Válogatott: Nikolics és Elek is kimaradt a portugálok elleni keretből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.10. 16:32
null
Bernd Storck kijelölte a portugálok elleni keretet (Fotó: mlsz.hu)
A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján tette közzé a magyar válogatott Portugália elleni vb-selejtezőre készülő keretét.

Az NB I-ben szereplő játékosok után Bernd Storck kihirdette, mely légiósok csatlakoznak a portugálok ellen készülő válogatott kerethez. Az itthon szereplő játékosok március 13-án kezdik a közös munkát, a légiósok pedig március 19-én csatlakoznak hozzájuk.

„Örömmel üdvözöljük Vinícius Paulót a fedélzeten, aki már régóta Magyarországon él és futballozik, itt alapított családot is, és ha jól teljesít, a magyar nemzeti csapat lehetőséget kínál majd a számára, hogy visszaadja mindazt az országnak, amit a labdarúgástól és a szurkolóktól kapott” – idézi Bernd Storckot a szövetség honlapja.

„Korábban még nem fordult elő, hogy a férfi U17-es, U19-es és U20-as válogatott is együtt készüljön Telkiben. Változatlanul hiszem, hogy a válogatott közelsége inspiráló és motiváló a fiatal játékosok számára, amit az is tovább erősít, hogy eseti jelleggel egy-egy feladat erejéig a legjobbak csatlakozhatnak a felnőttcsapathoz is. A közös felkészülés nemcsak az előttünk álló U17-es megmérettetés miatt fontos, hanem a jövő egésze miatt is.”

„Azt érzem igazságosnak, a válogatott úgy segítheti a játékosok fejlődését, ha klubváltásukat követően hagyjuk őket futballozni, beilleszkedni az új közegükbe. Mindketten igen távolra kerültek Magyarországtól, nem lenne szerencsés, ha hazatérnének, de adott esetben Portugália ellen mégsem lépnének pályára” – világította meg döntése hátterét Bernd Storck, hogy miért hagyta ki a keretből a Chicago Fire-hez szerződő Nikolics Nemanját és a napokban Kazahsztánban aláíró Elek Ákost. Az említett játékosok mellett, ahogy azt a Nemzeti Sport Online elsőként jelezte, Guzmics Richárd sérülése miatt nem csatlakozik a kerethez.

Kleinheisler Lászlót viszont annak ellenére is meghívta a szövetségi kapitány, hogy a Ferencváros játékosa eltiltás miatt nem léphet pályára Portugáliában. A kapitány kíváncsi, milyen állapotban van a középpályás, és szeretné, ha Kleinheisler az összetartásból erőt és önbizalmat tudna meríteni a jövőt illetően.

„A jól teljesítő fiatal játékosok jelenléte mostanra teljesen megszokott a válogatott keretében, hiszen egyértelmű szándékom a folyamatos, tervezett építkezés, a jövő embereinek megtalálása. Kalmár és Sallai is rendszeres játéklehetőséget kap a klubjában, karrierjük egyik következő, fontos feladata, hogy kiharcolják helyüket a válogatott bő keretében. Egyik szemünket mindig a magyar labdarúgás feltörekvő játékosain, tehetségein kell tartanunk, és alkalmat kell biztosítani számukra, hogy bizonyítani tudjanak” – fogalmazott Bernd Storck.

A keretbe ezúttal nem kapott meghívót az 1. FC Kaiserslautern játékosa, Stieber Zoltán, aki az eddigi négy vb-selejtezőből csak egyen nem kapott szerepet.

A PORTUGÁLIA ELLEN KÉSZÜLŐ KERET
KAPUSOK: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
VÉDŐK: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Vinícius Paulo (Videoton FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Bröndby IF – Dánia), Kleinheisler László (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 4 4 9– 3 +6 12
2. Portugália 4 3 1 16– 3 +13 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 8– 3 +5 7
4. Feröer 4 1 1 2 2– 8 –6 4
5. Lettország 4 1 3 2– 8 –6 3
6. Andorra 4 4 1–13 –12 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik