Leekens: Szívesen folytatom ilyen hangulatban!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 22:27
null
Leekens építkezni akart, a szövetség eredményeket
Mint arról beszámoltunk, Kazahsztán után Skócia is megverte a Groupama Arénában a magyar labdarúgó-válogatottat, azaz Georges Leekens szövetségi kapitány elveszítette második mérkőzését is a magyar kispadon. A találkozó után így értékelt a mieink belga kapitánya.

„Megvoltak a helyzeteink, csak azokat nem váltottuk sajnos gólra, de szervezettebbek voltunk, és a mentalitásunk is jobb volt, mint Kazahsztán ellen. Legalább egy döntetlent megérdemeltünk volna– kezdte értékelését Georges Leekens az M4 Sport kamerája előtt.

„Gyűlölök veszíteni, de ez a vereség és annak módja most elfogadható volt. A legfontosabb, hogy láttam a változást a játékosokon, ez pedig magabiztosságot adhat júniusra. Azt a tizenegyest majd visszanézzük, hogy jogos volt-e. Talán Szalai Ádám ellen is volt egy hasonló szabálytalanság, és így egy meg nem adott tizenegyes” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki Gulácsi Pétert és Dzsudzsák Balázst emelte ki.

„Gulácsi Péter óriási, nagyon jó kapus! Dzsudzsákkal is nagyon elégedett voltam, mert végig csapatkapitányként viselkedett! El vagyunk persze keseredve, de büszkék is vagyunk arra, mennyit fejlődtünk. Amikor látom, hogy a játékosaim a könnyeikkel küszködnek, akkor látszik igazán, hogy milyen fontos nekik a válogatott! Látom, hogy mindent beleadnak, ami tőlük telik. A teljesítmény rendben volt, és szerintem a helyszínen lévő és a televízió előtt ülő szurkolókat is kiszolgáltuk. Nagyon szívesen folytatom a munkát ilyen hangulatban, ilyen hozzáállás során!– zárta értékelését Leekens, hozzátéve, hogy Hangya Szilveszter megsérült, és könnyen lehet, hogy két hétre kidőlt.

„Ahogy legutóbb, ezúttal sem vagyok boldog, ám hatalmas különbség van a pénteki és a mai mérkőzés között – folytatta a meccs utáni sajtótájékoztatón Leekens. – Taktikailag fegyelmezettek voltunk, nem ajándékoztunk helyzeteket az ellenfélnek, és végig tiszta szívből küzdöttünk. Különösen örülök, hogy tudtunk helyzeteket kialakítani, és a játékosok felelősségteljesen futballoztak. Szerintem Szalai Ádám ellen tizenegyest érően szabálytalankodtak, majd visszanézzük. Sikerült kis önbizalmat nyernünk, és némileg visszaszerezni a szurkolók bizalmát. A taktikai utasításokat betartották a játékosok, a háromvédős felállás jól működött. Remélem, júniusra még jobb formába lendülnek a keret tagjai!

„Sohasem kritizálom a játékosaimat. Nem könnyű ebben a hadrendben védekezni. Szabó Jánosnak nem volt könnyű helyzete, amikor csereként beállt, idő kellett neki, hogy felvegye a ritmust. Három jobblábas belső védőnk volt, ez nem ideális, de Kádár Tamás visszatérésével megváltozik a helyzet” – válaszolta a kapitány a Nemzeti Sport kérdésére.

„Nincs garancia arra, hogy valaki pályára lép a válogatottban – utalt Leekens Stieber Zoltánra, aki az Egyesült Államokból utazott haza, ám egyik felkészülési meccsen sem kapott lehetőséget. – Minden poszton versenyhelyzetet szeretnénk teremteni.”

„Október óta folyamatosan azon dolgozom, hogy fejlődjön a magyar válogatott. Szomorú voltam, hogy tegnap az U21-esek kikaptak Belgiumban. Az időm kilencven százalékát Magyarországon töltöm. Sok teendő vár ránk a következő hónapokban. A klubokkal, a szurkolókkal és a médiával is dolgoznunk kell a kapcsolatunkon. Minden fejlődésben vannak buktatók, ezekből fel kell állni. Kemény munkával az eredmények jönnek majd” – zárta mondandóját Leekens.

„Jó érzés volt végre a hálóban látni a labdát – nyilatkozta Alex McLeish, Skócia szövetségi kapitánya. – Kézben tartottuk a mérkőzést. Örülök, hogy újoncaink jól teljesítettek. Kihagytunk egy tizenegyest, de nem törtünk össze, sőt a vezető gólunk után sem engedtünk ki.”

„Megnéztük a magyarok pénteki meccsét. Georges Leekens csalódott lehetett a kapott gólok miatt, ezért változtatott csapata védelmén. Ismerem őt régebbről, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb rátalál a győztes csapatra” – felelte a skót szakember a Nemzeti Sport kérdésére.

A teljes sajtótájékoztató vágatlanul


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SKÓCIA 0–1 (0–0)
Groupama Aréna, kb. 10 000 néző. Vezette: Lechner (osztrák)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Otigba, Guzmics – Lovrencsics G., Kleinheisler (Pátkai, 67.), Pintér Á. (Elek Á., a szünetben), Hangya (Szabó J., a szünetben) – Varga R. (Nikolics N., 83.), Szalai (Böde, 77.), Dzsudzsák (Németh K., 59.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Skócia:
A. McGregor – Hendry, Mulgrew, S. McKenna – R. Fraser (Paterson, 82.), McGinn, C. McGregor (Cummings, 92.), A. Robertson (B. Douglas, 67.) – S. Armstrong (McLean, 70.), M. Phillips (McBurnie, 84.), Forrest (Christie, 77.). Szövetségi kapitány: Alex McLeish
Gólszerző: M. Phillips (48.)

A skótok gólja

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik