Válogatott: összetartás biztos lesz, felkészülési meccs talán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 10:49
Pintér Attila szövetségi kapitány augusztusban újra összetartásra hívja a magyar labdarúgó-válogatottnál számításban vett játékosokat, de elképzelhető, hogy felkészülési mérkőzés is szerepel majd a nemzeti csapat programjában.

Két és fél hete annak, hogy a Németország–Argentína mérkőzéssel véget ért a brazíliai világbajnokság. A hét végén a második fordulót rendezik az NB I-ben, harminckilenc nap múlva pedig Európa-bajnoki selejtező mérkőzés vár a magyar válogatottra. Lassan két hónapja már annak, hogy Pintér Attila szövetségi kapitány legutóbb a kerettagokkal dolgozhatott, mi több, Albánia (1–0) és Kazahsztán (3–0) ellen csapata állapotát mérkőzésen is felmérhette. Azóta a nemzeti együttesnél számításba vett játékosok értelemszerűen a klubjuknál készülnek, de ahogy korábban, úgy ezt követően is lesz közös gyakorlás, ráadásul augusztusban egy felkészülési meccs is várhat a válogatottra.

„Előre egyeztetett programja van a válogatottnak, így augusztus tizenegyedikén és tizenkettedikén, valamint tizennyolcadika és huszadika között is lesz lehetőségünk közösen gyakorolni – mondta lapunknak Pintér Attila szövetségi kapitány. – Nagyon fontosak ezek a közösen eltöltött napok, szeretnénk mérkőzést is játszani, de a helyzetünk nem egyszerű, hiszen ez az időpont nem UEFA-játéknap. Természetesen abban is bízom, hogy a Debrecen elbúcsúztatja a BATE-t, érdekelve lesz még a Bajnokok Ligájában, ám a Loki kerettagjaira akkor sem számíthatok, ha esetleg csak az Európa-ligában játszik az együttes – és ugyanez igaz a DVTK labdarúgóira is. Azért egy gyakorlómeccset szeretnénk beiktatni, majd elválik, sikerül-e, és ha igen, ki lesz az ellenfél."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik