Válogatott: Ha a legrosszabbak is, akik kijutottak, lenyűgöztek – nyugati kommentek

Vágólapra másolva!
2015.11.18. 15:11
Azt követően, hogy Magyarország Eb-pótselejtezőbeli első Norvégia elleni győzelmét Spanyolországban és Olaszországban is nagy örömmel fogadták, a budapesti találkozót követően is utánanéztünk, miként reagáltak a sportszeretők Európa nyugati felében Magyarország kijutásának hírére. A nagy európai portálokon megjelent kommentekből válogattunk.

LA GAZZETTA DELLO SPORT
LA GAZZETTA DELLO SPORT

ToroMS: Minden tiszteletem Norvégiáé, de annyi év után jó látni egy olyan történelmi csapat visszatérését, mint a magyar.

pochero59: NAGYSZERŰ!!! Magyarország, a legendás Magyarország velünk együtt az Eb-n van annyi év után. Éljenek a magyarok!! Üdvözlet magyar testvérek!!!

Teosseno: Gratulálunk!! Nagy meccset játszottak. Nagy és Dzsudzsák kiváló volt, de mindenki jól futballozott. Gratuláció Priskinnek, aki óriási gólt lőtt.

Einfühlungsvermögen: Több mint 40 év után, végre!

SPIRITOLIMPICO: A nagy MAGYAR VÁLOGATOTT, amelytől elraboltak egy vb-címet és amely oly’ balszerencsés volt, illetve a mostani között kategóriányi különbségek vannak. De a magyarok sport iránti hatalmas szenvedélye garancia a lelkesedésre és talán valamennyi részsikerre is.

OldTrafford73: Király nagypapa a pizsamájával… Mondhatjuk, hogy nézhetetlen, de milyennek tűnjön 39 évesen…

Giacomo: Magyarország megnyerheti az Eb-t.

magicotrivela1987: Magyarország jobb volt a norvégoknál, akik semmit sem értenek a futballból.

ulver_: Két nagyon gyengécske csapat. Norvégiáról már tudtam ezt, láttam az összes selejtezős meccsüket. De Magyarország negatívan lepett meg, igazán középszerűek. Ha catenacciót játszottak Norvégia ellen, nem is merem elképzelni, mit játszanak majd a norvégnál sokkal erősebb csapatok ellen.

MARCA

pacorro.x: Ödegaard veszített. :( A világ legnagyobb játékosa.

Por_Decima_Vez: Jó látni Magyarországot újra az Eb-n. Sok szerencsét!

stipunk: Örülök a magyaroknak, egy ország ilyen futballtörténelemmel...

oroad: Remek kimenetele lett a párharcnak, de a két meccs alatt nagyon szenvedtem. Nem volt sebesség a csapatokban és csak rövid időre pörögtek fel a meccsek. Ha elveszítették a labdát a védelem bal oldalán, akkor is képtelenek voltak elég gyorsan visszatámadni.

L’ÉQUIPE

Fan2sport4994: Gratulálok, magyarok! Nagy elismerés Dárdai Pálnak, aki képes volt visszaállítani a válogatott önbizalmát, mielőtt visszatért volna a Herthához edzőnek, és követőjének, Bernd Storcknak, aki befejezte a munkát!

luxo123: Látom, Király, a kapus még mindig azt a melegítőt hordja, amelyben Berlinben ismertté vált.
>>alex_merengue2307: Ő abban született.

Forez65: Egy kis öröm ezen a szomorú novemberi hétvégén. Boldog vagyok, hogy Magyarország, édesapám hazája továbbjutott. Rá gondolok ma este és a magyar családtagjaimra. Nagyon jó lesz a csapatot júniusban látni, alighanem két szívvel, ugyanúgy szurkolok majd a válogatottaknak.

porcient: 1972-ben négy csapat volt az Eb-n! 2016-ban 24 lesz. Azóta alaposan kinyílt a kapu, szóval jövő júniusban újabb selejtező indul a döntő szakaszért.

DocCiceron: A korombelinek, aki gyerekként rádión keresztül követtem Magyarország Németországgal szembeni vb-döntős vereségét, nagyszerű látni Magyarország visszatérését az európai futball frontvonalába. Bravó!

Több külföldi sportkedvelőt levett a lábáról a magyar lelkesedés (Fotó: Korponai Tamás)
Több külföldi sportkedvelőt levett a lábáról a magyar lelkesedés (Fotó: Korponai Tamás)

THE GUARDIAN

CrazyAlansBikeShop: Ha olyan csapat is, amelyet általánosan gúnyolnak azzal – még a saját szurkolói is –, hogy talán a világ legrosszabbja, amely valaha gondolhatott egy nagy tornára való kijutásra, engem lenyűgöztek. Minden alkalommal, amikor egy norvég megszerezte a labdát, volt két-három magyar körülötte, hogy leszerelje. A szenvedély és az elszántság olyan volt, amelynek ritkán lehetünk tanúi selejtező mérkőzésen.

michaelmichael: Egy remek idézet Michael Owentől: „Magyarország jól teljesített ahhoz, hogy futballal nyerjen. Erőteljesen használták a lábukat, dinamikusan, hogy gólt szerezzenek, ami azért is jó, mert ha több van belőlük, az jobb.”

Tooncgull: Mindig örülök, ha egyik gyermekkori kedvencem visszatér a színpadra, még ha rövid ideig is – mint a Burnley, a Nottingham Forest, vagy nemzetközi színtéren Peru és Magyarország. Üdv újra!

AbFalsoQuodLibet: Remek a magyaroktól! Az 1956-os forradalom szovjet elnyomása szétrombolta Európa akkori legjobb csapatát, Puskás, Kocsis és Czibor máshol kezdett játszani. Ha ez azt jelenti, hogy Magyarország megtette az első tétova lépéseket a régóta várt felépüléshez, az a labdarúgásnak csak jót jelenthet.

dannymarks: Gratulálok a magyaroknak. Remélem, sikerül megismételni az 1954-es világbajnokság meccsenkénti 5.4-es gólátlagát!

miroljub3: Mint nagy imádója Puskásnak és társainak, én csak azt remélem, hogy az Euro 2016-os jelenlét a magyar csapat számára nem végződik 5.4-es kapottgól-átlaggal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik