Válogatott: Kádár talán, Rossi biztosan nem lesz ott a kispadon Wales ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.10. 17:06
A 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában a magyar válogatott kedden Walest fogadja a Groupama Arénában. Hétfő délután Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tartott a telki edzőközpontban, ahol Németh Krisztián is helyet foglalt mellette. A kapitány elárulta, korábbi felfüggesztett eltiltása miatt nem lesz ott a kispadon a mérkőzésen, míg Németh Krisztián elismerte, Bakiban kapott sárga lapja jogos volt.
Rossi (jobbra) tavaly november után ismét nem lehet ott a kispadon – AZ EDZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁÉRT KATT IDE! (Fotó: Tumbász Hédi)
Rossi (jobbra) tavaly november után ismét nem lehet ott a kispadon – AZ EDZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁÉRT KATT IDE! (Fotó: Tumbász Hédi)

Marco Rossi szövetségi kapitány először magyarul köszöntötte a résztvevőket, majd olaszul folytatta, s rögtön a sérültekről ejtett szót, Kádár, Bese és Zsótér állapotáról számolt be – kiemelve, hogy utóbbi el sem utazott Bakiba a csapattal.

„Nagy hülye lennék, ha pályára engedném őket, hiszen lesérültek. De komolyra fordítva a szót: Kádár négy hete nem edz izomsérülés miatt. Bese bokasérülést, pontosabban részleges ínszalagszakadást szenvedett. Jelenleg azt mérlegeljük, hogy talán a kispadra leülhetnének, s végszükség esetén maximum tizenöt-húsz percre kaphatnának szerepet” – közölte a kapitány, aki ezt követően kitért arra is, hogy Azerbajdzsán ellen a mérkőzés végén elküldte a holland bíró a kispadtól.

Mivel tavaly a Görögország elleni Nemzetek Ligája-meccsen Marco Rossit szintén elküldték a kispadtól, és az akkori három mérkőzésre szóló eltiltásából csak egyet kellett leülnie, a többit meg felfüggesztették, most automatikusan életbe lép a büntetése.

„Az UEFA döntése értelmében holnap automatikusan nem lehetek ott a padon, Cosimo Inguscio lesz a helyettesem, én pedig valahonnan a stadionból követem majd az eseményeket” – jelentette ki Rossi, aki kitért annak a hátterére, mi is történt Azerbajdzsánban közte és Kevin Blom játékvezető között.

„Rendkívül felzaklatott, ami történt, és sajnálom is, mert teljesen elfogadhatatlan volt a bíró döntése. Csak arra tudok gondolni, hogy rossz estéje volt a játékvezetőnek, mert ami történt, az súlyos bírói hiba volt. A szabályok szerint kétszeri figyelmeztetésnek meg kellett volna előznie az elküldésemet, de a mérkőzés jegyzőkönyvéből kiderült, hogy ez nem történt meg, tehát a bíró súlyos szakmai hibát követett el. Amióta Magyarországon dolgozom, ki merem jelenteni, hogy amit mondok, azért vállalom a felelősséget. Tény, hogy Görögországban a mérkőzés alatt sok esetben alakult ki szóváltás, összeütközés köztem és a mérkőzést irányítók között. Most azonban nem történt ilyen, úgyhogy súlyos szakmai mulasztás történt a játékvezető részéről” – osztotta meg véleményét eltiltásáról a kapitány, és az esetről a pulpituson ülő Németh Krisztián is említést tett, amikor szót kapott.

„Ott voltam a közelben, amikor a játékvezető elküldte a mestert, s döbbenten álltam, mert nem értettem, miért hozott ilyen döntést. Most azonban már ezzel együtt kell élnünk” – fogalmazott Németh, elárulva azt is, hogy beszállása után röviddel jogosan kapott sárga lapot csúnya belépőjéért.

„Úgy gondolom, a bírónak volt némi előítélete velem szemben, legalábbis mondta, hogy emlékszik rám Hollandiából. Nem akartam rosszat, a labdát akartam megszerezni, de az azeri srác elpöckölte a labdát, megérdemeltem a sárgát.”

„Beszélgettük az idősebb játékosokkal, hogy a kapitánynak sikerült egy olyan közösséget kialakítania, amely megvolt már az Eb előtt is, és ez látszik a pályán, megvalósítjuk az elgondolásait. Küzdünk, és minden úgy alakul eddig, ahogyan elterveztük, amit szeretnénk folytatni” – mondta a tengerentúli Sporting KC támadója.

A szövetségi kapitány elárulta, lesznek változások a Wales elleni kezdőcsapat és az Azerbajdzsánban látott kezdő között, ám ennek semmi esetre sem a teljesítményekben, sokkal inkább a taktikában keresendő az oka.

„Néhány változtatás lesz, de nem azért, mert volnának olyanok, akik nem játszottak volna megfelelően. Taktikai okok vannak ezen változtatások mögött, mert Wales sokkal jobb kondícióban lévő, jobban edzett csapat, mint Azerbajdzsán volt” – fogalmazott Rossi.

A holnapi ellenfélről elmondta, alapjaiban gyors csapat lesz az ellenfelünk, amelynek nem szabad helyet adni.

„Négy-öt mérkőzését néztük meg, elemeztük ki a walesieknek. Tanulmányoztuk az erős és a gyenge pontjaikat, de így sem lesz könnyű begyűjteni a három pontot. Gyengéiket talán nem említeném, de nincs is olyan sok, inkább az erősségeikről ejtenék szót. Például nagyon látványosan és gyorsan tudnak helyzetbe kerülni, könnyen gyorsulnak, a játékosoknak kiváló az állóképességük. Aztán ott van Dan James, aki olyan gyors, mintha magát Usain Boltot látnám futni. Szóval a lényeg, hogy ha szabad teret adunk nekik, akkor nagyon megjárjuk, úgyhogy ezt muszáj elkerülni” – zárta szavait a kapitány.

A sajtótájékoztatót követően Rossi és Németh Krisztián csatlakozott a keret és a stáb tagjaihoz, majd megkezdődött a válogatott edzése, amelynek első negyedórája a sajtó számára nyilvános volt.

JÚNIUS 8., SZOMBAT
3. JÁTÉKNAP

Horvátország–Wales 2–1 (J. Lawrence 17. – öngól, Perisic 48., ill. Brooks 77.)
Azerbajdzsán–MAGYARORSZÁG 1–3 (Madatov 69., ill. Orbán 18., 53., Holman 71.)
JÚNIUS 11., KEDD
4. JÁTÉKNAP

18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 5–4 +1 6
Horvátország 3 2 1 5–4 +1 6
3. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
4. Wales 2 1 1 2–2 0
3
5. Azerbajdzsán 2 2 2–5 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik