Válogatott: „Meg sem fordul a fejemben, hogy nem leszek ott az Eb-n”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.09. 08:42
Kalmár Zsolt, a német másodosztályú FSV Frankfurt labdarúgója szerint a magyar válogatott továbbjuthat csoportjából a nyári Európa-bajnokságon.

„Januárban egyeztettem Bernd Storck kapitánnyal. Azt tanácsolta, játsszak minél többet azért, hogy részt vehessek az Eb-n – mondta Kalmár Zsolt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – Ezért döntöttem úgy, hogy a több játéklehetőség reményében kölcsönbe távozok az RB Leipzigtől. Meg sem fordul a fejemben, hogy nem lehetek ott az Európa-bajnokságon, ezért dolgozok keményen nap mint nap. Mindegy, milyen poszton számítanak rám, a válogatottban megtiszteltetés szerepelni. Az U21-eseknél játszottam együtt Kleinheisler Lászlóval, jól megértettük egymást, akár egyszerre is a pályán lehetünk. Az Eb-n szeretnénk továbbjutni a csoportból, az biztos, hogy nincs mitől félnünk.”

A 20 esztendős középpályás hozzátette, még nem foglalkozik azzal, hogy a kontinensviadal után melyik klubnál jelentkezik edzésre.

„A szezon végéig kölcsönben Frankfurtban maradok, aztán egyeztetek a Leipzig vezetőségével a hogyan továbbról. Ralf Rangnick vezetőedző azt mondta, figyelemmel követi majd a teljesítményemet, s visszavár. Két év múlva szeretnék a Bundesligában vagy valamelyik topligában játszani.” Kalmár Zsolt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – Ezért döntöttem úgy, hogy a több játéklehetőség reményében kölcsönbe távozok az RB Leipzigtől. Meg sem fordul a fejemben, hogy nem lehetek ott az Európa-bajnokságon, ezért dolgozok keményen nap mint nap. Mindegy, milyen poszton számítanak rám, a válogatottban megtiszteltetés szerepelni. Az U21-eseknél játszottam együtt Kleinheisler Lászlóval, jól megértettük egymást, akár egyszerre is a pályán lehetünk. Az Eb-n szeretnénk továbbjutni a csoportból, az biztos, hogy nincs mitől félnünk.”

A 20 esztendős középpályás hozzátette, még nem foglalkozik azzal, hogy a kontinensviadal után melyik klubnál jelentkezik edzésre.

„A szezon végéig kölcsönben Frankfurtban maradok, aztán egyeztetek a Leipzig vezetőségével a hogyan továbbról. Ralf Rangnick vezetőedző azt mondta, figyelemmel követi majd a teljesítményemet, s visszavár. Két év múlva szeretnék a Bundesligában vagy valamelyik topligában játszani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik