Válogatott: Örültem, hogy a hideg ellenére ennyien kijöttek – Nagy Á.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.14. 08:52
null
Nagy Ádám harcban az andorraiakkal (Fotó: Hegedüs Gábor)
Kezdőként végig a pályán volt Nagy Ádám az Andorra ellen 4–0-ra megnyert hazai vb-selejtezőn. A Bologna magyar labdarúgója elmondta: kiváló felkészülési lehetőségnek tartja a svédek elleni mérkőzést.

„Nagyon örültem, hogy a hideg, már-már szélsőséges időjárás ellenére ennyien kijöttek az idei év utolsó vb-selejtezőjére, bár valószínű, hogy lesz még ennél rosszabb idő is az elkövetkezendő hónapokban – mondta a vasárnapi találkozót követően Nagy Ádám. – Mondjuk azt azért sajnáltam, hogy néhány üres helyet azért így is láttam.”

Nagy Ádám a nyáron a Ferencvárostól szerződött a Bolognába, így az Üllői úti stadionban most már csak válogatott játékosként léphet pályára.

„Kicsit azért még furcsa, hogy csak légiósként lépek pályára a Groupama Arénában, hiszen korábban kéthetente játszottam itt, edzésre menet pedig mindennap láttam a stadiont. Most viszont csak akkor látom, amikor a repülőtérről megyek ki Telkibe, vagy amikor a válogatottal itt játszunk. Persze, mindig nagyon jó érzés visszatérni ide.”

Kedden újabb mérkőzés vár legjobbjainkra: a Svédország elleni felkészülési találkozó, amelyen több kiválóságtól (Hajnal Tamás, Juhász Roland, Király Gábor, Vanczák Vilmos) köszön el a válogatott, illetve az MLSZ.

„Még nem tudjuk, hogy állunk fel kedden a svédek ellen, kik játszanak, az viszont biztos, hogy lesz változtatás a mostanihoz képest. Együtt néztük a svédek franciák elleni találkozóját pénteken, ha csak abból a mérkőzésből, az ottani teljesítményükből indulunk ki, akkor nagyon jó csapattal találkozunk kedden. Nem feltétlenül amiatt, hogy megszerezték a vezetést, hanem azért, mert ott is próbáltak futballozni. Szoros meccset játszottak, amelyen a franciáknak vért kellett izzadniuk a győzelemért. Egy kiváló felkészülési mérkőzés lesz számunkra a keddi.”

EMLÉKEZTETŐ

VB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ANDORRA 4–0 (2–0)

Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Nikolaidesz (ciprusi)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Lang, Guzmics, Korhut – Nagy Á., Gera (Böde, 84.) – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber Z., 74.), Gyurcsó (Németh K., 81.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
ANDORRA: Gomes – C. Rubio, E. García, Vales, Llovera, San Nicolás – Víctor Rodríguez (Moreira, 83.), Vieira, C. Martínez (A. Martínez, 67.) – Pujol (J. Sánchez, 87.), Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Gólszerző: Gera (33.), Lang (43.), Gyurcsó (73.), Szalai Á. (88.)
További eredmények: Svájc–Feröer 2–0, Portugália–Lettország 4–1

SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik