Válogatott: Én anno ezt akartam, szépen előrelépegetni – Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.16. 17:15
null
Pintér Attila úgy érzi, vele jó irányba indult el a válogatott, s ha hagyták volna kiteljesedni a munkáját… (Fotó: Török Attila)
Pintér Attila szerint az utánpótlás-nevelésben szemléletváltásra lenne szükség, mert nem elég alázatosak a mai fiatal labdarúgók, így nem is lehet rájuk építeni a jövő válogatottját.

A korábbi szövetségi kapitány az M4 Sport reggeli műsorában mondta el, hogy több olyan fiatalra van szükség, „aki nem gondolja magáról rögtön azt, hogy ő Cristiano Ronaldo, ha egy egyeneset bele tud rúgni a labdába".

A Puskás Akadémia vezetőedzője szerint úgy lehet erős a magyar bajnokság és a magyar futball, ha a fiatalok először a hazai bajnokságban akarnak bizonyítani, és itt adnák el magukat külföldi csapatoknak.

A válogatottat 2013 decembere és 2014 szeptembere között irányító Pintér úgy véli, „nem normális a gondolkodás a magyar futballban”, mert „először a magyar kluboknak kellene profitálniuk” a fiatal játékosokból, de sokkal fegyelmezettebb fiatalokra volna szükség.

„Nekünk minden azonnal kell – szögezte le Pintér Attila. – Nem lenne szabad azzal foglalkozni, hogy kijutunk-e a vébére vagy az Eb-re, hanem végre el kell kezdeni hosszú távra tervezni és felépíteni egy válogatottat. Megint elvesztettünk két évet. Ha mi mindig azokban a játékosokban bízunk, akik öt-hat éve már bebizonyították, hogy nem tudunk velük előrelépni, akkor nem lesz változás”.

„El kell engedni a kezüket és meg kell adni azoknak a fiataloknak a lehetőséget, akik tehetségesek, akikre lehet válogatott szinten számítani és tovább is akarnak lépni. Szerintem most rendelkezik ilyenekkel a magyar labdarúgás.”

Én anno ezt akartam, szépen előrelépegetni. De ha nem építkezel, akkor nem lesz jövőd, ha pedig nincs jövőd, nem lesz futballod sem" – mondta Pintér, aki szerint a magyar játékosok nem sajátították el az alapvető mozgásokat, így nehezen áll össze a válogatottnál a játékrendszer, amely nemzetközi szinten versenyképessé tenné.

Pintér a szurkolóknak is üzent, azt mondta, „a lelátói habitusnak is meg kell változnia", s példaként Angliát hozta fel, ahol a kudarcok után is a csapat mellett állnak a szurkolók.

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik