Válogatott: magyar akar lenni az U23-as román válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.21. 08:28
null
Eric Bicfalvi (jobbra) 2012 óta az ukrán Voliny Luck légiósa (Fotó: Action Images)
Az érintett Eric Bicfalvi megerősítette menedzsere, Dragos Bogdan nyári nyilatkozatát, miszerint a sokszoros korosztályos román válogatott labdarúgó magyar színekben képzeli el felnőttválogatott karrierjét.

 

„Szeretnék játszani a magyar válogatottban – nyilatkozta Bicfalvi a tribuna.com-nak. – Ez az esetemben már több mint szándék vagy vágy. Több alkalommal léptem pályára Románia korosztályos válogatottjaiban, még a csapatkapitányi karszalagot is viseltem, de a felnőttek közé már nem hívtak meg.”

Victor Piturca, a vb-pótselejtezőn elbukó román válogatott szövetségi kapitánya látványosan mellőzte a középpályást, aki az U19-es válogatottban háromszor lépett pályára és egy gólt szerzett, az U21-es csapatban azonban már 23 találkozón háromszor volt eredményes. Eric Bicfalvi nagyapja, Alexander svéd származású, Romániába költözött, fia már ott vette feleségül a futballista magyar származású édesanyját. A Romániában felnövő Eric mindig románnak érezte magát, nem svédnek vagy magyarnak. A román sajtó az esettel kapcsolatban megemlíti Miriuta Vasile nevét, aki románként lett magyar válogatott. Bár esetében nem volt családi magyar szál, viszont hosszú éveket húzott le a magyar élvonalban.

A 25 éves Bicfalvi a Petresti neveltje, a Jiul Petrosani csapatában mutatkozott be a román I. Ligában. Innen vitte el a Steaua, amelyben 2007 és 2012 között játszott, közben egy évet eltöltött kölcsönjátékosként a Gloria Buzauban is. A támadó középpályásként és középső középpályásként is bevethető, a transfermarkt.de által 1.7 millió euró értékűre becsült Bicfalvi 2012 óta az ukrán Voliny Luckban légióskodik, meghatározó embernek számít. Szerződése 2015-ig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik