Válogatott: Nem kapkodnak utánunk – Dzsudzsák csalódott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.29. 15:31
null
Megyeri Balázs, Dzsudzsák Balázs és Bese Barnabás a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: Koncz György)
A Feröer elleni szeptember 6-i világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott hétfőn sajtótájékoztatót tart Telkiben. Első körben három játékos, Bese Barnabás, Dzsudzsák Balázs és Megyeri Balázs válaszolt az újságírók kérdéseire. 

 

Először a formájukról, a hangulatról és nyári klubváltásukról nyilatkoztak a játékosok. Megyeri Balázs a német Fürthhöz, Dzsudzsák Balázs az arab emírségekbeli al-Vahdához, Bese Barnabás meg a francia Le Havre-hoz igazolt.

„Sikerült lezárnom a törökországi hercehurcát. Nagyon jól érzem magam, jó hangulatban várom a Feröer elleni mérkőzést” – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs, aki szerint összességében nem hozta meg az Eb átigazolási szempontból azt az áttörést, amire számított.

„Azt kell mondanom, hogy még mindig nem kapkodnak utánunk. Átigazolási szempontból nem azt hozta a nyár, amire számítottam. Nagy Ádámnak, nekem és Barnabásnak sikerült váltania az Eb-csapatból, és talán még Kádár Tamásnak, Nikolics Nemanjának és Korhut Misinek sikerül még, de én többre számítottam. Ettől függetlenül bízom benne, hogy a jövőben akár én is és a többiek is még inkább előbbre tudunk lépni” – tette hozzá Dzsudzsák, aki azt nem tudta megmondani, hogy miért nem jött össze az igazi áttörés a magyar játékosoknak, de bízik benne, hogy előbb-utóbb ez is bekövetkezik.

„A klubváltás jól sikerült, hiszen új csapatomban eddig lehetőséget kapok, így önbizalommal telve érkezhettem most a válogatotthoz” – fogalmazott Megyeri Balázs.

„Mozgalmas heteken vagyok túl. Örülök, hogy rendeződött az átigazolásom, és új szintre léphettem. Úgy gondolom, be tudtam illeszkedni a csapatomba, izgatottan várom a folytatást, és nagyon örülök, hogy újra itt lehetek a válogatottnál” – mondta Bese Barnabás.

Megyeri Balázs Király Gáborral kapcsolatban kapott kérdést. Elmondta, a keretbe meghívott kapusok számára nagy motivációt jelenthet, hogy most megnyílt az út a kezdőcsapatba kerülés felé. Ráadásul az, aki most bekerül a csapatba, hosszú távon is megszilárdíthatja a helyét, ezért is különösen fontos a mostani selejtezősorozat, illetve a Feröer elleni mérkőzés.

Dzsudzsák a Feröer elleni találkozóval kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az egyik legnehezebb meccs következik a csoportban, illetve a selejtezősorozatról is szót ejtett.

„Feröer már az előző sorozatban is bizonyította, hogy képes meglepetésekre. Ezért már a sorsoláskor azt mondtam, az egyik, ha nem a legnehezebb mérkőzés lesz a Feröer elleni, amely jó alapot teremthet a folytatáshoz. Azt nem jelenthetjük ki, hogy ki fogunk jutni a világbajnokságra, de mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében. Korábban is azt mondtuk, és ez most is érvényes, hogy míg más együtteseknek sztárjaik vannak, addig Magyarországnak csapata van” – fogalmazott a csapatkapitány, hangsúlyozva, hogy ezt szeretnék is bizonyítani a vb-selejtezők során.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A FERÖER ELLENI VB-SELEJTEZŐRE (szeptember 6.)
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton)
Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton), Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, A B-CSOPORT MENETRENDJE

2016. szeptember 6., kedd
20.45: Feröer–Magyarország

20.45: Andorra–Lettország
20.45: Svájc–Portugália

2016. október 7., péntek
20.45: Magyarország–Svájc

20.45: Lettország–Feröer
20.45: Portugália–Andorra

2016. október 10., hétfő
20.45: Lettország–Magyarország

20.45: Andorra–Svájc
20.45: Feröer–Portugália

2016. november 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Andorra

20.45: Portugália–Lettország
20.45: Svájc–Feröer

2017. március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

2017. június 9., péntek
20.45: Andorra–Magyarország

20.45: Feröer–Svájc
20.45: Lettország–Portugália

2017. augusztus 31., csütörtök
20.45: Magyarország–Lettország

20.45: Portugália–Feröer
20.45: Svájc–Andorra

2017. szeptember 3., vasárnap
20.45: Magyarország–Portugália

18.00: Feröer–Andorra
20.45: Lettország–Svájc

2017. október 7., szombat
20.45: Svájc–Magyarország

18.00: Feröer–Lettország
18.00: Andorra–Portugália

2017. október 10., kedd
20.45: Magyarország–Feröer

20.45: Lettország–Andorra
20.45: Portugália–Svájc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik