nemzetisport.hu 2018.08.09 19:21 Frissítve: 2018.08.11 00:56

Válogatott: Elek Ákos az ősszel nem áll Rossi rendelkezésére

Elek Ákos magánéleti okok miatt nem csatlakozik a labdarúgó-válogatott keretéhez az ősszel a Nemzetek Ligája mérkőzésein – adta hírül hivatalos honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség.  

Elek Ákos az ősszel nem szerepel a Nemzetek Ligájában (Fotó: mlsz.hu)

 

A Kajrat Almatiban játszó középpályás a napokban egyeztetett Marco Rossi szövetségi kapitánnyal arról, hogy a nemzeti csapat idei mérkőzésein nem tud rendelkezésére állni – írja az mlsz.hu.

A keret bő négy hét múlva kezdi meg szereplését az UEFA új, válogatottak számára kiírt sorozatában, a Nemzetek Ligájában. A Finnország elleni meccs egyben a debütálása is lesz. Bár a szövetségi kapitány csak augusztus 24-én hirdet keretet, az már biztossá vált, hogy Elek Ákosra idén már nem számíthat az olasz szakember.

A napokban telefonon egyeztettem a kapitánnyal és arra kértem, hogy magánéleti okok miatt tekintsen el a meghívásomtól az idei mérkőzésekre – mondta az mlsz.hu-nak Elek Ákos. – Marco Rossi megértette és elfogadta kérésemet, amit ezúton is köszönök neki. Akik ismernek, nagyon jól tudják, hogy mennyire fontos számomra a válogatott. Éppen ezért jeleztem is a kapitánynak, hogy – bár az élet most úgy hozta, hogy nem tudok a rendelkezésére állni, de – az idei meccseket követően természetesen teljes mértékben számíthat rám, ha úgy látja, hogy segíteni tudom a csapatot. A döntésem okairól, mivel magánjellegű, nem szeretnék a továbbiakban a nyilvánosság előtt beszélni, így kérem a sajtó munkatársait, hogy ezt tartsák tiszteletben."

Marco Rossi helyzetét természetesen nem könnyíti meg, hogy a számos sérült, illetve rendszeresen nem játszó játékos mellett egy újabb labdarúgót kell nélkülöznie, azonban – ahogy mondta – a játékosok is elsősorban emberek.

Elek Ákos nagyon egyenesen és őszintén tájékoztatott a kialakult helyzetről, melyet megértettem és természetesen elfogadtam – fogalmazott Marco Rossi. – Ugyan profi játékosokról beszélünk, de elsősorban ők is emberek és csak ez után profi sportolók, így ha az életükben olyan helyzet adódik, amely miatt nem tudnának százszázalékosan a játékra koncentrálni, akkor kétség sem férhet hozzá, hogy minden lehetséges módon segítenünk kell nekik. Pontosan így van ez Ákossal is, aki biztosított róla, hogy kérése kizárólag a 2018-as összetartások és mérkőzések idejére szól, vagyis a későbbiekben – ugyanúgy, ahogy eddig is – bármikor boldogan áll a válogatott rendelkezésére, ha meghívót kap" – mondta Marco Rossi.

A szövetségi kapitány augusztus 24-én hirdeti ki keretét a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

NEMZETEK LIGÁJA
A C-LIGA 2. CSOPORTJÁNAK  PROGRAMJA

Szeptember 8., szombat
18.00: Finnország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észország–Görögország
Szeptember 11., kedd
20.45: MAGYARORSZÁG–Görögország
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

2020.04.07 23:15:46

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Pecsovszky József futballistamúltú jó apám emlékei szerint majdnem olyan jó volt, mint Puskás Öcsi. Persze csak majdnem...

2020.04.07 22:00:15

Magyar válogatott Sz. M.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.03.30 15:30:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Mi lett volna, ha kikapunk?! Történelmi visszatekintés a nyolcvan évvel ezelőtti mérkőzésre.

2020.03.30 18:04:18

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az olasz tréner eddig tíz újoncot avatott, megnéztük, kik lehetnek a következők – előnyben a légiósok.