Válogatott: Nem lettünk világverő csapat, de... – Szalai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.12. 07:10
null
Szalai Ádám rendkívül büszke a csapatra, szerinte ilyen hozzáállással szinte bárki ellen ki-ki meccset lehet játszani (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott időnként tetszetős játékkal, két gyönyörű góllal 2–1-re legyőzte Görögországot a Nemzetek Ligájában. Szalai Ádám, az együttes csapatkapitánya a meccs után arról beszélt, hogy nem lettünk világverő csapat, de ez egy nagyon szép út kezdete lehet.

 

„Rendkívül büszke vagyok a csapatra, egytől egyig mindenkire. Nem voltunk könnyű helyzetben, de hát ez már megszokott a magyar válogatottnál, úgyhogy tényleg le a kalappal mindenki előtt. Ahogy végignyomták a fiúk a meccset, ahogyan hajtottak, ahogyan küzdöttek, ahogyan rúgtunk két gólt... Nem lettünk most világverő csapat, de ez egy nagyon szép út kezdete” mondta Szalai Ádám a találkozót követően.

SZAVAZÁS

Értékelje a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak Görögország elleni teljesítményét!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A finnektől elszenvedett vereség után csalódottak voltunk, de néhány nap alatt talpra tudtunk állni, és egy erősebb csapat ellen férfias küzdelemben nyertünk. Le a kalappal a fiatalok előtt, le a kalappal az idősebbek előtt, ez férfimunka volt” – folytatta a Hoffenheim támadója.

„Ebből a győzelemből táplálkoznunk kell, mindenképpen tovább kell vinnünk magunkkal, és ennek egy olyan példának kell lennie, hogy ilyen hozzáállással kell a meccseknek vágni – a mai fociban már nincsenek akkora szintkülönbségek. Ha ez a fajta hozzáállás megvan, akkor majdnem mindenkivel ki-ki meccset tudsz játszani, és ezt láttuk most is: egy kis szerencsével, hatalmas küzdéssel, kicsit a focit tördelve, szép gólokkal jó mérkőzéseket lehet játszani, ha a hozzáállás rendben van”
– tette hozzá a válogatott csapatkapitánya.

„Tudtuk, hogy a görög jobb csapat, mint a finn – így pedig Varga Roland a mérkőzés után. – Jobban kellett figyelnünk a védekezésre. Ez már a meccs elején látszott, s a végéig kitartott. Elsősorban mentálisan kellett helyretenni magunkat, ez volt a legfontosabb. Tudtuk, hogy nincs időnk bánkódni, megpróbáltuk javítani a hibákat. Nézők nélkül eléggé edzőmeccs jellege volt a találkozónak. Jobb lett volna telt ház előtt játszani. Sokat számított volna, ha a szurkolók bent vannak a stadionban, és a nehéz pillanatokban buzdítottak volna minket.”

NEMZETEK LIGÁJA, C-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT, 2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 2–1 (2–1)
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. V: Kulbakov (fehérorosz)
Magyarország:
Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R. (Lovrencsics G., 62.), Kleinheisler, Kovács I. (Pátkai, 81.), Sallai R. – Szalai Á (Eppel, 69.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Görögország: Barkasz – Toroszidisz, Manolasz (Ikonomu, 52.), Papasztathopulosz, Cavellasz (Lykojannisz, a szünetben) – Kurbelisz, Buhalakisz – Hrisztodulopulosz, Fortunisz, Pelkasz – Donisz (Mitroglu, a szünetben). Szövetségi kapitány: Michael Skibbe
Gól: Sallai R. (15.), Kleinheisler (43.), ill. Manolasz (18.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Finnország–Észtország 1–0 (Pukki 12.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 2 2 2–0 +2 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–2 0 3
3. Görögország 2 1 1 2–2 0 3
4. Észtország 2 2 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik