan szeretünk túlzottan is előre tervezni, de tény, hogy most van sansz, a harmadik hely lehet a minimális cél” – fogalmazott Csank János korábbi szövetségi kapitány. Ő irányította a nemzeti csapatunkat, amikor 1997-ben a finnországi szerencsés döntetlennel továbbjutottunk a vb-selejtezős csoportunkból, de aztán a jugoszlávok elleni pótselejtezőn 12–1-es összesítésben alulmaradtunk.

A jelenleg a megyei I. osztályban, Vácon dolgozó korábbi kapitány arról is beszélt, milyen játék várható Pintér Attila csapatától.

„Senki nem tud kibújni a bőréből. Pintér Attila csapatait jól szervezett védekezés jellemezte, és erre a válogatottnál is nagyon oda fog figyelni. A játékosok még az ebédlőben is tolódni fognak. Az pedig, hogy ebből hogyan fognak majd elindulni támadásba, nagyban függ a mindenkori ellenféltől is” – fogalmazott Csank, aki a kétnapos összetartásokról is véleményt formált.

„Az, hogy itthon edzegetnek, tulajdonképpen egy ligaválogatottnak felel meg. Ugyanakkor pozitív, hogy edzőtáborba is el tudtak menni, így jobban ismerik egymást a játékosok, kitalálják egymás gondolatait, ez nyilván sokat segít majd. De – gondolom – meghív majd minden olyan játékost is a kapitány, aki veretes csapatokban játszik” – véli a szakember, aki a magyar színvonal és a honi bajnokság kapcsán megjegyezte, túlságosan is negatívak vagyunk.

„Ha olyan közvetítés és olyan pályák lennének, mint Hollandiában, akkor a legjobb NB I-es mérkőzéseket ott is el lehetne adni. Direkt figyelem, ott is vannak nagyon gyenge meccsek. Akit rossznak akarunk látni, az előbb-utóbb rossznak is fog látszani. Kicsit túllihegjük nálunk a negatívumokat. Olyan pályát például sehol sem találtak még ki, mint nálunk, amelyen sár van, ezek a vicc kategóriába tartoznak. Nem jó a helyzet nálunk, de nem is annyira rossz a színvonal, mint amennyire sokan látják. Elnézek például angol második ligás meccseket is, és hát nem nagyon ájulok egy-két játékostól” – mondta Csank.

 

Az Eb-selejtező csoportjai. Franciaország az I-csoportba nyert besorolást, de versenyen kívül indul (Grafika: Nemzeti Sport)
Az Eb-selejtező csoportjai. Franciaország az I-csoportba nyert besorolást, de versenyen kívül indul (Grafika: Nemzeti Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik