Válogatott: Erősnek kell lenni, nem kedvesnek – Leekens

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.19. 11:14
null
Georges Leekens szerint fontos a konkurencia (Fotó: Dömötör Csaba)
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya a DIGI Sportnak adott interjújában filozófiájáról beszélt.

„Egyelőre még csak információkat gyűjtök, elemzem a játékosokat. Annyi meccsre megpróbálok eljutni, amennyire csak tudok – kezdte mondandóját a belga szakember. – Szombatonként két bajnokin is részt veszek, kupameccsekre is kilátogattam, és utánpótlás bajnokikat is megnéztem, kíváncsi vagyok a fiatalok fejlődésére. Meglátogattam Telkiben a pro licences tanfolyamot. Mindezt azért, mert előrelépést szeretnék elérni. Nem egy sikert, mert egy siker az csak egy pillanatnyi állapot. Amikor odajönnek hozzám, hogy «kapitány úr, mit kell csinálni?», akkor azt mondom, a legfontosabb az, hogy a játékosok felelősséget vállaljanak abban a rendszerben, amelyet játszanak. Teljesen mindegy, hogy ez most négy-három-három vagy három-öt-kettő, viszont hinniük kell benne.”

„Fontos, hogy mit mutatnak az ellenfél felé, azt akarom, hogy az ellenfél azt gondolja, Magyarország nehéz ellenfél. Ha ezt nem tudjuk elérni, akkor kicsúszik az irányítás a kezünkből, kiadjuk a birtokunkban lévő legfontosabb dolgot, és ezt kihasználják az ellenfelek. Luxemburg ellen is elszórtuk a labdákat, és kivégeztek minket. Nekünk is megvannak az erősségeink, nehogy azt gondolják, minden rossz! Normális, hogy kritizálják a válogatottat, ezt el kell fogadni. Erősnek kell lenni, nem kedvesnek.”

„Ha mindez nem lesz észlelhető a szeptemberi mérkőzéseken, akkor be kell egy kicsit keményítenem, akár a stábtagjaimmal szemben is. Nem arról szól ez a szakma, hogy puszipajtások legyünk. Ne értsenek félre, imádom az embereket. Én alkalmazkodom az önök kultúrájához, cserébe azt szeretném, ha azok, akikkel dolgozom, alkalmazkodnának az én győzni akarásomhoz. Magyarország természetesen szeret nyerni, de nem csak szeretni kell, tenni is kell érte! Óriási a különbség. Ez az én filozófiám, amit szeretném, ha megértenének majd a játékosaim. Ezért fontos a konkurencia. Muszáj, hogy legyen konkurencia!”


A teljes interjút december 24-én 17.55 órakor a DIGI Sport2-n megtekintheti!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik