Válogatott: „Nem érdekel, mit tesz a klubjánál Kleinheisler”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.12. 23:43
null
A győztes hadvezér, Bernd Storck (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a Norvégia ellen 1–0-ra megnyert Európa-bajnoki pótselejtezőt követően elmondta, hogy nem lepte meg a győztes gólt szerző Kleinheisler László teljesítménye. Per-Mathias Högmo, a vesztes norvég válogatott szövetségi kapitánya a vereség ellenére elégedett.

„Nem lepett meg Kleinheisler teljesítménye, láttam az U21-ben, az edzéseken. Nem érdekel, mit tesz a klubjánál, mert nagyszerűen teljesített" – mondta Storck a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

SZAVAZÁS

Egygólos előnnyel várjuk a Norvégia elleni hazai Eb-pótselejtező visszavágóját. Vasárnap ünneplünk, kijutunk a franciaországi tornára?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A magyar kapitány elmondta, nem szeretne csak egy embert kiemelni, mert például Gera Zoltán és Király Gábor is nagyszerűen játszott, ahogy a többiek is együtt. A kapitány szerint az egész stáb kiváló munkát végzett, de még nem ért el semmit, mert vasárnap dől el a sorsunk.

„Most is Norvégia az esélyes. Nagyon veszélyes meccs vár ránk, kiváló játékosok ellen. Ugyanennyire jó teljesítményre van szükségünk akkor is” – mondta Storck.

A német szakembert a tizenegyesgyanús helyzetről is megkérdezték, de azt mondta, nem látta az esetet. Végül kiemelte a magyar szövetség és a magyar futball elmúlt időszakbeli teljesítményét.

„A szövetség és a teljes magyar futball nagyszerű munkát végzett az elmúlt időszakban. Ezt a munkát kell folytatnunk” – zárta a sajtótájékoztatóját Storck.

Per-Mathias Högmo, a vesztes norvég válogatott szövetségi kapitánya meglepően optimistán beszélt.

„Félúton járunk. Nagyon várom a visszavágót. Kiváló meccset játszottunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, de nem voltunk elég pontosak a befejezéseknél. Pedig gólokat szerezhettünk volna. Az első és a második félidőt is jól kezdtük. Várjuk a magyarországi találkozót" – fogalmazott Högmo.

STORCK: MÉG NEM VAGYUNK FRANCIAORSZÁGBAN

„Nem vagyunk még ott Franciaországban! – hangsúlyozta Bernd Storck a lefújás után az M4-nek. – Még nagyon hosszú kilencven perc vár ránk vasárnap. Nagy siker ez, de a visszavágóra kell összpontosítanunk. Fegyelmezetten játszottunk, az elején szerencsések voltunk, Király Gábor nagyot védett, és aztán belejöttünk a játékba, szép gólt szereztünk. A második félidőben nagy nyomás alá kerültünk, de szervezettek voltunk, néha előre is tudtunk építkezni, fantasztikusan teljesített a csapat!"

„Nem saját magamra gondolok, hanem a magyar labdarúgásra, most a visszavágóra kell figyelnünk" – válaszolta a kapitány arra, mit jelent számára a győzelem.


EB 2016
PÓTSELEJTEZŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Oslo, Ullevaal Stadion, 27 182 néző. Vezette: Clattenburg (angol)
NORVÉGIA:
Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Högli – Skjelbred (Helland, 86.), Tettey, Johansen, Berget (Elyonoussi, 74.) – Söderlund (Pedersen, 60.), Henriksen. Szövetségi kapitány: Per-Mathias Högmo
MAGYARORSZÁG:
Király G. – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera – Németh K., Kleinheisler (Nagy Á., 72.), Elek Á., Dzsudzsák (Lovrencsics, 76.) – Szalai Á. (Priskin, 92.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Kleinheisler (26.)

EB-PÓTSELEJTEZŐ – A HÁTRALÉVŐ PROGRAM
VISSZAVÁGÓ
November 15., 20.45: Magyarország–Norvégia (Tv: M4)

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK

November 13., 20.45: Bosznia-Hercegovina–Írország (Tv: Sport1)
November 16., 20.45: Írország–Bosznia-Hercegovina (Tv: Sport1)

November 14., 18.00: Ukrajna–Szlovénia (Tv: Sport2)
November 17., 20.45: Szlovénia–Ukrajna

November 14., 20.45: Svédország–Dánia (Tv: Sport2)
November 17., 20.45: Dánia–Svédország (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik