Válogatott: ennyi pénzt kapnak az Eb-részvételért a játékosok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.16. 15:58
Csányi Sándor hétfőn, a magyar labdarúgó-válogatott Eb-kvalifikációjának másnapján sajtótájékoztatót tartott, amelynek keretében bejelentette, hogy a 2016-os kontinenstorna végéig Bernd Storck látja el a szövetségi kapitányi feladatokat. Az MLSZ elnöke számos felvetődő kérdést érintett, többek között azt is, milyen pénzjutalommal jár a kijutás.

Csányi Sándor elmondta, hogy az Eb-részvételért 12 millió eurós (átszámítva 3.6 milliárd forintos) jutalmat ad az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), ehhez a tornán még jöhetnek bónuszok. Ennek az egyharmadát osztják szét a magyar válogatott játékosai és a stáb tagjai között. 12 millió eurós (átszámítva 3.6 milliárd forintos) jutalmat ad az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), ehhez a tornán még jöhetnek bónuszok. Ennek az egyharmadát osztják szét a magyar válogatott játékosai és a stáb tagjai között.

Ebbe beletartozik mindenki, aki az Eb-selejtezős sorozat ideje alatt egyszer is tagja volt a magyar válogatott bő keretének. Ez 75 játékost jelent, a szám még Csányi Sándort is meglepte. Differenciált elosztás van, a kezdők, a cserék és a kerettagok esnek más-más besorolás alá. A szerzett gólok nem befolyásolják az összeget.

Általánosságban a győzelemért jár pénz a csapatnak, a döntetlenért annak harmada. A vereségért nem fizetnek.

Vági Márton, az MLSZ főtitkára hozzátette, hogy egy játékos maximum 40 millió forintot kap, a legkisebb összeg 1–3 millió forint.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik