nemzetisport.hu 2016.05.05 14:30 Frissítve: 2016.05.20 13:48

Válogatott: ezzel a 30 játékossal készül Storck az Eb-re

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 30 fős keretét, amely május 8-tól részt vesz a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés első jelentős állomásán, a csaknem két héten át tartó ausztriai edzőtáborban.

Dzsudzsák Balázs is tagja a 30 fős keretnek (Fotó: Veres Viktor)

 

A válogatott itthon játszó tagjai közül többen már Telkiben edzenek, míg a Ferencváros és az Újpest futballistái a szombati kupadöntőre készülnek, a légiósok jelentős része pedig klubcsapata idénybeli utolsó bajnoki mérkőzéseire. Bernd Storck szövetségi kapitánynak a fentiekből adódó különleges szempontokat is figyelembe kellett vennie, amikor összeállította a következő két hét programját, és kijelölte a 30 fős bő keretet.

Az együttesben négy kapus kapott helyet, ezúttal a Király Gábor, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Megyeri Balázs összetételű négyesre számít a szakmai stáb. Bogdán Ádám most nem kapott meghívót. Védőposzton tizenegy labdarúgót figyel a kapitány, köztük az U21-es válogatott Kocsis Gergőt és Bese Barnabást is.

Ugyancsak az utánpótlás-válogatottat erősítette az utóbbi fél évben a középpályán számításba vett Sallai Roland, Vida Máté duó, míg a csatársorban – Priskin Tamás és Németh Krisztián sérülése miatt – Lencse László is bizonyíthat Ausztriában. A lengyel élvonalbeli Slask Wroclawban az utóbbi időben remek teljesítményt nyújtó Mervó Bence kimaradt, akárcsak az FSV Frankfurtban kölcsönben szereplő Kalmár Zsolt. A játékosok több turnusban érkeznek az edzőtáborba, függően attól, hogy mikor végeznek klubkötelezettségeikkel.

„A visszaszámlálás elkezdődött, nemcsak a stáb, hanem a játékosok is izgatottan várják a közös munka megkezdését, mindenki nagyon örül, hogy újra együtt lehet a válogatott. A keretben nincs túl sok meglepetés, a májusi munka első szakaszára viszonylag bő kerettel készülünk, így fiatalok is lehetőséget kapnak, hogy megmutassák magukat” – mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck szövetségi kapitány.

„Vannak kisebb nehézségeink, egyelőre Priskin Tamás és Németh Krisztián is sérült, illetve a német osztályozók miatt Stieber Zoltán, valamint Kleinheisler László is hiányozhat az edzőtábor második feléig. Remélhetőleg minden játékosra jó fizikai állapotban számíthatunk Ausztriában, és elkerülik a csapatot a további sérülések a felkészülés során” – bizakodott a német szakember.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 30 FŐS KERETE
Kapusok:
Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe)
Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Bese Barnabás (MTK), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos
(DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen), Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs
(Bursaspor), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

2020.02.21 23:01:18

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.