Válogatott: Nikolics Nemanja nem játszik többet a nemzeti csapatban!

Vágólapra másolva!
2018.05.03. 10:35
null
Nikolics Nemanja hátat fordít a válogatottnak (Fotó: Török Attila)
Nikolics Nemanja, a Chicago Fire magyar labdarúgója bejelentette, többé nem lép pályára a válogatottban.

A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján csütörtök délelőtt jelent meg a közlemény, amelyben az áll, Nikolics Nemanja többé nem lép pályára a válogatottban.

„Minden olyan korszakot nehéz lezárni, ami különösen fontos az ember számára: a magyar labdarúgó-válogatottban töltött időszak meghatározó és emlékezetes periódusa pályafutásomnak, nagyon hálás vagyok azokért az évekért, amelyeket a válogatottnál tölthettem – nyilatkozta az mlsz.hu-nak bejelentése kapcsán Nikolics. Sohasem bántam meg semmit, most is ugyanúgy tennék, mint amikor eldöntöttem, hogy magyar állampolgár leszek, mert reméltem, bemutatkozhatok a nemzeti csapatban. Rengeteget kaptam a magyar futballtól, és úgy hiszem, én is adtam a magyar labdarúgásnak. Minden mérkőzésre büszke vagyok, amelyen pályára léphettem, és hálás vagyok azoknak, akik bíztak bennem, köztük a magyar válogatott fantasztikus szurkolóinak, akik a nehezebb időszakokban is kitartottak a csapat mellett. Rengeteg erőt tudtam meríteni a drukkerek szeretetéből, éreztem, hogy jóban-rosszban támogattak, és végig mellettem álltak. Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön. Az elhatározásomat először Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével közöltem, akinek köszönöm, hogy rendkívül korrekt módon tudomásul vette a döntésemet. Ezt követően a szövetségi kapitányt is tájékoztattam, aki szintén megértette és elfogadta, hogy így döntöttem.”

Nikolics utolsó válogatott fellépésén így nyilatkozott, amikor jövőjéről kérdezték:



„Maximalista vagyok, sohasem dőltem hátra, így természetesen tudom, hogy sokkal több is lehetett volna a válogatott karrieremben. De semmiféle rossz emlék vagy keserűség nincs bennem, egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben minden energiámat a klubfutballra szánom, emellett a lehető legtöbb időt szeretnék az Egyesült Államokban élő családommal tölteni. Profi játékos ritkán beszélhet erről őszintén, de ebben a pillanatban talán elmondhatom, szeretnék jó családapa is lenni, ehhez pedig közösen eltöltött idő is kell” – tette hozzá a 30 esztendős csatár, aki hozzátette, kapcsolatban marad a válogatott tagjaival és a szakmai stábbal is, s tiszta szívből szurkol a nemzeti együttes sikeres szerepléséért.

A Zentáról származó támadó – aki Magyarországon, Lengyelországban és az Egyesült Államokban is szerzett gólkirályi címet – 2013 októberében az amszterdami Hollandia–Magyarország (8–1) vb-selejtezőn mutatkozott be a válogatottban Egervári Sándor szövetségi kapitány irányítása alatt. Összesen 27 találkozón lépett pályára címeres mezben, ezeken összesen öt gólt szerzett.



Második fellépésén, négy nappal bemutatkozása után gólt szerzett az Andorra elleni vb-selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban. Ezt követően csak felkészülési meccseken volt eredményes. Betalált az orosz, a litván, a luxemburgi és a Costa Rica-i válogatott kapujába is. A Videotonnal és a Legia Warszawával bajnoki címet nyerő Nikolics kilencszer kapott lehetőség kezdőként a válogatottban, ám csak egy mérkőzést (a 2013-as Andorra ellenit) játszott végig.

Nikolics ott volt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig jutó magyar együttes tagjaként. A csoportkörben Izland ellen, a legjobb tizenhat között pedig Belgium ellen lépett pályára.

Georges Leekens, a válogatott jelenlegi kapitánya számított Nikolicsra: márciusban a kazahok elleni vesztes mérkőzésen kezdőként, míg a skótok elleni zakó során csereként adott neki lehetőséget.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik