Válogatott: Messiéhez hasonlítanám Gera játékintelligenciáját - Csank

Vágólapra másolva!
2011.06.03. 11:59
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott ma esti, Luxemburg elleni felkészülési meccséről, a játékosokról Csank János korábbi szövetségi kapitány beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Gera Zoltán különleges egyéniség, bár engem meglepett, hogy ennyi ideig tudott játszani Angliában, hiszen nagyon későn került az élvonalba – mondta a szakember, aki a Ferencvárosnál dolgozhatott a Pécsről felkerült tehetséges fiatallal. – Nagyon örültem neki, hogy ilyen karriert futott be, hiszen a játékosom volt, és nagyon értékes embernek tartom. Tökéletes ösztönösség jellemzi, villámgyorsan és kitűnően old meg olyan helyzeteket, amelyeket nincs idő végiggondolni. Messiéhez hasonlítom a játékintelligenciáját, a játékkultúráját, bár nincs akkora sebessége, de a mozgása kiszámíthatatlan és szerintem jobban is fejel. Ami a válogatottat illeti, Gera nálam mindig kulcsfigura.”

A volt szövetségi kapitány beszélt a válogatott védelméről is. Szerinte az egyéni hibák kijavításával lehetne eredményt elérni, ugyanakkor azt is elismerte, hogy kevés, nemzetközi szinten is jól teljesítő védő futballozik ma Magyarországon.

A beszélgetés során szóba került még Vass Ádám és Szalai Ádám neve, illetve Egervári Sándor szövetségi kapitány munkája is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik