Válogatott: az ANK-győztes lesz az ellenfél május 20-án – hivatalos

Vágólapra másolva!
2016.04.06. 14:06
null
A legutóbbi ANK-t megnyerő Elefántcsontparttal játszunk május 20-án a Groupama Arénában (Fotó: AFP)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport információja: a magyar válogatott május 20-án Elefántcsontparttal csap össze – jelentette be a Magyar Labdarúgó-szövetség.

 

Azt már az év elején tudni lehetett, hogy a nyári franciaországi Európa-bajnokság előtt három felkészülési meccset játszik a magyar labdarúgó-válogatott. Ezek közül egy meccsen már túl vagyunk, a mieink 1–1-es döntetlenre végeztek Horvátországgal. Az MLSZ korábban azt is bejelentette, hogy június 4-én Németországgal mérkőzünk meg.

SZAVAZÁS

Mire jó a horvátok elleni döntetlen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A szövetség most megerősítette a Nemzeti Sport értesülését: Bernd Storck együttese – a német kapitány kérésének eleget téve – május 20-án, Budapesten valóban Elefántcsontparttal találkozik.

A transfermarkt.de adatai szerint leendő ellenfelünk legutóbbi keretének két legértékesebb futballistája a télen a Romából Kínába igazoló Gervinho, valamint Serge Aurier, a PSG jobbhátvédje, akiknek piaci értéke egyaránt 15 millió euró. Kérdés, újra a keretben lesz-e Yaya Touré, aki az előző bő egy évben nem húzott válogatott mezt, csakúgy, mint csapattársa, Wilfried Bony.

Rajtuk kívül két Newcastle United-játékos, Cheick Tioté és Seydou Doumbia nevét érdemes megemlíteni, valamint Dárdai Pál csapata, a Hertha csatárát, Salomon Kalout – velük mérkőznek meg Dzsudzsák Balázsék május 20-án.

Fekete-afrikai válogatottal még sohasem mérte össze erejét A-válogatottunk, olimpián viszont 1996-ban összecsaptunk Nigériával, míg 1968-ban Ghánával. Afrikai csapattal (Algériával) legutóbb 1985-ben játszott nemzeti tizenegyünk.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Május 20., Budapest: MAGYARORSZÁG–Elefántcsontpart
Június 4., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik